Jump to content

Kifa

Члан
  • Број садржаја

    149
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

О Kifa

  • Рођендан 01/01/1

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kifa's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

277

Форумска репутација

  1. Добро је прота и тачно говорио. Види се да је правно поткован и да добро зна историју и право Црне Горе. Марић је толико лупетао да се види да је опет пијан дошао на посао.
  2. Знам пуно тога и око те имовине на Приморју. Из прве руке. И ко се бунио од Примораца. И зашта. И ко му је изградио зграду у Подгорици поред храма светог Ђорђа. И како се шта продаје. И шта ће тек да се ради. Али нећу да дижем непотребну прашину. Ипак је он Митрополит и хоћу да га у много чему заштитим и од њега самог. А и због Цркве. Да се народ не бави таквим стварима. Можда би се неко саблазнио. Довољно се Амфилохије упетљао и овако. Воли политику. То му је просто страст. То сви у Црној Гори виде. Хоћу да га поштедим и од њега самог. Ушао је и у године. Да не испадне да прогањам старца, или да га пратим. Али имам пуно људи у Црној Гори који ме редовно о свему обавештавају. Кад би сад испричао све што знам, не би многи издржали, а да се не узмуте. Нећу. Има Бог. Он све види. И Амфилохијеве слабости и моје слабости. Нико није безгрешан. На крају крајева, ма колики он глумио, хоћу да верујем да му је крајња намера добра. А да су му неки од саветника катастрофа и да су врло блиски Миловим круговима то већ и врапци на гранама знају у Црној Гори. То се овде у Србији пале на разне приче, јер гледају на Амфилохија из друге перспективе и не знају га добро. Али надам се и верујем да ће и поред масе катастрофалних грешака он остати веран Цркви.
  3. Воли Амфилохије те драматуршке перформансе и остала набијања тензија. Све са једним циљем - Црквена аутономија Црне Горе у односу на Београд. На брзину. У цајтноту. Сад или никад ... за спас СПЦ и српства уопште ... Али , без обзира на Крит, ово неће проћи. Друга је ово тема. ... Но пасаран ...
  4. Митрополит је то неколико пута понављао. Али, ево ти на пример овде. http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:690816-Mitropolit-Amfilohije-za-Novosti-Mila-bih-krstio-u-Ostrogu Има интервју.
  5. Знате како, и треба да се одвоји жито од кукоља. Да се зна и види ко је ко. Црква је преживела и тежа времена. Преживеће и ова. Ко преживи причаће. Али, сада ће почети одвајања. Видљива. И опасније борбе. Директније. Не само речима и претњама, већ директно. Прса у прса. Наш Гарант је Христос који је рекао да Његову Свету Цркву ... Ни врата паклена неће надвладати. Не сумњам и да ће ови нови безбожници у Црној Горина крају бити побеђени. Можда тек кроз неколико деценија, можда брже ... али биће побеђени. Не вреди им против бодила праћати се. На крају крајева, митрополит Амфилохије није луд да иде против себе и своје СПЦ. Он ће остати веран Цркви Христовој. Али ће за своја разна политиканства и поједине двоструке стандарде, на жалост, платити цену. Како он лично, тако и Митрополија Црногорско-приморска коју води. Не радујем се томе. Само са жалошћу констатујем.
  6. Чуј РТС зове "историчара" Новака Аџића. Која брука и срамота. Тај пропали спортски коментатор Новак Аџић је прави усташки ђак, који је за пар месеци завршио историју у Загребу, и који је истога духа као и Секула Дрљевић. Плаћеник Ватикана. Још једна велика брука РТС-а. Коме они дају медијски простор да пљује по СПЦ и Србима. Окорелом усташи који Светог Немању назива окупатором а Светога Саву, асимилатором који је поправославио католичку Дукљу. Није то РТС већ ХРТ. Бедници и продане душе.
  7. Чуј ... Удбашко-полицијски Ало, сазнаје из поузданих (удбашко-полицијских) извора. ... Постаје све забавније.
