Jump to content

Naseg svemoguceg Boga svi slusaju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Ana B. рече

moze ako se volje sloze :)

Ne može jer kontradiktornost navedenog ne zavisi od volje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana B. рече

nije nikog imao drugog do tog tvog istomisljenika

Nije stvar u tome koga je imao da iskoristi... nego ako je on iskoristio tog ateistu kao oruđe za ostvarenje svojih ciljeva, onda ateista nije u tome imao slobodnu volju, pa se vraćamo na pitanje zašto mu je Bog naredio da ovoj sirotici pošalje hranu sa porukom da je od đavola?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Avocado рече

Nije stvar u tome koga je imao da iskoristi... nego ako je on iskoristio tog ateistu kao oruđe za ostvarenje svojih ciljeva, onda ateista nije u tome imao slobodnu volju, pa se vraćamo na pitanje zašto mu je Bog naredio da ovoj sirotici pošalje hranu sa porukom da je od đavola?

e ovako ta zena je trazila pomoc, Bog je hteo da joj pomogne, nije sisao sa nebesa nego je video koga ima na terenu, taj je pozurio da pomogne i Bog je rekao ne moze da skodi...

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Avocado рече

Pa očigledno si kontradiktorna... kao i sama priča... ne može istovremeno i povodom istog događaja da bude subjekat sa slobodnom voljom i objekat tj. oruđe u nečijim rukama koji deluje po naredbi kojoj svako mora da se povinuje...

Mudriji od mene je rekao:

"Braćo, postarajte se još više da učvrstite Božiji poziv i svoj izbor. Ako činite to, nikada se nećete spotaći"
(Apostol Petar, parafrazirano).

Te tako tvoje pitanje zaista zvuči logično. Jer ili je 100% Božija volja, ili je 100% čovečija volja.
A mi ispovedamo baš to!

• Волим 1

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ana B. рече

e ovako ta zena je trazila pomoc, Bog je hteo da joj pomogne, nije sisao sa nebesa nego je video koga ima na terenu, taj je pozurio da pomogne i Bog je rekao ne moze da skodi...

Ako pod "taj je požurio da pomogne" podrazumevaš da je slobodnom voljom rešio da ženi pošalje hranu (makar iz ružnih pobuda) onda je potpuno nebitno što je Bog hteo da ženi pomogne, jer nije joj pomogao Bog, nego taj ateista, koji je bez obzira na Boga rešio da joj pošalje hranu... ne znam kako ne vidiš da si upala u "začarani" krug iz kojeg ne možeš da se izvučeš? Jer "slobodnom voljom" je bukvalno 100% suprotno od "po naredbi Boga koju niko ne može da odbije" i ne može isti čin da bude oba...

пре 11 минута, Ana B. рече

i meni se nesto slicno desilo trazila sam od oca Sava da mi bude duhovnik bas na ovom forumu, nije odgovorio, al mi je Bog ubrzo poslao jako dobrog duhovnika 

Ali to nije ni najmanje slično sa ovim o čemu pričamo...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Рапсоди рече

Значи не умеш да схватиш или још боље срце ти је затворено за овакве додире.

"Ne umeš da shvatiš" :scratch_head:Šta li tek ovo znači?

Šta te to u priči dodiruje? (Samo nemoj ko onaj Trifke koji ne ume da objasni pa piše nešto drugo).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Trifke рече

Sve jedno poruka pogadja! :) 

Koja poruka?

• Оплаках :)) 1
пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, VaSa110 рече

Koja poruka?

Da je efikasnije moliti se Bogu preko radija nego u crkvi! :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Da je efikasnije moliti se Bogu preko radija nego u crkvi! :)

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...