Jump to content

Изречена првостепена пресуда: Ратку Младићу казна доживотног затвора

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

пре 2 часа, Снежана рече

preduslov pomirenja.

Предуслов помирења је покајање са хрватске и муслиманске стране.

Колико пута смо ми упутили извињење? Опет, без субјективности, увек смо били најотовренији према свима и пружали руку. Сад морају и други то да ураде. 

До тад нема помирења, јер то не би било помирење.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Sofija_ рече

Istina je brate! Ti znas da je nas prota Voja njih ispovedao i pricescivao 15 godina, pogledaj na onoj temi sto si ti postavio, stavila sam noviji video

Слава Богу!

''Боље доживотна робија, него вечни пакао... '' што би рекао легендарни прота Воја.

• Волим 1

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Golub рече

Слава Богу!

Jeste, slava Bogu, a i hvala ocu Voji koji im je svima bio i otac i majka u tim teskim vremenima, mnoge je krstio,pa cak i vencao tamo u zatvoru

a to jer se zavetovao blazenopocivsem patrijarhu Pavlu da ce ih tesiti i da ih nece ostaviti dok poslednji bude tamo,e to je pravi duhovnik.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, grigorije22 рече

Problem je u tome sto mi ne mozemo da izvucemo korist

Наравно да можемо, што си тако маловеран? Јел хоћеш да кажеш да Србима нема спаса? Наравно да има и наравно да можемо извући корист, ако то хоћњемо и ако знамо како. Као што рекох, Милошева памет нам је данас преко потребна.

пре 4 минута, grigorije22 рече

Stvari uopste tako vise ne funkcionisu kao u vreme Otomanske imperije. Amerika ima svoje vidjenje situacije a to je da su oni sila koja je mnogo jaca od nas, i zato mi moramo da damo sve sto se od nas trazi.

Наравно. Свака сила велика тако поступа и тако је било увек и у прошлости а и данас. Нема ту никакве разлике.

Америка нешто хоће овде, тачно, е ми морамо, хтели то или не, волели их или не, да нађемо начин да се некако уклопимо у то. А можемо, има начина.

пре 5 минута, grigorije22 рече

Kao sto je Voren Kristofer rekao Milosevicu, morate uvek da ispunjavate ono sto se od vas ocekuje.

Ма какв бре Милошевић, пусти ти њега. Милошевић ништа није разумео, био је умишљени лик који је зарад својих фантазија гурнуо Србе у трагедију. Није он уопште Србе бранио, јер никад није ни имао изграђен српски национални идентитет, он је умислиуо да ће да он одбрани ,,светски комунизам", подржавао је пропалу идеологију, подржао је пуч против Јељцина и тиме се замерио у Русима и Америма.

Амери су од Србије тражили да прихвати њене услове, а њени услови су били да се распишу избори, да се уведе капитализам, итд. Слоба то није хтео, задњи смо расписали изборе уместо да смо били први. Онда, по питању Косова, Амери су тражили да Слоба потпише Рамбује, да Косово буде Србија, али да они уђу тамо. И то је он одбио, јер је био умишљена будала која је мислила да може да пркоси Америци. А онда је избио рат, ми смо изгубили и та иста ,,јуначина" Слоба је у Куманову потписао безсловну капитулацију.

Јел тако било? Јесте. Не можеш ти да контрираш великим силама, а њени захтеви нису били толико антисрпски у почетку. Чак они нису у почетку ни хтели да се Југославија распадне. Не заносиуте, Америка не мрзи Србе патолошки, нити жели да нас уништи. Америка је имала многе Србе значајне. Срби су стварали америчку историју, имаш америчке хероје ратне Србе. И Свети владика Николај је отишао да живи у Америци, а не у Русији. Није то баш тако једноставно како неки представљају -Амери нас мрзе и оће да нас униште. Није тако. У великом рату, амерички председник је наредио да се истакне српска застава поред америчке и да се порука захвалности Србима прочита у свим америчким установама, школама и црквама. Тако да, није баш да нас патолошки мрзе и желе да нас униште. Ипак је Слчоба у великој мери упропастио ствар, јер није ништа схватао, живео је у илузијама и фантазијама.