  8. Митрополит Амфилохије по мало седи на по једно ћоше од сваке столице. На крају ће, слава Богу, остати само на оној црквеној, што је добро, јер иако је мега Црногорац, Амфилохије је и Србин. И црквен је у основи. Неће ићи до краја. Зна он и да се повуче кад види да лупа главом о зид и кад увиди да је доћерао цара до дувара. О Момиру не бих да причам, али, имао је и Момир своју шансу. Није искористио, јер је неспособан а у оно време беше и превише сујетан. У ствари, и Мило и Момир су из једног црвеног шињела изашли. И обојица ће ускоро бити само прошлост. Што рече један мој пријатељ из Црне Горе ... Молим те, мичи ми их обојицу. Нећу да се бавим тим ликовима.
  9. @Zoran Đurović Оче Зоране, пратимо се. Има нас још који не наседамо на ове провидне дупле медијско-политикантске финте на релацији Амфилохије-Мило. Слава Богу па је Патријарх Иринеј, заједно са Епископом Бачким Иринејем, на време прозрео ту игру митрополита Амфилохија и Мила Ђукановића, о намерном дизању тензија и прашине по Црној Гори, да би се ситуација у Црној Гори свесно и провидно медијски издраматизовала и изпаничила (малтене као она кад Вучић намерно драматизира и паничи око Космета), све са једним циљем - да Црна Гора добије црквену аутономију тј. да Црна Гора буде, како митрополит Амфилохије воли да каже, "само лабаво црквено везана за Београд". У фазону Амфилохије би да драми по принципу ... "Догорело је до ноката Ваша Светости. Мора се Црној Гори подхитно дати црквена аутономија." Јес, јес ... Прошло би то, ал кад би Патријарх, владика Бачки и велики део епископата СПЦ били духовни слепци па да падају на тако јефтине финте. Ал ни у Црној Гори то не може проћи поред владике Јоаникија, а камоли у целој СПЦ. Према томе, лоша је ово глума... Много лоша. Оцена ... чисти кец. Џаба су Амфилохије и Мило паничили и драматизирали. Ни овог пута ништа од црквене аутономије.
  10. На жалост, сва та фолирања митрополита Амфилохија и сви његови трули компромиси са црногорском мафијом завршиће крвопролићем. Увек је у историји било тако. Неће ни овога пута бити другачије па макар са друге стране био и митрополит Амфилохије. Црква треба да је у свему чуварка истине и чистоте живота. Сведок верни. Ту нема компромиса са нарко мафијом и велеиздајницима типа Мила Ђукановића, а Амфилохије их је превише правио. Чак је окорелог и вишедеценијског мафијаша назвао својим пријатељем. Дакле, Амфилохије не може да седи на три столице у исто време. Мораће да се определи. И определиће се хвала Богу за праву, јер је он на крају крајева човек који ће остати веран Цркви. Али ће платити за своја фолирања, труле компромисе са мафијом и аутономашка скретања. Стога ... Спремте се спремте, Црногорци, силна ће борба да буде. Маске су пале одавно. На жалост, сад следи табање.
  11. Мада се сва та фолирања и компромиси са мафијом заврше крвопролићем. Неће ни овога пута бити другачије. Црква треба да је у свему чуварка истине и чистоте живота. Сведок верни. Ту нема компромиса са мафијом и велеиздајницима типа Мила Ђукановића. Амфилохије не може да седи на три столице у исто време. Мораће да се определи. И определиће се за праву, јер је он на крају крајева човек који ће остати веран Цркви. Али ће платити за своја фолирања и скретања. Стога, ... Спремте се спремте, Црногорци, силна ће борба да буде. Маске су пале одавно. Сад следи табање.
  12. Ја стварно не знам зашто се палите на ове провидне медијске финте и Мила и Митроолита Амфилохија. Прво, сам Амфилохије у интервјуу Новостима пре годину дана Мила назива својим пријатељем, и додаје да он то заиста тако мисли. И плус каже да је Мило, који је иначе одувек био само комуњара и трговац дрогом, много тога доброг урадио за Црну Гору. И све то Амфилохије каже после признања тзв. Косова од стране истог тог Мила и одвајања Црне Горе од Србије. Колико човек онда треба бити неизмерно глуп па да не види да су Мило и Амфилохије у ствари тандем, и да се они само споља по медијима повремено оптужују, а да испод жита у много чему шурују и раде заједно. Чак и по питању Цркве и њеног статуса. И сад је Амфилохије, шатро "запањен" најновијом