Jump to content

Драгослав Бокан: Трагично несхваћени говор српског патријарха у Бањалуци

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 часа, александар живаљев рече

9. јесте најсветији дан.

пре 25 минута, Џуманџи рече

Ух, добро је. :D Нисам била при себи од оноликих апологија, реко' можда си и ти подлегао. :D

Има и посебан "светац" за "војне" ПУПС-овце. Он "пада" сваког 6-ог у месецу и буде из цела

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, GeniusAtWork рече

Један од најбољих трол текстова у задњих пар година.

Уверена сам да је лик озбиљан, тј. да не тролује. А и на сајту spc.rs су објављивали његове текстове.

Бдв, тренутно не може да се приступи сајту.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Џуманџи рече

Уверена сам да је лик озбиљан, тј. да не тролује. А и на сајту spc.rs су објављивали његове текстове.

Бдв, тренутно не може да се приступи сајту.

Па зато што он објављује тамо :)))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Па зато што он објављује тамо :)))

Blaženi "Sopocanski" duh nije nestao sa odlaskom artemija.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Bokan nije trol, on je profesionalni patriota, vrlo je nacitnm i posjeduje vokabular tako da je u stanju da od crnog napravi bijelo i obratno sto je u ovom tekstu i dokazao. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Bokan nije trol, on je profesionalni patriota, vrlo je nacitnm i posjeduje vokabular tako da je u stanju da od crnog napravi bijelo i obratno sto je u ovom tekstu i dokazao. 

Što b se reklo, ne daj Bože da te Bokan brani.

Подели на овим сајтовима

Drago mi je što u komentarima vidim da ljudi znaju ko je Bokan. Reketaš, kriminalac, čovek koji je skrnavio leš Dragoša Kalajića, inače osudjivan zbog razbojništva i pljačke novosadskog biznismena Tomislava Djordjevića. O tome imate u novinama i na internetu... sačuvaj nas Bože ako ovakvi spinuju Patrijarhove reči i brane Vučića. Bokan radi samo iz interesa, pretvara se da je na strani crkve da bi bio što više u medijima. Treba se paziti ovog kriminalca i reketaša i upozoriti dobronamerne ali naivne crkvene velikodostojnike da ne saradjuju sa njim, jer time prljaju svoje časno ime.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Braquemard рече

Drago mi je što u komentarima vidim da ljudi znaju ko je Bokan. Reketaš, kriminalac, čovek koji je skrnavio leš Dragoša Kalajića, inače osudjivan zbog razbojništva i pljačke novosadskog biznismena Tomislava Djordjevića. O tome imate u novinama i na internetu... sačuvaj nas Bože ako ovakvi spinuju Patrijarhove reči i brane Vučića. Bokan radi samo iz interesa, pretvara se da je na strani crkve da bi bio što više u medijima. Treba se paziti ovog kriminalca i reketaša i upozoriti dobronamerne ali naivne crkvene velikodostojnike da ne saradjuju sa njim, jer time prljaju svoje časno ime.

Види, ми се не бавимо таквим проценама.

Ми овде нападамо само ставове а људе нек лови онај који је задужен за њих.

Ми се не бавимо ко је каква личност и какве радње чини, Петар за те радње мора у полицију.

Дакле држимо се ставова.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Види, ми се не бавимо таквим проценама.

Ми овде нападамо само ставове а људе нек лови онај који је задужен за њих.

Ми се не бавимо ко је каква личност и какве радње чини, Петар за те радње мора у полицију.

Дакле држимо се ставова.

Upravo o stavovima se i radi, Bokan ima kriminalne stavove i mentalitet parazita. Sad pokušava da se prišljamči crkvi i Patrijarhu na grbaču kako bi se domogao prostora u medijima. Do juče je reketirao i pljačkao, sad je otkrio crkvu i obilato je koristi kako bi isisao makar kap medijske pažnje. Plus nanosi štetu i crkvi i velikodostojnicima koji imaju tu nesreću da im se ime poljavljuje u medijima uz ime kriminalca i reketaša. Bokana prosto treba držati van crkvenih krugova kako ne bi nanosio štetu i isisavao korist od naivnih i dobrodušnih velikodostojnika. A kad smo već kod stavova dotični je svojevremeno hvalio Islamsku državu kao primer "čvrste verske zajednice" i opisivao mudžahedine kao "neshvatljivo, zadivljujuće iskrene" tipove. Toliko o tome i o njegovim stavovima. I takav da se nešto gura i kao brani crkvu? Od takvog treba bežati koliko nas noge nose, da ne zagadi i ono malo ugleda što je ostalo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Braquemard рече

