Jump to content

Bog nas nikada neće prisliti na bilo šta, pa ni da rađamo

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Снежана рече

не видим разлог зашто ти мени скачеш на главу нисам нигде довела у везу оних који могу и оних који неће

Нисам мислио на тебе, него на ове који стално скачу свима по глави, а и сами су одабрали да немају децу. Значи монаси (укључујући ту и владике). 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Natasa. рече

Ima ljudi koji nisu sazdani da budu roditelji. Gledam jednu ženu na yt, njen partner i ona su zajedno 100 godina, ne pada im napamet da imaju decu. Gaje pse i lepo im je u životu. Jednostavno, u njihovom sistemu vrednosti, to je ok. Da ih vidiš zajedno, stvarno prava ljubav, vezani kao nokat i meso. Jednostavno vole da gaje životinje i to je sasvim u redu. Posvećeni su jedno drugom, posvećeni su svojoj porodici i svojim živuljkicama, oni srećni.

Čak smatram da brak bez dece ima i svojih prednosti i ne smatram da su takvi ljudi sebični. Parovi su posvećeni jedno drugome, imaju svoj sistem vrednosti i to je sasvim u redu. 

не знам како је зазвучало, али управо о томе причам, слободан је њихов избор и о томе не вреди причати или их плашити и наговарати, треба акценат ставити на парове који стварно желе децу, а посебно помоћи овима који не могу да их имају.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ако одабереш брак, по дифолту хришћанског опредељења, разумно је за очекивати да брачни пар жели децу. При одабиру ( призиву) монаштва, опет по дифолту опредељења, деца нису  у опису одабира :). Владике и монаси  наравно да   брину бриге и узносе молитве за свој народ, тако да имају пуно право да  онде, где виде горући проблем ( у овом случају,  белу кугу ) да причају, беседе, позивају на рађање...итд, итд....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

разумно је за очекивати да брачни пар жели децу

Zašto?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Zašto?

Рађајте се и множите....итд, итд. Нагласила сам ако је упитању хришћански брак. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Рађајте се и множите....итд, итд. Нагласила сам ако је упитању хришћански брак. 

I to što kažeš :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Je l rekla nešto netačno?

Не помиње Велику Србију, часне обичаје, патријахалне вредности и морал наших старих, женино место у кујни ... само љубав, слобода, Бог ... какво ми је то православље?! :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Natasa. рече

Je l rekla nešto netačno?

Možda je trebala reci: U trudovima i bolovima dok im oči ne izlete od muka ima GREŠNICE da radjaju I RADJANJEM DA SE POSVETE!  :)))

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Лазар Нешић рече

Пинк игуманијa!

giphy.gif

Личите, Лазаре, личите...:smeh1:Лазар Нешићgiphy.gif

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Личите, Лазаре, личите...:smeh1:

Упркос покушајима да пређем код даркера: једном пинк - увек пинк!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Лазар Нешић рече

Сродна слика vi to o meni...12:smeha: ti si ova  crna u sredini....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Лазар Нешић рече

Da, iz tvojih usta u Božije uši! :smeh1:

https://www.youtube.com/watch?v=AA2I45QpclQ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...