Срђан Шијакињић Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 12 минута, kopitar рече Četnici su zločinci koji su počinili strašne zločine na prostoru bivše Jugoslavije . To je istina o Četnicima. Али тешко да је политика и план ЈВуО била чињење масовних злочина. Нажалост, дословно сви покрети у рату су одговорни за велике злочине, али мора се направити одређена разлика према мотивацијама које су иза тих покрета стајале. Тепих бомбардовање Токија, бомбардовање Дрездена и атомске бомбе су ужасни и масовни злочини, али нико не тврди да су САД злочиначке због тога и да је улога САД у рат злочиначка. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 14 минута, kopitar рече Četnici su zločinci koji su počinili strašne zločine na prostoru bivše Jugoslavije . To je istina o Četnicima. Да али мање од комуниста и колабораната Немачких. Притом су основани као предходница регуларне војске К.Ј. од муслимана, католика и протестаната и православаца којих је било највише. Злочини су били у местима где су се подржавали у људству или обавештајно Немци, Италијани и домаћи сарадници. Јер пре Анте Павелића у НДХ, је био други Анте Павелић у Трогиру као тада главном граду Далмације који је тражио и добио уједињење целе Далмације са Србијом и Црном Гором која је требала да уђе у састав Србије, па је због тога Загреб као главни град Хрватске ушао у причу и настала је Југославија и касније Далмација у склопу Хрватске републике. Тешка је то прича, али суштински опредељење је било јасно по идеологијама које су биле транспарентне. Оно за шта и против чега су се борили четници и усташе су две различите ствари. Четници нису били анти-католички, чак су Римокатолички свећеници благосиљали уз Православне свештенике ту исту војску пре упада Немаца. То што су постали анти-католички је исти разлог зашто су Американци, Британци... бомбардовали Ватикан, да би престали да подржавају Нацисте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 5 минута, Mиљан Л. рече Да али мање од комуниста и колабораната Немачких. Притом су основани као предходница регуларне војске К.Ј. од муслимана, католика и протестаната и православаца којих је било највише. Злочини су били у местима где су се подржавали у људству или обавештајно Немци, Италијани и домаћи сарадници. Јер пре Анте Павелића у НДХ, је био други Анте Павелић у Трогиру као тада главном граду Далмације који је тражио и добио уједињење целе Далмације са Србијом и Црном Гором која је требала да уђе у састав Србије, па је због тога Загреб ушао у причу и настала је Југославија. Тешка је то прича, али суштински опредељење је било јасно по идеологијама које су биле транспарентне. Оно за шта и против чега су се борили четници и усташе су две различите ствари. Четници нису били анти-католички, чак су Римокатолички свећеници благосиљали уз Православне свештенике ту исту војску пре упада Немаца. То што су постали анти-католички је исти разлог зашто су Американци, Британци... бомбардовали Ватикан, да би престали да подржавају Нацисте. Nije to dobro brate , taj pokušaj rehabilitacije Četnika i Ustaša . Antifašisti su bili samo Partizani na ovim našim prostorima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 15 минута, Срђан Шијакињић рече Али тешко да је политика и план ЈВуО била чињење масовних злочина. Нажалост, дословно сви покрети у рату су одговорни за велике злочине, али мора се направити одређена разлика према мотивацијама које су иза тих покрета стајале. Тепих бомбардовање Токија, бомбардовање Дрездена и атомске бомбе су ужасни и масовни злочини, али и поред тога нико не тврди да су САД злочиначке због тога и да је улога САД у рат злочиначка. Ok to je tvoje mišljenje , za mene su Četnici zločinci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Nije to dobro brate , taj pokušaj rehabilitacije Četnika i Ustaša . Antifašisti su bili samo Partizani na ovim našim prostorima. Па нормално да није добро. Није добро ни комунисте величати, јер ем 90% партизана није ни знало каква је комунистичка идеологија док се рат није завршио. Али треба рехабилитовати четнике као предходницу регуларне војске која је основана одлуком Министарства одбране заједнице Срба Хрвата и Словенаца. И лепо се разлучи који су пошли којим путем. Углавном се то зна, притом четника више нема нити неко може да их наследи. Јер нема Југославије, ни монархије а притом Србија као правна наследница Југославије има уставну војску. Ту је крај приче на основу историјских чињеница. Владо Кошић не поступа као овај Талијански свештеник! Лепо симболично обележи протест римокатоличких свештеника против Нациста и Фашиста. А не Христа који јесте Црква, повеже са тиме, кроз благослове. Јер због таквих људи и због не демантовања сличних изјава из Ватикана, човек мора да се запита мало. Богу хвала, разчинили су бискупа из Међугорја који је тврдио да говори са Богородицом која подржава РКЦ. А у том месту се налази Православни Манастир Успења Пресвете Богородице и једно од места највећих масовних гробница тј. јама Срба у другом светском рату, што је усташки злочин благословен од неког фрањевца тада. На томе се Хришћанство не може правити, јер по семену и стаблу ће се плод познати. Мене је одушевио овај свештеник у Италији, колики је то господин, ово је симболично урадио солидаришући се са римокатоличким свештеницима који су се борили против фашизма и нацизма, није никакву вредност дао фашистима и нацистима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 