Upravo o stavovima se i radi, Bokan ima kriminalne stavove i mentalitet parazita. Sad pokušava da se prišljamči crkvi i Patrijarhu na grbaču kako bi se domogao prostora u medijima. Do juče je reketirao i pljačkao, sad je otkrio crkvu i obilato je koristi kako bi isisao makar kap medijske pažnje. Plus nanosi štetu i crkvi i velikodostojnicima koji imaju tu nesreću da im se ime poljavljuje u medijima uz ime kriminalca i reketaša. Bokana prosto treba držati van crkvenih krugova kako ne bi nanosio štetu i isisavao korist od naivnih i dobrodušnih velikodostojnika. A kad smo već kod stavova dotični je svojevremeno hvalio Islamsku državu kao primer "čvrste verske zajednice" i opisivao mudžahedine kao "neshvatljivo, zadivljujuće iskrene" tipove. Toliko o tome i o njegovim stavovima. I takav da se nešto gura i kao brani crkvu? Od takvog treba bežati koliko nas noge nose, da ne zagadi i ono malo ugleda što je ostalo.

Ово не можемо дозволити.

Ви можете да коментаришете текст али не да нападате ad hominem. Дакле, држите се теме у тексту, и ово схватите као опомену Администрације.

Подели на овим сајтовима

Велика је срамота са каквим речима се обраћате на текст г. Бокана. Ко не може да схвати да човек указује да исту ствар говоре и Амфилохије и Иринеј тј да нико на свету не воли више Стару Србију од патријарха је или злурад или у проблему са мозгом. Одвратни сте сви ви који ових дана хистерично вређате Патријарха, свештенство и нашу цркву. Да г. Бокан има право као врхунски интелектуалац и искрени верник да говори на ову тему, а треба да смо му захвални на мислима које нам поклања. Заратите ако нисте ослепљени мржњом његов фб профил и видећете мудрост и родољубље на једном месту. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, НенадП рече

Заратите ако нисте ослепљени мржњом његов фб профил

Da, brate ponekad slućajne pogreške vele o nama više nego hiljadu pravilno ispisanih reči.

Verovatno si mislio da napišeš kako da zapratimo Bokanov fb profil a ne zaratimo Bokanov fb profil.

A o ostalom što si izgleda  odmah zaratio pa pogrešio neću da komentarišem, pogotovo što tvrdiš da ako se neko ne slaže sa stavom i načinom izrečenog, taj odmah vređa ličnost i dovodi u pitanje čast i veru patrijarha.. to je suludo i služi na čast onima koji prvo zarate pa posle zaprate.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, НенадП рече

а треба да смо му захвални на мислима које нам поклања.

Svako ima svoje mišljenje a ako je neko toliko veliki čovek da treba da smo mu zahvalni na mislima koje je nam poklanja, svaka mu čast

Dragoslav Bokan ne treba da bude ničiji idol niti vodja, veliki vernici ili ako ćemo zaista duhovni ljudi ne osećaju potrebu da im se zahvaljuje na mislima koje "poklanjaju" 

Kao narod smo skloni idealizaciji pojedinaca

A vrlo si raspalio ovde po ljudima, baš ostrašćeno 

Ne vidim da je neko histerično vređao

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Боканов текст је просто удворички. Не улазим у анализу Патријархове изјаве али овакав улизички трактат ми је за длаку превише. Количина суперлатива за нашег Патријарха (ког волим) ми делује...претерана. Имам доста да  захвалим Бокану на освешћивању, као млади сакупљали смо "Наше идеје" и ценим га као интелектуалца, много од њега може да се научи, ван сваке сумње али ово просто "није моја шоља чаја" што кажу Енглези.
Поврх свега, делује да је једна неспретна (или двосмислена, не знам) изјава добила још нес(р)претније тумачење. 

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Ни наш брат Драгослав Бокан, као и свако од нас, нисмо безгрешни. Мени је овде у тексту најдража она његова жеља да све посматра кроз добре мисли и без злих подозрења. Кроз дух јединства и помирења. А ко је без греха, нека баци камен на Драгослава Бокана ... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...