Jump to content

Изречена првостепена пресуда: Ратку Младићу казна доживотног затвора

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

1 hour ago, GeniusAtWork рече

И тако до неког новог рата, кога ће сигурно бити, пре или после, јер никога са запада и са стране никада није интересовало да овде дође до неког стварног и трајног мира, колико је то уопште могуће на овим просторима.

Ја се једино надам да ће стандард да порасте толико на целом Балкану и да ће људи због тога да омекшају толико да их не буде могуће покренути да гину ни због чега... Није ни то нека светла будућност, али мало је ствари горе од рата... Него што не знам шта је мање вероватно, да л' тај економски бум да л' нормализација и помирење :))

А занимљив је и случај Хрватске, они од 1995. немају "проблем" са другим народом у својој држави, ушли су у ЕУ, аболирани су од сваке кривице за прошлост, ближу и даљу, а опет су опседнути "Домовинским ратом", србо-четничком југо солдатеском итд. итд. Делује ми то све као неким перпетум мобиле, невероватна земља...

Хоћу рећи, изгледа да ни интеграције ни било шта друго није гарант да ћемо се сложити једном...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 сат, Православни Србин рече

Не шалим се, озбиљан сам. Чињеенице некад нису онакве какве би ми волели да буду.

Činjenica je da se šiptari nijednom nisu sastali sa srpskom delegacijom....

RAZLOZI ZBOG KOJIH JUGOSLOVENSKA DELEGACIJA NIJE POTPISALA SPORAZUM

- Od Jugoslavije je traženo da pristane Na Ustav Kosmeta u čijem stvaranju nije učestvovala i na koji i naknadno ne bi imala pravo da utiče, odnosno ne bi mogla da utiče na kosovske zakone čak i ako su u suprotnosti sa jugoslovenskim i srpskim propisima (od SRJ i Srbije se tražilo da svoj Ustav i zakone prilagode odredbama Sporazuma);

- Sporazum je predviđao funkciju šefa implementacione misije koji bi imao pravo da donosi odluke koje su obavezujuće za ugovorne strane. Šef implementaci-one misije bio bi jedini i konačni tumač političkog dela Sporazuma, a komandant međunarodnih, odposno NATO snaga, vojnog dela sporazuma;

- Sporazum je formalno obezbeđivao jednakost svih etničkih zajednica na Kosmetu, a istovremeno je omogućavao nejednakost među njima. Čak je predviđao da se granice opština mogu menjati, što je značilo da mogu biti formirane takve opštinske granice

- Posebno js bila neprihvatljiva odredba kojom se izričito utvrđuje da će se predviđena rešenja primenjivati tri godine, da bi se nakon toga na međunarodnom skupu donela odluka o konačnom statusu Kosova, što je značilo - referendum o nezavisnosti. Takvim rešenjem otvorena je mogućnost da se nakon tri godine referendumom šiptarskog stanovništva legalizuje otcepljenje Kosmeta;

- Da bi državnost pokrajine bila dovedena do kraja, Sporazumom je predviđeno da Kosovo u pogledu međunarodnih odnosa i svoje nadležnosti ima status Republike utvrđen članom 7 Ustava SRJ. To je konkretno značilo da bi pokrajina imala pravo da održava međunarodne odnose, osniva sopstvena predstavništva u drugim drža-vama, učlanjuje se u međunarodne organizacije i zaključuje međunarodne sporazume.

- Vojni deo sporazuma koji su SAD podmetnule kao poseban dodatak B (Status multinacionalnih snaga za implementaciju), bio je tako sročen da čitav dokument ne bude prihvatljiv za SRJ, jer je predviđao klasičnu vojnu okupaciju u zemlji. Tim dodatkom B, pored ostalog, predviđeno je:

- Da se kompletne vojne i policijske siage SRJ i Srbije povuku sa Kosmeta, izuzev 1.500 vojnika i 75 policajaca, koji bi obezbeđivali državnu granicu prema drugim zemljama. Taj broj snaga bezbednosti je, realno gledano, nedovoljan, ne samo za obezbeđenje veoma osetljive jugoslovensko-albanske granice već i za sprečavanje najobičnijeg šverca;

- Da se sa Kosova povuče i kompletna vojna tehnika, ne samo tenkovi, topovi i drugo teško naoružanje, već i sva defanzivna sredstva, uključujući radare, lansere raketa zemlja vazduh koji se koriste sa ramena i dr.