пре 13 минута, grigorije22 рече

traje sve dok u nekom svetskom ratu Amerika ne bude razbijena kao Austrougarska u prvom.

Види, ако не дај Боже, избије неки нови светски рат, Срби у оваквој биолошкој ситуацији, овако дестковани, немају шансе да преживе? Јел стварно у томе нешто добро видиш?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Орић и Готовина су чудовишта баш као и Младић.

Можда ја идеализујем, али некако ми се чини да су злочини Срба у  Босни освета за све што се накупило. Није добро и не треба се никада светити али опет није исто кад неко после силних претрпљених злочина узврати непријатељу. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Paradoksologija рече

Niko od vas nije čuo za realnu, dugotrajnu i užasnu opsadu i granatiranje Sarajeva? Ozbiljno? Ili se pravite? Ja sam o njoj prvo kao dete slušala iz usta Srba pobeglih iz Sarajeva, a posle čitala i gledala svuda; a ako ne znate i ne zanima vas, realno nemam reči.

Страшно, па овакве фразе више ни Соња Бисерко не изговара,ти под хитно мораш изаћи из тог нво-феми покрета,шта си ти , жена у црном ??!!

Не знам да ли ти је познато , био је рат,грађански,реалан,знаш кад се ратује онда се пуца и убија,јесте страшно и ужасно ,такви су ратови,свугде на свету ,без изузетака...

Када би мене шиптари са ледина отерали из блокова,ја бих их са Авале гранатирао  даноноћно , док год има могућности да вратим своју зграду...

Али на страну све то,просто је судбина ,зла коб српског народа да никад нису, нити ће бити сложни,не постоји муслиман шиптар или хрват,који ће на било који начин оспоравати борбу свог народа...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Снежана рече

@Golub 

imageproxy.thumb.jpeg.4427f05ef612a8d904e1fed753d870bf.jpeg

Дај Боже да и Младић постане истински, верујући хришћанин. То је најбоље за њега.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Зосима рече

Али на страну све то,просто је судбина ,зла коб српског народа да никад нису, нити ће бити сложни,

није србин сваки који се србином зове.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Снежана рече

@Golub 

imageproxy.thumb.jpeg.4427f05ef612a8d904e1fed753d870bf.jpeg

На почетку рата у Босни је терао Србе са кокардом да скидају капе... 

Ако се сада прекрстио, то је значајан напредак! Хвала Богу, и вероватно оцу Воји... никад није касно, наша нада је је разбојник са крста... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

Нико не ламентира а ја брате само кажем шта су обећали. 

Али ако се теби игра васпостављања "реал политике" на форуму, удри.То је плодно много.

Нико то није обећао, нити се ја овдје играм "реалполитике" већ као човјек чија судбина је можда доста и зависила од овог човјека постављам питање "шта сад?". Умјесто да размишљамо шта ово значи за нас сада, ајмо у цинизам "ех хоће ли доћи толеранција?". Свакако је плодније запитати се "шта сад" од "ох куку нама" или сарказма.

Је ли крив, овако људски питам? Ако јесте, за шта? И шта ћемо са том чињеницом, ако јесте? Какав однос да имамо, тврди или сложени? Је ли беспоговорно чист или је мјешовита личност који је "чинио што се морало" па је касније награбусио због притиска читавог Запада?

Далеко је ово од некакве "реалполитике" коју би да ми спочитаваш, друже...

пре 3 часа, Вилер Текс рече

Можда се и хтело па се није успело...ко зна. Можда је осветољубивост преовладала. Нико није за злочине. 

Само немојмо бити генерали после битке и памењаковићи.

