Jump to content

Naseg svemoguceg Boga svi slusaju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Допуштење је - када Бог даје цовеку слободу. Човек тада ради оно што жели.

Гладна жена  звала по слободној вољи  јер је гладна. Узрок глад.  

Неверник по слободној  вољи  се одазвао, наравно са злим намерама . БОг се није умешао нит је натерао неверника да се одазове .

Када делује воља Божија, човек ради оно, што наређује Бог. Воља Божија увек доноси добро.

Бог се умешао јер је прозрео намеру неверника, али  Божија  умешаност је  у односу на жену( jeр га жена звала ), деловала је тако  да жена буде виспрена вербално и искористи лошу намеру  да доскочи невернику и све окрене на своју корист.

Божији Промисао управља: да ли да се деси допуштење, да ли воља. Када не можеш да решиш питање и не знаш шта да радиш, - препусти се Божијем Промислу и не размишљај више о томе.

Грузиски старац Архимандрит Гаврило Ургебаџе

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Osim što je stvorio sve pa i taj dogadjaj.

Допустио...није писао сценарио...можда предвидео, то сигурно...јер је Свемогућ.

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Допуштење је - када Бог даје цовеку слободу. Човек тада ради оно што жели.

Гладна жена  звала по слободној вољи  јер је гладна. Узрок глад.  

Неверник по слободној  вољи  се одазвао, наравно са злим намерама . БОг се није умешао нит је натерао неверника да се одазове .

Када делује воља Божија, човек ради оно, што наређује Бог. Воља Божија увек доноси добро.

Бог се умешао јер је прозрео намеру неверника, али  Божија  умешаност је  у односу на жену( jeр га жена звала ), деловала је тако  да жена буде виспрена вербално и искористи лошу намеру  да доскочи невернику и све окрене на своју корист.

Божији Промисао управља: да ли да се деси допуштење, да ли воља. Када не можеш да решиш питање и не знаш шта да радиш, - препусти се Божијем Промислу и не размишљај више о томе.

Грузиски старац Архимандрит Гаврило Ургебаџе

Ne znam, el treba sad arhimandrid da mi kontrira ili ne?

Ako mi kontrira to ne mora da znaci da je u pravu i da je bolje video Boga u priči od mene.

Zato me je bitno sa kim razgovaram da li sa tobom ili arhimandridom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato me je bitno sa kim razgovaram da li sa tobom ili arhimandridom.

И са мном и са архимандритом. Зелени је архимандрит, а ја сам црна....:))

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Osim što je stvorio sve pa i taj dogadjaj.

Tako, da ne mogu da se složim sa tobom.

Evo sam stavio pred vas zivot i smrt, blagoslov i prokletstvo; zato izaberi zivot da budes ziv (5. Mojs. 30, 19).

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Po toj logici, eteista bi morao poznavati Božje biće, da bi mogao da ismejava Boga.

Атеиста никада не би био атеиста да познаје Божије биће, могуће да има искривљени приступ или спознају.

Упорни атеисти  су увек богоборци.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da, Bog je stvorio sve odjednom, momentum.

U Bibliji piše drugačije. Pominju s neki "dani"......

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

за мој лични укус прича је љигава, патетична и тупава.

да почнем од краја "Ја се не бринем" рече жена, ако се не брине зашто је тражила помоћ преко радио станице, у реду је бити очајан у сиротињи и беди, али овај њен поступак доводи до питања, "а зашто се ниси молила у осами, зашто не у Цркви?" и друго питање, да ли је жена овим поступком искушавала Бога? ја мислим да да.

Што се пак атеисте тиче, он је овде убачен као колатерална штета неби ли прича добила на драматици, јер признаћете било би глупо да је помоћ у име сотоне послао неки верник, иако није немогуће :D

Све у свему велика глупост око које не вреди тупити језик на двадесет страна.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Снежана рече

за мој лични укус прича је љигава, патетична и тупава.

да почнем од краја "Ја се не бринем" рече жена, ако се не брине зашто је тражила помоћ преко радио станице, у реду је бити очајан у сиротињи и беди, али овај њен поступак доводи до питања, "а зашто се ниси молила у осами, зашто не у Цркви?" и друго питање, да ли је жена овим поступком искушавала Бога? ја мислим да да.

Што се пак атеисте тиче, он је овде убачен као колатерална штета неби ли прича добила на драматици, јер признаћете било би глупо да је помоћ у име сотоне послао неки верник, иако није немогуће :D

Све у свему велика глупост око које не вреди тупити језик на двадесет страна.

Dobro, ja ne bi bas rekao da je glupost, teksa je rec, prica je prostodusna, nista drugo. Ima neku dosetku, ne narocito ubedljivu, ali u osnovi nije ni zlonamerna.

Naravno, da bi se napisala valjana prica - bez obzira da li fiktivna ili na stvarnoj osnovi - potrebno je i malo dara, nije ni to za svakog. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

Naravno, da bi se napisala valjana prica - bez obzira da li fiktivna ili na stvarnoj osnovi - potrebno je i malo dara, nije ni to za svakog. :)

офф

Иву Андрића, који се често шетао Калемегданом, срела је извесна гђа ХЅ : " Господине Андрићу, ја сам ваша велика обожаватељка, прочитала сам све ваше романе, ви сте мој идол, по угледу на вас почела сам и ја да пишем роман, али баш ми тешко иде", "Видите ли сад гђо ХЅ како је тешко и лош роман написати"                                                                                                                                           

• Радостан 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Inace, naslov stalno citam kao "Nemoguceg Boga svi slusaju"... confused1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...