- Da garant sprovođenja sporazuma na Kosmetu budu trupe NATO-a čiji maksimalan broj nije ograničen, što znači da bi mogao, po potrebi, da se neograničeno povećava;

- Da u sastavu međunarodnih vojnih snaga mogu biti i druge države (nečlanice NATO-a) o čemu augonomno odlučuje sam NATO, koji sa tim trećim zemljama sklapa i odgovarajući sporazum bez ikakvog konsultovanja sa SRJ o tome da li su jedinice tih trećih zemalja za nju prihvatljive;

- Da međunarodne snage (trupe NATO-a) kontrolišu i regulišu kopneni saobraćaj na Kosmetu i vazdušni prostor iznad pokrajine, na čak i vazdušni prostor 25 km izvan Kosmeta u dubinu teritorije Jugoslavije, pri čemu je vazduhoplovima Jugoslavije zabranjen ulazak u taj vazdušni prostor bez posebne dozvole nadležnog komandanta NATO-a;

- Da snage NATO-a mogu da preduzimaju sve akcije koje nađu za shodno, uključujući i primenu oružane sile;

- Da snage NATO-a neće biti odgovorne ni za kakvu štetu koju svojim aktivnos-tima mogu da prouzrokujujavnoj ili privatnoj imovini;

- Da snage NATO-a imaju poseban status koji je preciziran vojnim aneksom B

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Православни Србин рече

Па то ти је најбољи доказ колико Слободан ништа није схватао. Заправо, да је српски народ остао, да није било рата, да није било страдња и етничког чишћења (а све је то последица рата), и тај референдум се могао добити. Ми то сада не можемо да знамо, али зашто мислиш да је то немогуће? Дакле, убеђен сам да је требало прихватити Рамбује тј. споразум, који је тамо нуђен, пристати и на тај ограничени суверенитет и из свега извући неку корист за српски народ.

Хахаха,па зар је могуће да се толико наиван ?!

Какав бре рамбује ,какви споразуми,пази ограничени суверенитет...па појели би нас преко ноћи и усташе и балије...

Знате зашто су се организовале олимпијске зимске игре у Сарајеву? Да би комплет шпијунска мрежа источне и западне Немачке,а то је била мека разних служби целога света,инкогнито преселиле на Балкан, и тако је и испало,немци се ујединише,а нас недуго затим,растурише ко бугарску скупштину,а све углавном на штету српског народа.

Дакле све је то било много година пре,испланирано до танчина,и није тачно да срби нису нудили базу,јесу ите како,мислим да је Борисав Јовић то нудио америма...

Историја је показала да нам Уса и западне земље,а пре свега мислим на Британију и Немачку,никада нису биле наклоњене,па није било разлога да то учине ни сада,тако да те фразе типа гледају свој интерес,па ко им се ушлихта пролази,или страда не пију воду.  Ко да су они питали шиптаре,јел можемо сад да правимо базу,мисим смешно,зар се они ишта питају?!

Поред тога свиђало се то некоме или не,али такве су чињенице,срби су се увек ослањали на русе,то ова друга страна зна и зато нас тако и посматрају и делују,на нашу штету...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bokisd рече

Pitanje je, da li smo se mi sami i malo pitali o tome ?

Dok su nam svi nasi nepriljatelji u ratu radili o glavi, ovi drugi komunisti i zapad su nam nam spremali 'pogibiju' posle rata.

Secam se neke izjave Klintona ( mnogo kasnije posle svih ratova ),  kao, prvo smo rasturili SFRJ i posle cemo ih ponovo pomiriti i sastaviti u nekoj novoj zajednici. Kao neki eksperiment. Inace, upoznao sam u Grckoj jednog poboznog grka ( u nekom manastiru ),koji je bio u specijalnim jedinicama Grcke vojske ( sta mi je sve ispricao , kako se svercuje oruzje, kako se ubacuju imigranti i specijalci iz Turske itd. ) , koji je radio ( pre vojske ) kao telohranitelj poznatim bankarima u Atini. Jednom je prisustvovao ( kao gost ) nekoj veceri poznatih politicara i biznismena u nekom elitnom delu grada u Atini, gde je cuo  pricu da Jugoslavija mora da se rasturi i da je vec donesena politicka odluka ( nesto ranije pre i pre nego je pocela cela ta' prica ).

Tako se i sada i sudi, po politickim odlukama, pravo i sudstvo i objektivnost tu' ne stanuje i tesko ga ima. ;)

Ок,. Боксид, не спорим да је тако. Али, искрено, циљ једини им је у самом почетку било срушити Југославију. Ок. Е сад, не верујем да је циљ Америке, тада најдоминатније силе на свету, био да се сруши Југославја тако да Срби у њој најгоре прођу. То је вероватно хтела Немачка и те државе које су помагале Хрватима, а против Срба. Циљ Америке је био да она уђе на Балкан и да завлада њиме.

Е сад, Срби су, уместо да се поставе другачије, наступили да бране државу коју је осуђена на пропаст, коју је немогуће било бранити и која је, на крају крајева, нама Србима највеће зло нанела. Било би непоштено да тврдимо да Америка нама ништа није нудила. Јесте, нудили су нам разне планове којим јесу били и у нашу корист. Не зато што нас много воле, већ зато што су неком њиховом логиком то била најбоља решења. Нудили су дакле, план З-4 којим би била очувана Крајина, нудили су споразум у Дејтон којим је очувана РС и нудили су Рамбује којим би Косово ипак остало у саставу Србије, са тим фамозним референдумом као условом, али уз мало памети и то се могло решити. И ми смо, сем у случају РС и Дејтона, све те понуде Американаца одбили и определили се за рат. А рат са тако великом силом, још арогантном и решеном да своје циљеве оствари, је погубан и крајње самоубилачки који нити је хришћански, нити патриотски, нити је разуман.

Питање је шта сада? Сада, покушати мало мудро да радимо. Имамо примере из историје, Свети Немањићи, рецимо, деспот Стефан и наравно један политички геније- Милош Обреновић. Није да данас нема наде за нас. Сада имамо једну републиканску администрацију у САД, па још конзервативну, анти-исламистички опредељену. Срби су ратовали са демократама, републиканци су увек имали блажи став према нама, и то се може искористити. Треба мало да се водимо по ономе ,,змију глади, испод ње се вади". Или ,,будите мудри као змије а безазлени као голубови".

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Православни Србин рече

и Слободан не би био ,,балкански касапин", него ,,принц Балкана", ,,фактор мира и стабилнмости"

Pa bio je i to Američka goveda čas proglase nekog za faktor mira čas za najgoreg zločinca,kako im se nakrivi kaubojski šešir,mož da ubija na hiljade civila neko i da bude najgori diktator ako je to njima u interesu biće princ ...tako je i Sadam bio super kad je roko Iran,kad je udario na naftu i Kuvajt onda je zlo..ili recimo Saudijac Bin Laden udari u bliznakinje,SA glavni finansijer Al Kaide a oni bombarduju Sadama i Afganistan....al dobro ničija nije gorela doveka pa neće ni kaubojska....i mnogo veće sile su padale,pašće i oni kad tada a daće Bog da svojim očima gledam sunovrat tih idiota..

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Срђан Шијакињић рече

Ја се једино надам да ће стандард да порасте толико на целом Балкану и да ће људи због тога да омекшају толико да их не буде могуће покренути да гину ни због чега... Није ни то нека светла будућност, али мало је ствари горе од рата...

M6h9f6M.jpg

Подели на овим сајтовима

Кратосе, није како им се нактиви шешир, него како се тај ,,неко" постави према њима. То је поента, брате. И није то само специфичност Америке, него свих великих сила. Па и Русије. Нацисти који се боре на страни Новорусије (конкретно, РНЈ, разни батаљони попут ,,Варјаг", ,,Русич", итд. све типичне неонацистичке и расистичке неопаганске групе) су за Русе хероји, али су Азов и украјински нацоши стварно нацисти и злочинци. Тако их Руси представљају. Дакле, није то измислила само Америка, све велике силе то раде. И то је са њиховог становишта сасвим нормално. И мени су познати сви ти примери што си их навео.

Али то не значи да ми нисмо могли да прилагодимо себе и своју политику томе. Нећеш ме ваљда убедити да су рат, бомбардовање и разарање Србије боље решење од коперације са Америком?

Подели на овим сајтовима

@Juanito Отприлике то.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Срђан Шијакињић рече

Ја се једино надам да ће стандард да порасте толико на целом Балкану и да ће људи због тога да омекшају толико да их не буде могуће покренути да гину ни због чега... Није ни то нека светла будућност, али мало је ствари горе од рата... Него што не знам шта је мање вероватно, да л' тај економски бум да л' нормализација и помирење

Ja sam vjerovao da je ovo lijek i za BiH i onda sam shvatio da to nije slučaj jer se pojavila Katalonija. Džaba im standard, džaba im što su najbogatija pokrajina, ako ih dalje žuljaju neke glupave stvari koje uopšte ne bi trebalo da su na dnevnom redu do tačke da žele otcjepljenje. 

Osim toga ljude je ovdje lako zavesti lažima i propagandom i to se može desiti i ako je standard visok ili nizak to je jedan od najvećih problema koji stvara sljepilo i jednoumlje tako da tu čini mi se za sad nema lijeka. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Кратос рече

Činjenica je da se šiptari nijednom nisu sastali sa srpskom delegacijom....

RAZLOZI ZBOG KOJIH JUGOSLOVENSKA DELEGACIJA NIJE POTPISALA SPORAZUM

- Od Jugoslavije je traženo da pristane Na Ustav Kosmeta u čijem stvaranju nije učestvovala i na koji i naknadno ne bi imala pravo da utiče, odnosno ne bi mogla da utiče na kosovske zakone čak i ako su u suprotnosti sa jugoslovenskim i srpskim propisima (od SRJ i Srbije se tražilo da svoj Ustav i zakone prilagode odredbama Sporazuma);

- Sporazum je predviđao funkciju šefa implementacione misije koji bi imao pravo da donosi odluke koje su obavezujuće za ugovorne strane. Šef implementaci-one misije bio bi jedini i konačni tumač političkog dela Sporazuma, a komandant međunarodnih, odposno NATO snaga, vojnog dela sporazuma;

- Sporazum je formalno obezbeđivao jednakost svih etničkih zajednica na Kosmetu, a istovremeno je omogućavao nejednakost među njima. Čak je predviđao da se granice opština mogu menjati, što je značilo da mogu biti formirane takve opštinske granice

- Posebno js bila neprihvatljiva odredba kojom se izričito utvrđuje da će se predviđena rešenja primenjivati tri godine, da bi se nakon toga na međunarodnom skupu donela odluka o konačnom statusu Kosova, što je značilo - referendum o nezavisnosti. Takvim rešenjem otvorena je mogućnost da se nakon tri godine referendumom šiptarskog stanovništva legalizuje otcepljenje Kosmeta;

- Da bi državnost pokrajine bila dovedena do kraja, Sporazumom je predviđeno da Kosovo u pogledu međunarodnih odnosa i svoje nadležnosti ima status Republike utvrđen članom 7 Ustava SRJ. To je konkretno značilo da bi pokrajina imala pravo da održava međunarodne odnose, osniva sopstvena predstavništva u drugim drža-vama, učlanjuje se u međunarodne organizacije i zaključuje međunarodne sporazume.

- Vojni deo sporazuma koji su SAD podmetnule kao poseban dodatak B (Status multinacionalnih snaga za implementaciju), bio je tako sročen da čitav dokument ne bude prihvatljiv za SRJ, jer je predviđao klasičnu vojnu okupaciju u zemlji. Tim dodatkom B, pored ostalog, predviđeno je:

- Da se kompletne vojne i policijske siage SRJ i Srbije povuku sa Kosmeta, izuzev 1.500 vojnika i 75 policajaca, koji bi obezbeđivali državnu granicu prema drugim zemljama. Taj broj snaga bezbednosti je, realno gledano, nedovoljan, ne samo za obezbeđenje veoma osetljive jugoslovensko-albanske granice već i za sprečavanje najobičnijeg šverca;

- Da se sa Kosova povuče i kompletna vojna tehnika, ne samo tenkovi, topovi i drugo teško naoružanje, već i sva defanzivna sredstva, uključujući radare, lansere raketa zemlja vazduh koji se koriste sa ramena i dr.

- Da garant sprovođenja sporazuma na Kosmetu budu trupe NATO-a čiji maksimalan broj nije ograničen, što znači da bi mogao, po potrebi, da se neograničeno povećava;

- Da u sastavu međunarodnih vojnih snaga mogu biti i druge države (nečlanice NATO-a) o čemu augonomno odlučuje sam NATO, koji sa tim trećim zemljama sklapa i odgovarajući sporazum bez ikakvog konsultovanja sa SRJ o tome da li su jedinice tih trećih zemalja za nju prihvatljive;

- Da međunarodne snage (trupe NATO-a) kontrolišu i regulišu kopneni saobraćaj na Kosmetu i vazdušni prostor iznad pokrajine, na čak i vazdušni prostor 25 km izvan Kosmeta u dubinu teritorije Jugoslavije, pri čemu je vazduhoplovima Jugoslavije zabranjen ulazak u taj vazdušni prostor bez posebne dozvole nadležnog komandanta NATO-a;

- Da snage NATO-a mogu da preduzimaju sve akcije koje nađu za shodno, uključujući i primenu oružane sile;

- Da snage NATO-a neće biti odgovorne ni za kakvu štetu koju svojim aktivnos-tima mogu da prouzrokujujavnoj ili privatnoj imovini;

- Da snage NATO-a imaju poseban status koji je preciziran vojnim aneksom B

Као што сам рекао, то јесте ограничени суверенитет. Али, зар ти мислиш да је то лошије од онога што ми имамо данас? Данас имаш да је Косово независно и да српски председник да би тамо ишао мора да моли Тачија или Харадинаја за милост да га овај тамо прими? То ти је добро решење?

Иначе, Слоба је одбио Рамбује, онда кренуо у рат. Онда је ратовао, народ је страдао и кад је видео да је пораз неминован он је онда потписао безусловну капитулацију са много горим условима и захтевима (која победничка страна увек намеће пораженој) и то још прогласио ,,победом". Е поаследице те ,,победе" ми осећамо данас. Ту се види колико је Слобина политика била промашена, погубљена и погубна за српски народ и колико он није знао шта ради.

И није ово никаква ,,досистичка пропаганда", јер је онај досовац Протић тврдио да би ДОС или како су се тад већ звали, да је Милошевић пристао на Рамбује, били против тога и протестовали што је он то потписао. Дакле, није ово прича ДОС-а, не заваравајте се.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Ja sam vjerovao da je ovo lijek i za BiH i onda sam shvatio da to nije slučaj jer se pojavila Katalonija. Džaba im standard, džaba im što su najbogatija pokrajina, ako ih dalje žuljaju neke glupave stvari koje uopšte ne bi trebalo da su na dnevnom redu do tačke da žele otcjepljenje. 

Osim toga ljude je ovdje lako zavesti lažima i propagandom i to se može desiti i ako je standard visok ili nizak to je jedan od najvećih problema koji stvara sljepilo i jednoumlje tako da tu čini mi se za sad nema lijeka. 

Ја бих опет волео да будем макар слични Каталонији, јер тамо када је било највише напето, није било ни близу ни рату ни неком већем насиљу. Људи одржали референдум, прогласили независност, ови им распустили аутономију и све то без једног метка... Мислим да је Каталонија баш добар пример шта може да учини раст стандарда.

Такође, уз ограду да не знам превише детаља, чини ми се да су и Баскија и Северна Ирска пацификоване добрим делом због тога што људи све боље и боље живе.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече

Ја бих опет волео да будем макар слични Каталонији, јер тамо када је било највише напето, није било ни близу ни рату ни неком већем насиљу. Људи одржали референдум, прогласили независност, ови им распустили аутономију и све то без једног метка... Мислим да је Каталонија баш добар пример шта може да учини раст стандарда.

Да, али замисли шта би било када би ЕУ и САД признале независност Каталоније...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Милан Ракић рече

Predsednik i premijerka su rekli kako nije njihovo da komentarišu presudu. Oboje su se okrenuli budućnosti, kao da predsednik nije bio deo svoje odvratne prošlosti koju bi želeo da zaboravi.

Posle jedno godinu dana vladavine Aleksandra Vučića kad sam video da je on prvi čovek Srbije a ne Toma Nikolić pitao sam se zašto? Onda sam malo po malo gledajući i neverujući u njegovu retoričku prevrtljivost shvatio da neko stoji iza njega i da mu je napravio tim koji mu piše tekstove šta će čovek izgovoriti. Sagledavajući njegovu nesumnjivu inteligenciju na tom nivou da on tekst može da pročita i prepriča ga kasnije svojim rečima došao sam do zaključka da dalje istražujem ko su bre ti krimosi koji su se dosetili tog nabubanog lika da stoji ispred njih.

Mislio sam da su to neke srpske krimi strukture koje će brzo da prođu jer su isuviše očigledni da stoje iza jednog čoveka. Međutim JEDAN ČOVEK nije čovek krimi struktura koje će opozicija i ostali brzo razotkriti nego je JEDAN ČOVEK koga podržavaju kako se ispostavilo kasnije i Amerika i Rusija i Nemačka i Kosovo i Bosna I svaka ebena ŠVRAKA KOJA BI NA DRŽAVNOM NIVOU DA ZABRANI BILO KAKAVO ČEPRKANJE PO SRPSKOJ PROŠLOSTI I ODGOVORNOSTI SVIH KOJI SU DOVELI DO TAKVE PROŠLOSTI.

KO bi bio podobniji u Srbiji od Aleksandra Vučića? NIKO.

Idemo u budućnost, jer sam pametan.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

У Каталонији је тек почело... 

Али ткз. међународна заједница је против отцепљења Каталонаца, осим блентавог дебелог Чанка... (умало не рекох Чварка :) 

Замислите да сад Немачка призна Каталонију, као ономад 'Рватску?

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Срђан Шијакињић рече

Bilo ja mogućnosti za rat da je spoljni faktor imao interesa biti upleten. Da je svijet htjeo rat u Španijai vrlo lako bi ga bilo raspiriti stajanjem na stranu Katalonije, propagandom da je Madrid brutalan i da krši prava, početi snabdjevati oružijem raznorazne grupe i pokrenuti gerilski rat. Samo ništa od toga nije bilo i Madrid je očas posla sredio, a katalonski političari ućutali jer su shvatili da nemaju međunarodnu podršku za svoje namjere. 

пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече

Такође, уз ограду да не знам превише детаља, чини ми се да су и Баскија и Северна Ирска пацификоване добрим делом због тога што људи све боље и боље живе.

Mislim da nisu. Prosto su poraženi i nisu imali opet podršu vanjskog faktora, kao OVK recimo i Albanci. Oni su poraženi, a recimo Čečeni su zgaženi. Nakon rata sa Moskvom nije im preostalo ništa drugo nego pristati na mir sa Moskovm jer nije bilo nikoga s vana da im pomogne, i onda je bolje da opstanu sa Moskvom nego da nestanu protiv Moskve. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...