Али ови хашки паметњаковићи имају задатак да потврде политичку идеју да је РС настала на злочину. Није него на борби за опстанак и хвала генералу Младићу за то. Да је било злочина било је али да је било удруженог злочиначког подухвата, није. Не могу се муслимани и Хрвати аболирати и а Срби сатанизовати.

Ма читав народ(и) у БиХ су били исто набријани. Већина у сваком народу је или подржавала или ћутала на сва злодјела јер је свако посматрао рат као борбу за голи опстанак. Овако са временске дистанце ( и дистанце недостатка искуства тог рата и тог времена када сам тек био рођен ) потпуно ми је несхватљиво како се дошло дотле да се читаве групе људи толико набрију једне на друге и да никако не желе да сједну и договоре нешто иоле нормално. А десило се...

Будимо генерали послије битке јер само тако можемо научити гдје смо погријешили. Или макар почети са тим учењем. Како мени изгледа, нама поготово сада треба тактичност, више него за вријеме рата, јер сада се читав сукоб води на медијском, политичком, филозофском, идеолошком пољу, а ту не можемо бити кркани јер то ради само у рату.

Наравно, не може се све сваљивати само на једну страну. Но то је опет прича за неки други дан и неку другу ширу тему. Сада је конкретно у питању само Ратко Младић.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Наравно да можемо, што си тако маловеран? Јел хоћеш да кажеш да Србима нема спаса? Наравно да има и наравно да можемо извући корист, ако то хоћњемо и ако знамо како. Као што рекох, Милошева памет нам је данас преко потребна.

Nisam maloveran nego realan. Srbija moze da se spasi samo ako Rusija cvrsto stane uz nas. Ako ne, onda mozemo  nas nacionalni inters da svedemo samo da bioloski prezivimo.

Цитат

Наравно. Свака сила велика тако поступа и тако је било увек и у прошлости а и данас. Нема ту никакве разлике.

Америка нешто хоће овде, тачно, е ми морамо, хтели то или не, волели их или не, да нађемо начин да се некако уклопимо у то. А можемо, има начина.

Ima ogromnih razlika jer u pregovoru sa Osmanlijama mi smo nesto mogli da dobijemo. Amerika ovde hoce da priznamo Kosmet i to za dzabe, da sjebu Republiku Srpsku i da im mi pomazemo u tome, da odjebemo Rusiju i uvedemo joj sankcije, da Presevo, Bujanovac, Medvedja i Rasko Polimska oblast odu i Vojvodina takodje. U ostatak Srbije da oni dovedu razne Zivkovice, Jankovice i ostale padavicare kojima Americki ambasadori dolaze na slavu. Da ambasadori ovde upravljaju i da tako obogaljena Srbija udje u NATO.

Цитат

Ма какв бре Милошевић, пусти ти њега. Милошевић ништа није разумео, био је умишљени лик који је зарад својих фантазија гурнуо Србе у трагедију. Није он уопште Србе бранио, јер никад није ни имао изграђен српски национални идентитет, он је умислиуо да ће да он одбрани ,,светски комунизам", подржавао је пропалу идеологију, подржао је пуч против Јељцина и тиме се замерио у Русима и Америма.

Амери су од Србије тражили да прихвати њене услове, а њени услови су били да се распишу избори, да се уведе капитализам, итд. Слоба то није хтео, задњи смо расписали изборе уместо да смо били први. Онда, по питању Косова, Амери су тражили да Слоба потпише Рамбује, да Косово буде Србија, али да они уђу тамо. И то је он одбио, јер је био умишљена будала која је мислила да може да пркоси Америци. А онда је избио рат, ми смо изгубили и та иста ,,јуначина" Слоба је у Куманову потписао безсловну капитулацију.