изјавом Ђукановића ... Па људи је ли то могуће (Младен Делић), да је он сад и запањен ... Па Ђукановић то понавља већ 25 година а сад је Амфилохије запањен. Које фолирање !!! Пре ће бити да смо ми запањени његовом тобожњом запањеношћу ... Само се питам шта ће ново смислити ... Ах, да ... Па Амфилохије ће вероватно сад почети да кука по Патријаршији и да прави притисак код Патријарха, да Црна Гора мора подхитно да добије црквену аутономију, јер је тобоже у Црној Гори догорело до ноката и да ће тобоже црквена аутономија Црне Горе стишати ствари и решити проблеме ... Није ли Амфилохије још пре 8 година тражио црквену аутономију за Црну Гору? То и врапци по Црној Гори знају. И стога, само вас посматрам и гледам како се палите и ложите на провидне приче и финте и Амфилохија и Мила ... А онда, ако Амфилохије добије аутономију за ЦГ, он ће са Милом негде заједно попити пиће и рећи .. А шта ћемо сад даље да радимо са овим глупанчеросима ? ... Оћемо ли да ћерамо до аутокефалије или не? Мада до аутокефалије мислим да Амфилохије неће ићи. Али без обзира на све, питам се: Који смо ми слепци кад очи имамо али као да их немамо, па да нас ова два провидна лика вуку за нос ево скоро 25 година. ... И сад је Амфилохије као запањен ... Предлажем Амфилохију да на Духовдан одржи парастос Влади Црне Горе и његовом пријатељу и председнику Ђукановићу, као што је то 2013. после Бриселске капитулације чинио у БГ. Наравно, ако сме, јер он је са Милом не само пријатељ него и много више од тога. Један је Амфилохије у БГ а други је Амфилохије у ЦГ, један са Вучићем а други са Милом. Час је храбри бранитељ моралних идеала код Вучића у БГ, а час снисходљиви старац према нарко дилеру Милу и његовом црногорском Гранд клану, који би да решава и питања статуса СПЦ. ... Ах, да ... И ја сам ти глупан ... Па сам Амфилохије рече и то после признања тзв. Косова од стране Ђукановића: "Мило је мој пријатељ, и то вам искрено кажем". Зашто би сад и ми још сумњали у све то, ма које финте гледали и читали од обојице личних пријатеља.
  13. Ја стварно не знам зашто се палите на ове провидне медијске финте и Мила и Амфилохија. Прво, сам Амфилохије у интервјуу Новостима пре годину дана Мила назива својим пријатељем, и додаје да он то заиста тако мисли. И плус каже да је Мило много тога доброг урадио за Црну Гору. И све то Амфилохије каже после признања тзв. Косова од стране истог тог Мила и одвајања Црне Горе од Србије. Колико човек онда треба бити неизмерно глуп па да не види да су Мило и Амфилохије у ствари тандем, и да се они само споља по медијима повремено оптужују, а да испод жита у много чему шурују и раде заједно. Чак и по питању Цркве и њеног статуса. И сад је Амфилохије, шатро "запањен" најновијом изјавом Ђукановића ... Па Ђукановић то понавља већ 25 година а сад је Амфилохије запањен. Које фолирање !!! Пре ће бити да смо ми запањени његовом тобожњом запањеношћу ... Само се питам шта ће ново смислити ... Ах, да ... Па Амфилохије ће вероватно сад почети да кука по Патријаршији и да прави притисак код Патријарха, да Црна Гора мора подхотно да добије Црквену Аутономију, јер је догорело до ноката ... Није ли Амфилохије још пре 8 година тражио црквену аутономију за Црну Гору? Само вас посматрам и гледам како се палите и ложите на провидне приче и финте и Амфилохија и Мила ... А онда, ако Амфилохије добије аутономију за ЦГ, он ће са Милом негде заједно попити пиће и рећи .. А шта ћемо сад даље да радимо ... Оћемо ли да ћерамо до аутокефалије или не? Који смо ми слепци кад очи имамо али их немамо, па да нас ова два провидна лика вуку за нос ево скоро 25 година. ... И сад је Амфилохије као запањен ... Предлажем Амфилохију да на Духовдан одржи парастос Влади Црне Горе и његовом пријатељу и његовом председнику Ђукановићу, као што је то 2013. после Бриселске капитулације чинио у БГ. Наравно, ако сме, јер он је са Милом не само пријатељ него и много више од тога.
×
×
  • Креирај ново...