Jump to content

Ко су прави Хришћани?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како по вашем мишљењу треба да се понаша један прави верник? Сви знамо како има много оних ''православаца'' са истетовираним Острогом који су последњи пут били у цркви на сопственом крштењу. Шта разликује искрене вернике и које су њихове дужности? 

Питам ово из више разлога. Одајама сам као атеиста и релативно скоро сам се окренула цркви. Имам много питања и недоумица... 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Caњaлицa рече

Како по вашем мишљењу треба да се понаша један прави верник? Сви знамо како има много оних ''православаца'' са истетовираним Острогом који су последњи пут били у цркви на сопственом крштењу. Шта разликује искрене вернике и које су њихове дужности? 

Питам ово из више разлога. Одајама сам као атеиста и релативно скоро сам се окренула цркви. Имам много питања и недоумица... 

Најбитније је да буде нормалан... Ускоро ћемо избацити један ауторски текст о проблему тзв. веееееликих православаца...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Caњaлицa рече

Како по вашем мишљењу треба да се понаша један прави верник?

za pocetak , neke teme na forumu...:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

takodje bih ti preporucila i sledeci blog...  http://avdenagom.blogspot.rs/search/label/price

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 22 часа, Caњaлицa рече

Они који су раскрстили са васпитањем и тековинама овога света, они који се не боје светиње-гомиле! Који воле свакога човека, они који све покривају, они који све разумеју, једном речју они су Љубав-синови Божји. Они који живе у паклу и радују се. 
Они Који препознаше Творца и верују му оном вером: "као када легнеш спавати и знаш да ћеш ујутро устати!"; све ван те вере је теорија која многе спута! 
Они који се боре против себе и кидају се попут Пеликана у слици коју имаш код мене у потпису ниже овога паметовања. Они који умиру зарад других, а радују се Животу!
А видех многе који одлазе Свештеницима и иду на богослужења, а траже да се избаве из руку Бога Живога и Живота уопште, која туга, које неверје, а колика смрт?! 
А свако "Правду" овде употребљава по својем: "Символу Вере"! Да! Читамо "Символ Вере" и знамо га напамет, али колико се поистовећујемо са истим, а колико га живимо? Лепо је бити "го" пред Господом, заиста јесте!
Исповедање долази животом у горе описаноме, страсти ће већ бити спржене Љубаљу и саме себе једу, јер су неразумне! Нема греха из којега Господ не подиже, осим лицемерја!

Укратко би то било то од мене неуког.

Подели на овим сајтовима

On 1/2/2018 at 23:43, Caњaлицa рече

evo recimo: nemoj mnogo da se zalećeš, veru shvati jednostavno.

Подели на овим сајтовима

Као што рече @Phoebe, сем Бога и можда духовника нико не зна ко је заиста искрен верник, из срца, а ко је то само споља, по некаквој форми.

Углавном оно што би ја рекао јесте да су најбитније Св. Тајне и литургија (групна молитва). Иако сам нерадо идем на исповест, смело морам да кажем да је исповест или покајање јако битно, био човек нов у вери или већ истрениран. Причест исто, храна за душу. Запамти да не можеш ни све одједном да кренеш, него помало крени неко молитвицу ту и тамо, па на неку службу у цркви, среда или петак испостиш, па кад мислиш да можеш мало више, ти повећај труд и тако све даље и даље.

Топло бих ти препоручио да ове недеље за Божић одеш на литургију. :) и причај са попом

Подели на овим сајтовима

Бог ти помого ако мислиш овде да сазнаш о вери. Библију у руке и казће се само.
Иштите, и даће вам се тражите и наћи ћете куцајте, и отвориће вам се.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 1/2/2018 at 23:43, Caњaлицa рече

Како по вашем мишљењу треба да се понаша један прави верник?

Мислим да верујућа особа не прати шаблоне, или што би рекао Нишизава:

Цитат

Одувек сам веровао да вера не би требало да прописује живот, већ да га унапреди, продуби, да му смисао, и да га освети.

:):)

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, LogosAgape рече

Бог ти помого ако мислиш овде да сазнаш о вери.

А, опет, неки, гле чуда, и сазнаше.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Прави Хришћани су само Црногорци, онако прави, стасити и кршни...:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...