Јел тако било? Јесте. Не можеш ти да контрираш великим силама, а њени захтеви нису били толико антисрпски у почетку. Чак они нису у почетку ни хтели да се Југославија распадне. Не заносиуте, Америка не мрзи Србе патолошки, нити жели да нас уништи. Америка је имала многе Србе значајне. Срби су стварали америчку историју, имаш америчке хероје ратне Србе. И Свети владика Николај је отишао да живи у Америци, а не у Русији. Није то баш тако једноставно како неки представљају -Амери нас мрзе и оће да нас униште. Није тако. У великом рату, амерички председник је наредио да се истакне српска застава поред америчке и да се порука захвалности Србима прочита у свим америчким установама, школама и црквама. Тако да, није баш да нас патолошки мрзе и желе да нас униште. Ипак је Слчоба у великој мери упропастио ствар, јер није ништа схватао, живео је у илузијама и фантазијама.

Nemoj da podlezes Dosistickoj propagandi. Milosevic je bio covek koji je ziveo u Americi i vrlo dobro je razumeo stvari. Naravno da niko njega ne smatra bezgresnim, ali on sad nije tema.

Цитат

Види, ако не дај Боже, избије неки нови светски рат, Срби у оваквој биолошкој ситуацији, овако дестковани, немају шансе да преживе? Јел стварно у томе нешто добро видиш?

Svetski rat ce da izbije sigurno. Amerika je uvela sankcije Rusiji i vojno je opkoljava sto znaci da je rat neizbezan. Medjutim, posto mi zivimo u poslednjim vremenima pred Hristov drugi dolazak, i posto i jedni i drugi imaju nuklearno oruzije, Treci svetski rat nece moci da prodje bez direktne Bozije intervencije.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Ne ne odgovori koje ljude?El imaš bilo kakav dokaz da je on naredio da se ubije bilo koji nevini civil?El streljao nekog starca,žene,decu?A to što su se neki preobukli posle pa krenuli da glume civile...hbga nije prošlo...

"Туци по Пофалићима, тамо нема пуно српског живља."

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, grigorije22 рече

Ako ne, onda mozemo  nas nacionalni inters da svedemo samo da bioloski prezivimo.

Па то нам и јесте најважнији национални интерес данас, човече. Русија не да неће, она не може да се умеша на Балкан јер има и превише проблема својих. Путин не може да ратује због Срба, то је урадио Свети Цар Николај, али Путин ипак није тог калибра. Путин данас мора да решава Украјину, Сирију, и низ других проблема, али Србију и питање Срба да решава он неће. И свешће се цела њихова ,,интервенција" на пар протестних нота.

То је тако. Зато треба да биолошки преживимо. И ми можемо да извучемо на корист, на конто анти-исламистичке приче можда баш РС има највећи капитал. Само Додара мало да престане са популизмом и да крене са озбиљном политиком, има потенцијал.

Nemoj da podlezes Dosistickoj propagandi. Milosevic je bio covek koji je ziveo u Americi i vrlo dobro je razumeo stvari. Naravno da niko njega ne smatra bezgresnim, ali on sad nije tema.

Да је разумео не би радио то што је радио. Како неко ко је разумео ствари може да подржава стаљинистички пуч против Јељцина у тренутку када комунизам пропада? То је један пример како Слоба ништа није разумео.

Да, био је у Америци и заиста да не поверујеш како неко ко је био у Америци, тако ништа није разумео. Није ово ,,досистичка пропаганда", него чињенице.

Svetski rat ce da izbije sigurno. Amerika je uvela sankcije Rusiji i vojno je opkoljava sto znaci da je rat neizbezan. Medjutim, posto mi zivimo u poslednjim vremenima pred Hristov drugi dolazak, i posto i jedni i drugi imaju nuklearno oruzije, Treci svetski rat nece moci da prodje bez direktne Bozije intervencije.

Ми не знаљмо да ли ће да избије трећи светски рат. Све је у Божјим рукама и Бог на крају одређује. А хришћани кажу да последња времена трају још од кад се Хришћанство појавило. Двехиљаде година трају последња времена. Све су ово последња време и уопште не мора да значи да је појава Америка знак краја света.

Дакле, имај поверења у Бога и нашу памет. Вера и мудрост, особина које нам данас могу помоћи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...