Lady Godiva Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 52 минута, Juanito рече Оваква? Како је лепааа.. пу, пу да је не урекнем. Grizzly Adams, Natasa. and Juanito је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 1 hour ago, Grizzly Adams рече Замало главу да разбијем... Pomeri se s mesta Grizzly Adams and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Није поента да сада на сва уста критикујем сујеверне особе које верују у сановнике, хороскопе, који верују да ако им неко проспе воду по изласку из куће да ће имати успеха у намереном остварењу неког циља итд, итд. Једноставно, немам право да их критикујем јер сам и сам био сујеверан. Могу само да кажем савет да је све у томе какав поглед човек има на своју веру, на веру у Господа. Могу сто пута да куцнем у дрво, али, ако Бог каже супротно, онда ми ништа моје сујеверје не вреди. Још сам ја мали да кажем да сам у потпуности спознао нашу Православну веру, па ипак, хвала Богу што ми је барем показао Прави Пут. И да, зар није Мојсије чинио Божјом силом толика чудеса па се Израиљци опет удаљише од Бога и направише златно теле да му се клањају. Човекова пала природа се увек лакше определи за сујеверје него за правоверје. Тако да, треба само да се молим Богу да останем на Његовом Путу, јер, без Његове помоћи све је узалуд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 1 минут, Плаво Небо рече Није поента да сада на сва уста критикујем сујеверне особе ni mi to ne zelimo...samo analiziramo... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 1 минут, JESSY рече ni mi to ne zelimo...samo analiziramo... није то ни била критика, ни на крај памети нисам помислио нешто због чега си то сад написала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 5 минута, Плаво Небо рече Није поента да сада на сва уста критикујем сујеверне особе Јес да их критикујем па да ме бије малер после... Juanito, Tavita, Плаво Небо and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 2 минута, Плаво Небо рече ни на крај памети нисам помислио нешто због чега си то сад написала. ok, super...onda je sve ok... Плаво Небо је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Da li se u sujeverje racuna i nosenje "crvenog koncica" posto videh da je to prosto hit vec nekoliko sezona? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 Некако контам да је то дубоко усађено у људе. То је чак нешто подсвесно. Ето, ја знам доста образованих људи, интелигентних, паметних, па опет су сујеверни на неки начин. Поготово на нашим подручјима. Људима је блиска та нека мистика. Поготово је тако овде у Источној Србији. Avocado and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 34 минута, Таша рече Da li se u sujeverje racuna i nosenje "crvenog koncica" posto videh da je to prosto hit vec nekoliko sezona? Računa se. A pojedini nose "kompromisno" rečenje - crvenu brojanicu. 'Leba ne jede.... AnaLaz, JESSY and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 27 минута, Таша рече Da li se u sujeverje racuna i nosenje "crvenog koncica" posto videh da je to prosto hit vec nekoliko sezona? Јесте сујеверје. Чак је за мене сујеверје и кад неко хоће црвену бројаницу да носи јер верује да ће га црвено спасити од урока. Крст је Сила коју требамо увек на себи да носимо око врата. И бројаницу наравно, ко жели, било црвену или неке друге боје, а не зато што је баш црвена из тог неког сујеверја како рекох. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 25, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2018 пре 1 сат, Lady Godiva рече Како је лепааа.. пу, пу да је не урекнем. Нећеш, носи црвену хаљину против урока. Таша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 sujeverje opstaje jer predstavlja liniju manjeg otpora, kao u ostalom i njen opozit ajmo reći prosvetiteljstvo ili humanizam... obe ove krajnosti elegantno zaobilaze egzistencijalno pitanje Ličnog Ja, i predstavljaju "logične" zamene, a u stvari su strah direktne konfrontacije sa pitanjem. zašto opstaje? zato što je čovek krajičkom mozga svestan da ovo ipak nijsu odgovori a pošto nema hrabrosti za iskorak ka punoj istini onda se po sistemu čopora i monkey see monkey do samo ukopava sve dublje i dublje... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 11 часа, Toma рече Računa se. A pojedini nose "kompromisno" rečenje - crvenu brojanicu. 'Leba ne jede.... Ma znam cula sam i videla svakakvih gluposti i budalastina, nego se zezam. Posebno u tome prednjace primitivci. Jos ako obidju koju crkvu ili manastir to su osobe od "kredibiliteta". Meni je zanimljivo, a i smesno, kada ih posmatram kakvi su to sve profili i koliko sebe smatraju lepim ili dobrim pa im treba zastita Sto bi rek'o jedan moj brat "ludilo". Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 26, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2018 пре 36 минута, Таша рече Ma znam cula sam i videla svakakvih gluposti i budalastina, nego se zezam. Posebno u tome prednjace primitivci. Jos ako obidju koju crkvu ili manastir to su osobe od "kredibiliteta". Meni je zanimljivo, a i smesno, kada ih posmatram kakvi su to sve profili i koliko sebe smatraju lepim ili dobrim pa im treba zastita Sto bi rek'o jedan moj brat "ludilo". Video sam ženu kako u kolicima vozi dete od 7-8 meseci, polu-poznanicu (med. sestra u obližnjem Domu Zdravlja) a detetu metla na jednu ruku brojanicu a na drugu crven končić. Da sam je iole bolje poznavao, rekao bih joj par reči o Hristu Spasu. Ne znam da li je detetu metla 2 različite čarapice na noge, ali ovo prethodno ... da je metla - metla je! Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука