Jump to content

Изречена првостепена пресуда: Ратку Младићу казна доживотног затвора

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

“Ја нисам ишао у Вијетнам да ратујем, нити у неку другу земљу. Ја само браним свој народ. Шта сам могао да радим? Да ли jе требало мирно да оставим да убијају мој народ, као што се то дешавало 1941. године? Ја сам трећа генерација Срба који нису упамтили своје очеве, пошто су они погинули у ратовима, док су њихови синови били још мали. Ми нисмо хтели рат!”

Генерал ВРС Ратко Младић

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Кратос рече

“Ја нисам ишао у Вијетнам да ратујем, нити у неку другу земљу. Ја само браним свој народ. Шта сам могао да радим? Да ли jе требало мирно да оставим да убијају мој народ, као што се то дешавало 1941. године? Ја сам трећа генерација Срба који нису упамтили своје очеве, пошто су они погинули у ратовима, док су њихови синови били још мали. Ми нисмо хтели рат!”

Генерал ВРС Ратко Младић

Могао је да брани, али без да убија невине људе и ратне заробљенике. Оно, није да нисмо имали светлих примера у првом светском рату на које је могао да се угледа. То што је радио није у уопште у духу српске херојске историје. Више је у комунистичком духу, реално...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Juanito рече

Могао је да брани, али без да убија невине људе и ратне заробљенике. Оно, није да нисмо имали светлих примера у првом светском рату на које је могао да се угледа. То што је радио није у уопште у духу српске херојске историје. Више је у комунистичком духу, реално...

Реално нисмо ни ми као народ у духу Косовског завета више, али није ствар у томе, ти нити једног Муслимана нећеш да чујеш да Насера Орића оптужује за геноцид, нити Хрвата да пљује Готовину.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Да, није проблем у овој пресуди, него у томе што људи попут Орића, Харадија, Готовине буду ослобођени пред сваким судом, а Фрања Туђман и Алија остану у Хрватској, односно јавности Федерације као заслужни политичари.

Све и да није Младић знао и/или могао да спречи злочине, праведно је да као први и главни војник одговара за њих, јер је био дужан и морао је да зна и да спречава. Нећемо ваљда игнорисати и разне логоре и Сребреницу итд. О размерама се може причати, али то је већ задатак за историчаре, јер ништа не мења суштину да је било недопустивих злочина над заробљеницима и цивилима који су се морали спречити...

Невезано за речено, забрињавајуће је само што је Хаг допринео свему само не помирењу. Помогао је учвршћивању једне ненормалне атмосфере међу Хрватима, Бошњацима и Шиптарима, који одбијају да уопште преиспитују своје злочине и своје позиције у рату. Они су изградили своје ставове на најгорим пропагандним порукама и не пада им напамет да о томе више критички размисле... Такво им је образовање, медији, институције, такве ће да буду и генерације које долазе. Како ћемо са таквим људима градити будућност видећемо...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Снежана рече

Реално нисмо ни ми као народ у духу Косовског завета више, али није ствар у томе, ти нити једног Муслимана нећеш да чујеш да Насера Орића оптужује за геноцид, нити Хрвата да пљује Готовину.

Па то њима нека служи на част. Орић и Готовина су чудовишта баш као и Младић. И реално, нема већих лицемера од ових западних морончина и ово што раде је цивилизацијска срамота, али ничије понашање не обавезује мене. За мене је злочин злочин и нема апсолутно никакво оправдање. Уосталом, нисам ја то измислио.

Цитат

А ја кажем: ако би требало да се одржи Велика Србија злочином, ја на то пристао не бих никада; нека нестане Велике Србије, али злочином да се одржава – не. Ако би било потребно и нужно једино да се одржи Мала Србија злочином, ја и на то не бих пристао. Нека нестане и Мале Србије али злочином да се одржи – не. И кад би требало да се одржи последњи Србин, ја да сам тај последњи Србин, а да се одржи злочином – не пристајем, нека нас нестане али да нестанемо као људи, јер нећемо онда нестати, живи ћемо отићи у руке Бога Живога.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

Нажалост тако је. Они се воде тиме да су Орић и Готовина ослобођени пред судом и сваку примедбу у том правцу одбацују наводним српским теоријама завере. Потпуно су убеђени у улогу жртве и бораца за слободу. Баш јутрос читам, ХРТ се оградио од свог водитеља који је питао госта у емисији да ли се "домовински рат" може сматрати грађанским ратом... Тотална индоктринација.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Juanito рече

Koje nevine ljude je Ratko Mladić ubijao ili naredio da se ubiju?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Koje nevine ljude je Ratko Mladić ubijao ili naredio da se ubiju?

Npr. one u Sarajevu za nepune tri godine opsade. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Ниједне, све балије су криве самим рођењем! ”Нож жица” и шта већ певате!

Ne ne odgovori koje ljude?El imaš bilo kakav dokaz da je on naredio da se ubije bilo koji nevini civil?El streljao nekog starca,žene,decu?A to što su se neki preobukli posle pa krenuli da glume civile...hbga nije prošlo...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Npr. one u Sarajevu za nepune tri godine opsade. 

Uključujući moje kumove, čistokrvne Srbe (kao da je uostalom bitno, a i deca su bili) koji su jedva pobegli, a prethodno muke doživeli i videli.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Јесте да је лако бити генерал после битке, али ипак мислим да су за ово стање дебело криви сви наши лидери из тог периода, јер су потпуно кретенски одиграли. Не кажем да би неко други боље, али да из нечег што је био у суштини грађански рат и распад државе успеш да изађеш тако што ћеш допустити да се цео свет окрене против тебе, то је ван сваке памети... Све да прихватимо да су Немци, Американци и ко већ не имали интереса нас оцрне, ипак смо им ми помогли у томе, потпуно несвесни историјског тренутка у коме се налазимо. Почевши од држања за комунизам кад се комунизам у целом свету распадао, закључно са расулом на терену. Тако да у неку руку, хвала Богу па смо и ту Републику Српску сачували.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ne ne odgovori koje ljude?El imaš bilo kakav dokaz da je on naredio da se ubije bilo koji nevini civil?El streljao nekog starca,žene,decu?A to što su se neki preobukli posle pa krenuli da glume civile...hbga nije prošlo...

Стрељати заробљенике је исто што и стрељати цивиле.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече

Нажалост тако је. Они се воде тиме да су Орић и Готовина ослобођени пред судом и сваку примедбу у том правцу одбацују наводним српским теоријама завере. Потпуно су убеђени у улогу жртве и бораца за слободу. Баш јутрос читам, ХРТ се оградио од свог водитеља који је питао госта у емисији да ли се "домовински рат" може сматрати грађанским ратом... Тотална индоктринација.

И сад ми трба да говоримо о некаквом помирењу и суживоту, а Хрвати ни за Јасеновац не знају 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Снежана рече

ти нити једног Муслимана нећеш да чујеш да Насера Орића оптужује за геноцид, нити Хрвата да пљује Готовину.

Pa je l to normalno veličati krvnike samo zato što su tvoji? To ih civilizacijski vraća 100 godina unazad bez nade da krenu napred.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

И сад ми трба да говоримо о некаквом помирењу и суживоту, а Хрвати ни за Јасеновац не знају 

Јако ме узнемирава да пратим вести из Хрватске, понекад просто не могу да верујем да је могуће да се неке ствари дешавају (нпр. још једна вест од данас: Савез католичких студената организује предавање од љубави према домовини: предавач Томпсон). Надам се да и тамо има људи који су згађени више него што се на први поглед чини (знам да је нпр. Миле Кекин један од таквих :) ).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...