Управо сада, kopitar рече Ok to je tvoje mišljenje , za mene su Četnici zločinci. Целокупан покрет? Без прављења разлике између дела ЈВуО под контролом Драже Михаиловића и других "фракција"? Историјске теме не би требало да буду предмет било чијег мишљења, него закључака историјске науке... Нажалост, у разговорима Муслимани-Срби-Хрвати често се партизани појављују као нека заједничка тачка, само зато што су убијали по другим критеријумима, а не националним. Без намере да провоцирам (ако морам и даље да потврђујем добру намеру у разговорима), да ли постоје подаци/радови о четничким злочинима у Хрватској током другог светског рата? Познати су ми злочини над муслиманима и над присталицама партизана, али нисам се сусретао са подацима о већим злочинима над Хрватима (не тврдим да их није било, наравно, зато и питам). Аристарх and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 27 минута, kopitar рече Nije to dobro brate , taj pokušaj rehabilitacije Četnika i Ustaša . Antifašisti su bili samo Partizani na ovim našim prostorima. Није добро, то је тачно. С тим што четници јесу започели као први антифашистички покрет отпора против Немаца у окупираној Европи. Од одбеглих припадника краљевске војске формиране су јединице које су правиле саботаже и диверзије по Србији. Чак су избегавали да директно нападају немачке јединице јер су правилно закључили да би то довело до врло гадне реакције нациста према цивилном становништву. Што се и десило октобра '41 у Крагујевцу. Партизани су их навукли да заједнички нападну Немце, ови су у знак одмазде убили скоро 3000 цивила. И ту су се дефинитивно растали са Титом и партизанском екипом, који су наставили да нападају немачке трупе не хајући за одмазде према цивилима (неретко чак и да би намерно изазвали одмазду и тиме придобили што више становништва на своју страну). Bernard, Срђан Шијакињић and Аристарх је реаговао/ла на ово 2 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 2 минута, Срђан Шијакињић рече Целокупан покрет? Без прављења разлике између дела ЈВуО под контролом Драже Михаиловића и других "фракција"? Историјске теме не би требало да буду предмет било чијег мишљења, него закључака историјске науке... Нажалост, у разговорима Муслимани-Срби-Хрвати често се партизани појављују као нека заједничка тачка, само зато што су убијали по другим критеријумима, а не националним. Без намере да провоцирам (ако морам и даље да потврђујем добру намеру у разговорима), да ли постоје подаци/радови о четничким злочинима у Хрватској током другог светског рата? Познати су ми злочини над муслиманима и над присталицама партизана, али нисам се сусретао са подацима о већим злочинима над Хрватима (не тврдим да их није било, наравно, зато и питам). Imaš na Wikipediji , idem sad na temu od Trifketa i tebi bi preporučio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 4 минута, GeniusAtWork рече Није добро, то је тачно. С тим што четници јесу започели као први антифашистички покрет отпора против Немаца у окупираној Европи. Од одбеглих припадника краљевске војске формиране су јединице које су правиле саботаже и диверзије по Србији. Чак су избегавали да директно нападају немачке јединице јер су правилно закључили да би то довело до врло гадне реакције нациста према цивилном становништву. Што се и десило октобра '41 у Крагујевцу. Партизани су их навукли да заједнички нападну Немце, ови су у знак одмазде убили скоро 3000 цивила. И ту су се дефинитивно растали са Титом и партизанском екипом, који су наставили да нападају немачке трупе не хајући за одмазде према цивилима (неретко чак и да би намерно изазвали одмазду и тиме придобили што више становништва на своју страну). Budem to malo proučio...nisam znao da je to baš tako daleko otišlo kod vas. Kakav je sad službeni stav R S o četničkom pokretu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 1 сат, kopitar рече Magare VSB osuđuje i četnike , samo hoće reći da su ustaše veće zlo što je točno. Ma VSB je srbin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 3 минута, Isusovo magare рече Ma VSB je srbin. Kad si pravi čovjek ko VSB onda je svejedno što si po naciji. Idem sad već jednom pročitati temu Matej 23 na dalje od Trifkija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 5 часа, Isusovo magare рече E to ćeš morati kod predsjednice Kolinde ali ne znam tocno gdje joj je ured jer stalno seli. Код тебе у Загребу барем не мора да тражи Колинду. За називе улица је задужен Кошићев идеолошки истомишљеник Хасанбеговић. А Колинда иде по Хр као путујући циркус да јој мање замере што не испуњава предизборно обећање да ће се преселити са Пантовчака. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 26 минута, Isusovo magare рече Ma VSB je srbin. И шта желите тиме рећи? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 2 часа, Isusovo magare рече Eto sv.Petar ne postoji kao poglavar sv.Crkve,četnici su najbolji ljudi na svijetu...papa je Sotona a vi ste srbi najsvetiji narod na svijetu.To jest PRAVOvjernici..jel tako??!! И магарад има образ, али ово Магаре постаје безобразно. kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 18, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече И магарад има образ, али ово Магаре постаје безобразно. Magare dobije napade kad čuje riječ četnik. To je ljudski...nema tu ništa. Inače je vrlo teško da prosječan Hrvat razumije da nisu svi četnici isti. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука