Jump to content

Да ли хришћани славе рођендан?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пракса свих нас на форуму је да  честитамо рођендан сваком члану који је уписао дан свог рођења у пријави....или можда приватно знамо датуме...то сви радимо из најбоље намере ...да се постигне добра атмосфера међу члановима...међутим деси се понекад да некоме то не одговара...типа - да ми хришћани не славимо рођендане....

шта ви мислите о томе...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 41
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

да ли волите када вам неко честита рођендан или вам то смета...?

да ли уоште придајете значај том догађају или сте индиферентни...?

и да ли то уопште има везе са вашом вером или је то неки генерални став...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Zašto ne bismo slavili rođendan ne_shvata?

пре 15 минута, JESSY рече

међутим деси се понекад да некоме то не одговара...типа - да ми хришћани не славимо рођендане...

Bože me sačuvaj, pa nismo sekta :0212_rolleyes:.

Подели на овим сајтовима

Искрено волим да ме се људи сете

Никакав проблем није ако ми поклоне пажњу.

Свакако да не правим фешту у своју част. Пу,пу, далеко од тога.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Bože me sačuvaj, pa nismo sekta

:stadaradim:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Има ли у Библији позитивних личности које славе рођендан?
...Ко ће га знати јел то величање себе... 

Ја не славим, али све је то ствар навике и окружења. 
Крстио сам се као одрастао, својом вољом и тај датум ми се чини важнијим за славље... Али и то само Бог честита.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, LogosAgape рече

Има ли у Библији позитивних личности које славе рођендан?

има славимо рођендан Христу и Богородици и светима, а лично мислим да се сам Бог радује и весели са свим анђелима и свецима на  наше рођендане, у крајњој линији живот нам је и дат да га славимо.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

иначе не славим рођендан, али немам ништа против, волим када се људи сете и честитају ми, посебно ми је била драга честитка управо добијена од Поука. :bighug:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Снежана рече

не славим рођендан, али немам ништа против, волим када се људи сете и честитају ми

takodje...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ја славим рођендан, али то није због себе.. Увек правим рођендандку журку, и волим да то радим, али то због тога, што на ован један дан у години сретнем се са свима драгима мојим, да попричамо, да се насмејемо, да играмо... У мом случају се тако десило, да Слава је близу рођендана, а пошто у Пољској, где сам се родила и где живим, не ма обичаја Славе и нико би не дошао, онда моја рођенданска журка је такдоје и прославлењем Славе. Још више - на своју  Славу (по новом календару) била сам крштена, онда славим такође своје рођење за Цркву ;)

Али не славим имендан.. Значи, само памтим који је то дан, можда мало више ћу се помолити тог дана и то је све..

Подели на овим сајтовима

Slavim rođendan, i u ovim godinama, uvek nekako.

Prošle godine ispalo da mi je rođendan pao na Veliki Četvrtak, jedan od mojih omiljenih dana, pa sam proslavila uz rođendansku ispovest i pričešće...

Nekad pozovem drugare kod mene, nekad me iznenade na vratima pa izvedu na pivo, nekad budem sa svekrom i svekrvom i tim delom familije pa oni uvek požele nekako da obeleže, a stvarno su veseli i dragi ljudi... Lepo je postojati, biti zahvalan što si rođen i postojiš još jednu godinu, razmisliti gde si i kuda ideš. Ako je to 'slavljenje sebe', ne vidim ga kao neku posebno zlokobnu vrstu gordosti, naprotiv.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ja slavim rodjendan, ne zovem goste zato sto sam mozda malo prerasao to, mada nikad se ne zana mozda se predomislim pa pozaovem. Obavezno se pocastim torom. Ipak je na taj dan Bog odlucio da trebam da dodjem na svet i zato ja sad proslavljam njegovu odluku sto mi je dozvolio da ugledam svetlost dana, i zivim ovaj lep i uravnotezen zivot.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Када је Бог одлучио да се родимо, дао нам је и улогу, мисију.

Не контам што не би обележили или прославили.

Јел можда постоји канон који забрањује да се неком поклони пажња?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...