Рапсоди Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 А сад озбиљно....сви они који су на путу да постану прави хришћани, сви они који се боре против своје пале природе, сви они који иду напред, који не стоје, сви они који се труде и моле да вера њихова не храмље без добрих дела, сви они који раде на брушењу себе , сви они који поштују правила али којима правила нису циљ већ само средство за сигурније и брже постизање циља. Сви они који иду у сусрет љубави ... "Tamo daleko", StefanLugic, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 3 часа, Goku рече А, опет, неки, гле чуда, и сазнаше. Па није брат ЛогосАгапи ништа лоше мислио. Он и каже Сањалици у афирмативном тону да Бог јој помогао што је дошла на Поуке и што ће доста тога о вери сазнати Goku је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 On 1/2/2018 at 23:43, Caњaлицa рече Како по вашем мишљењу треба да се понаша један прави верник? Сви знамо како има много оних ''православаца'' са истетовираним Острогом који су последњи пут били у цркви на сопственом крштењу. Шта разликује искрене вернике и које су њихове дужности? Питам ово из више разлога. Одајама сам као атеиста и релативно скоро сам се окренула цркви. Имам много питања и недоумица... Треба да се понаша ко сав нормалан и културан свет и не би требао да веру схвата као дужност. "Tamo daleko", Драшко, Goku and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 пре 3 часа, Рапсоди рече А сад озбиљно....сви они који су на путу да постану прави хришћани, сви они који се боре против своје пале природе, сви они који иду напред, који не стоје, сви они који се труде и моле да вера њихова не храмље без добрих дела, сви они који раде на брушењу себе , сви они који поштују правила али којима правила нису циљ већ само средство за сигурније и брже постизање циља. Сви они који иду у сусрет љубави ... и порез држави да плате... Рапсоди, Grizzly Adams and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 On 3.1.2018. at 22:52, Grizzly Adams рече Прво мора да буде члан Поука. Al onda nije normalan kako vele pouke.org Djapa and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 5, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2018 On 2.1.2018. at 23:43, Caњaлицa рече Како по вашем мишљењу треба да се понаша један прави верник? Сви знамо како има много оних ''православаца'' са истетовираним Острогом који су последњи пут били у цркви на сопственом крштењу. Шта разликује искрене вернике и које су њихове дужности? Питам ово из више разлога. Одајама сам као атеиста и релативно скоро сам се окренула цркви. Имам много питања и недоумица... Iskreno mislim da ne treba sa se zalećeš Što kažu pouke.org ....normalno Zaista tako mislim Druži se sa ljudima koji ti prijaju, bilo da su vernici ili ne I sa nama da se družiš Goku and Djapa је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Caњaлицa Написано Јануар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2018 Хвала вам свима на одговорима, ценим ваше мишљење! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
StefanLugic Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 Истински Хришћанин није онај који прави грешке, него онај који их препознаје, исповеда и каје се, он је истинит у вери својој, а вера није идеологија коју треба да подржимо, нити мисао коју треба да разумемо, нити став који треба да прихватимо. Вера није осећање, нити скуп моралних правила, нити доживљај који психолошки намећемо сами себи.Вера је благодат и живот и истина која нам се пружа што нам Бог даје, нешто што пројављује Бога. Caњaлицa, Рапсоди and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
StefanLugic Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 Истински хришћаним треба, се трудити, волети сваког човека, волети сваку твар, пружати помоћ немоћнима, бити постојан у свом циљу, а то је бити са Богом, а труд хришћански Бог неће оставити и занемарити. Рапсоди, "Tamo daleko" and Caњaлицa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јануар 8, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2018 Бог је Заједница, Оца и Сина и Светога Духа те тако и ти - немој бити сама у својој побожности. И моли се Богу, онако ... искрено и потајно, својим речима или Псалмима или другим молитвама. И читај Свето Писмо, онолико колико желиш. Ако нешто не разумеш - прескочи. Доћи ће дан... А ако те нешто јако занима - погледај шта каже неко од св. отаца или питај. И учествуј у Божанственој Литургији ... кад год можеш. Само полако, живот по вери је маратон а не спринт. И занимљиво је! "Tamo daleko", StefanLugic and Caњaлицa је реаговао/ла на ово 3 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 On 1/5/2018 at 20:29, Дејан рече и порез држави да плате... И кредите да врате...и пиратске снимке да немају , и да се не гурају у редовима а посебно у Црквама ... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 11, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2018 Pravi su oni koji se nateraju,da se mole i za one koji im se baš i ne sviđaju. Cudni su putevi Gospodnji. Рапсоди and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara Ristić Написано Мај 2, 2019 Пријави Подели Написано Мај 2, 2019 A ko smo mi da sudimo ko je ,,pravi hrišćanin" a ko nije? Svi smo Božja deca i svako ima pravo na svoje poimanje vere. Ja sam religiozna osoba i moj hram je moj dom. Nisam fanatik i po mom mišljenju je zlatna sredina najbolje rešenje. Nemam ništa protiv drugih religija, šta više, poštujem tuđu kulturu, tradiciju, religiju. E sad, strahopoštovanje bi trebalo imati svako, ne mora nužno prema Bogu, može i prema prirodi i svemu onom što je van domašaja ljudskog mozga. Послато са HUAWEI Y625-U21 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука