Jump to content

Naseg svemoguceg Boga svi slusaju!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Џуманџи рече

Само то да се тзв. материјализам пљује на сва уста, а кад дође овако нека причица где је неки верник испао баја - онда се заборавља цитат "не живи човек само о хлебу..." ;) (није било упућено теби, него свакоме ко жели да одговори; одвојила сам новим редом)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Opet?

Не сећам се да си већ цитирао, може "опет", чисто потсећања ради. :)

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

i govoriš da je uzrok

Ок, кад нађеш где цитирај слободно. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Џуманџи рече

Ти си већ написао шта сам ја хтела да кажем са тим, зар не? Отуда и ова расправа.

На основу чега се подразумева? Ако неко не верује у Бога како може да Га исмева? 

Само то да се тзв. материјализам пљује на сва уста, а кад дође овако нека причица где је неки верник испао баја - онда се заборавља цитат "не живи човек само о хлебу..." ;) (није било упућено теби, него свакоме ко жели да одговори; одвојила сам новим редом)

Svakome ko zeli da odgovori.

I onda sam ja navodno upao u odgovor forumasu...

Na kojoj si ti frekvenciji stvarno ne znam više ni ja kao ni djapa ali da nas radiš, radiš nas.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Мени само није јасно како те више није блам. "Ја те питам, ја сам рекао"... Не интересује ме, човече, квтотовала сам другог форумаша у шта си ти упао као у жбуње. :D

@Djapa, добар! :D

Izblamiran sam.

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Izblamiran sam.

Очигледно да ниси, не би наставио да се кревељиш и силујеш quote опцију. :) Само цитирај где сам 

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

spominjući uzrok

спомињала узрок (? нечега).

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Djapa рече

Ako ismejavas vernika, ismejavas njegovu veru, tj Boga u kog veruje...dal je moguce da ti ovo nije jasno .... 

Nema tu ništa nejasno... samo je pogrešno i netačno... možeš da ismejavaš vernika, bez da ismejavaš njegovu veru... kao što možeš i da ismejavaš veru, bez da ismejavaš njega...

пре 5 часа, Djapa рече

Pa vidis da moze, svi ateisti to rade, svi ateisti to rade, ismevaju, psuju, pljuju Boga koji ne postoji i stalno pricaju o njemu

:D

Koliko ateista poznaješ?

пре 5 часа, Djapa рече

I stalno im je on kriv za sve,

Izgleda ni jednog...

пре 5 часа, Djapa рече

ne znam ja nisam bas najbolji covek i ne postim i ne idem u crkvu redovno ali mi je najlogicnija stvar da Bog postoji i da je dobar.

Sasvim je ok da veruješ u Boga koji je dobar... samo to nema baš mnogo veze sa logikom (da ne bude nesporazuma nije ni nelogično, samo nema veze sa logikom)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja te po poslednji put pitam, ko i šta je uzrok poslanju hrane toj zeni i njenoj porodici.

Ja sam rekao da je to Bog i da se da iscitati iz ove priče.

To ne piše u ovoj priči. Piše da je uzrok poslanju hrane toj ženi ateista, odnosno, to što je ateista rešio da na taj način ismeva Boga i nju... što je prilično glup način za ismevanje, ali ateisti su u hrišćanskim pričama obično glupi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Џуманџи рече

Очигледно да ниси, не би

пре 10 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Само то да се тзв. материјализам пљује на сва уста, а кад дође овако нека причица где је неки верник испао баја - онда се заборавља цитат "не живи човек само о хлебу..." ;) (није било упућено теби, него свакоме ко жели да одговори; о

наставио да се кревељиш и силујеш quote опцију. :) Само цитирај где сам 

спомињала узрок (? нечега).

Spominjala si svašta, pa i to da ti neko upada u dijalog a zaboravila da si pre toga povela sama dijalog sa svima.

Vidi ti prvo sama sa sobom šta si spominjala.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

To ne piše u ovoj priči. Piše da je uzrok poslanju hrane toj ženi ateista, odnosno, to što je ateista rešio da na taj način ismeva Boga i nju... što je prilično glup način za ismevanje, ali ateisti su u hrišćanskim pričama obično glupi...

Priča mi se opšte ne dopada.

Prvo zbog toga što se neko može povesti pričom i odmeravati upravo to što si i ti učinio, da je poenta priče glupi ateista i prosta žena kao pametni pobednik.

Nije. Ateista je u priči reagovao otvoreno, pomogao joj je i hteo da je poduci tome da Bog ne šalje hranu, niti to čini sotona, nego čovek.

Zena je sa zahvalnošću primila hranu ali je na tu poruku dobrocinitelja odgovorila i iz perspektive verujuće žene, da pošto veruje u Boga koji uslisava molitve a molba je javno Bogu bila namenjena,veruje da se i demoni i ljudi pokoravaju volji Božjoj.

Pri tom nikoga nije uvredila, jer Bog u njenim shvatanjima je Bog svih.

Dakle i ateista je izrazio svoj pogled na svet i nije je uslovljavao da ona promeni svoj pogled, pogled verskog karaktera.

Dobrocinstvo je tako ostalo u Bogu i ona je na svoj verski način izrazila zahvalnost i dobrocinitelju, jer je delo njegovo na takav nacin uvek živo i njegovo.

Bog je ovde samo uzrok, pokretač svega a delo je ostalo u dobrocintvu davaoca u koga ona i ne sumnja jer joj nije trazio da se odrekne vere kao uslov primanja hrane.

Ateista u priči nije glup.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Avocado рече

Nema tu ništa nejasno... samo je pogrešno i netačno... možeš da ismejavaš vernika, bez da ismejavaš njegovu veru... kao što možeš i da ismejavaš veru, bez da ismejavaš njega...

:D

Koliko ateista poznaješ?

Izgleda ni jednog...

Sasvim je ok da veruješ u Boga koji je dobar... samo to nema baš mnogo veze sa logikom (da ne bude nesporazuma nije ni nelogično, samo nema veze sa logikom)...

Navodis sve moguce mogucnosti ismejavanja :)  a mozes da ismejavas i sve skupa, sto se najcesce desava. Znam ih mnogo, cim se desi nesto lose odmah krive Boga a inace ne veruju u njega i stalno hoce da dokazu kako ne postoji, imaju tu potrebu. E bas ima veze sa logikom jer upravo pomocu nje ja verujem da Bog postoji, zato sto je to meni ocigledno i nesto najlogicnije . I zasto pricas u moje ime kao ne znam ni jednog ateistu, to nema veze sa logikom, jel me znas, jel se znamo? 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidi ti prvo

Закључио си ово

пре 11 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle tebi je uzrok poslanja hrane

Изволи показати на основу чега, пошто си се пре тога ишчуђавао: "A sta tebe opšte u zivotu zanima ako te ne zanima uzrok..." и "Ovo je dete uzročna priča, sta ćeš ti opšte u priči kad te ne zanima uzrok." и "...ovde se traži uzrok. Nadji."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...