Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 15 минута, Ведран* рече пре 29 минута, Milan Nikolic рече Мало си избркао категорије. МИ не можемо да постојимо као личности без створене природе, а ЛОГОС као личност итекако може постојати без те наше природе. Видите ли како филозофирање и фантазирање попије и оно мало памети што је остало. Да ми је знати ко му ово откри? Свети Оци се толико трудише да закључе ту ствар, а теби је то без везе. Шта би ти рекао за ону Јеванђељску: ,,Тело не користи ничему''? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече А то је кобајаги познавање, ВСБ, како бре не схватиш већ једном?! Samo gledam dokle tje, on ne zna da sam ja Hristom davno izašao iz kruga. Men sve Svetlost. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Хоћеш рећи да је човечанска природа Исуса Христа настала на небесима ни из чега, да би онда кроз таквог Христа настала творевина? Коју онда природу Христос треба да понесе? Па као да има две човечанске природе. Бојим се да ћете решење наћи у у преегзистенцији свих нас заједно са Христом, а тако већ чините, причали су о.Зоран и његови следбеници. Поента ваше теорије је у томе да творевина, заправо, не настаје ни из чега (небића), него је настала у самом наднебесном постојању, тамо где је вечна слава и наше коначно одређење, тј. Царство Божије. Бркаш појмове уводиш хронологију у вечност. Него ми реци из чега је настала човчанска природа Исуса Христа у утроби Богородице јер је то тај једини моменат када Логос постаје човек али је превечно предзнан од Оца као такав али не као што ви мислите јер када се каже да Бог нешто зна онда се мисли да га види као што јесте тј. у крајњој стварности тј. у истини ствари а не као да има информацију без остварења. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече А то је кобајаги познавање, ВСБ, како бре не схватиш већ једном?! Ne. To je poznavanje, onoliko koliko ce' nam Bog davati,,....sve vise i vise,...u beskonacnim vekovima koji nemaju kraja. I, posto je Bog beskonacan u poznanju, i mi cemo u vecnosti, vecno napredovati u poznanju ,....neobuhvatnog Boga.... Ono, vecno usavrsavanje i napredovanje u carstvu. Vecno,...nase,...nepokretno - kretanje,....kako negde kaze Maksim. Odoh. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 13 минута, Ведран* рече пре 32 минута, Milan Nikolic рече Иако цело то тело Христово, ... просијава Божије енергије као стакло које пропушта светлост, Овај се сад причешћује стаклом! Пази да те не исече следећи пут! То промунђај св.Палами: "Његова божанска сила je просијала попут светлости виђене кроз стакло, то јест кроз Господње тело, које je Он због нас примио, и озарила оне са чистим очима срца". Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Свети Оци се толико трудише да закључе ту ствар, а теби је то без везе. Ма ти кад ми наведеш "рече Максим, пише Палама" то ти је ко поуздано као кад грабиш куком по води. Јер то што си читао, ако си читао, и то што изглази из твојих прстића, су две различите ствари. Нешто аналогно ономе када се наједеш неког егзотично украшеног и скупог јела, кад из тебе изађе, није више ни лепо ни украшено, а ни мирисно. Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Samo gledam dokle tje, on ne zna da sam ja Hristom davno izašao iz kruga. Men sve Svetlost. Сад ће те разапети, да осетиш да си ипак месо и кости! Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Ne. To je poznavanje, onoliko koliko ce' nam Bog davati,,....sve vise i vise,...u beskonacnim vekovima koji nemaju kraja. I, posto je Bog beskonacan u poznanju, i mi cemo u vecnosti, vecno napredovati u poznanju ,....neobuhvatnog Boga.... Ono, vecno usavrsavanje i napredovanje u carstvu. Vecno,...nase,...nepokretno - kretanje,....kako negde kaze Maksim. Odoh. А може ли се још по нечему разликовати то познавање осим по узрастању? Шта ти мислиш? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 2 минута, Матусал рече Бркаш појмове уводиш хронологију у вечност. Него ми реци из чега је настала човчанска природа Исуса Христа у утроби Богородице јер је то тај једини моменат када Логос постаје човек али је превечно предзнан од Оца као такав али не као што ви мислите јер када се каже да Бог нешто зна онда се мисли да га види као што јесте тј. у крајњој стварности тј. у истини ствари а не као да има информацију без остварења. Zaboravlja sitnicu, da Bog o drugima promišlja a da je Isus Hristos predznan. O Isusu Hristu nema promisli, Isus Hristos je kako reče Zoran Mudrost Božja. Матусал, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 19 минута, Матусал рече Још увек нисте приложили ни једну конструкцију у којој се Бог Логос у вечности може сагледавати као бестелесан. Молим? Шта је ово, зона сумрака или паралелна стварност? Ја стварно не могу да верујем да тврдите да Логос никада није био бестелесан. Дајем шансу да се ви ово са нама само спрдате, да је нека глобална фора, Труманов шоу. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 @Ведран* doktore pomaži!! Zoran Đurović, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Молим? Шта је ово, зона сумрака или паралелна стварност? Ја стварно не могу да верујем да тврдите да Логос никада није био бестелесан. Дајем шансу да се ви ово са нама само спрдате, да је нека глобална фора, Труманов шоу. Да ли је по вама је онда свет створио голи Логос а не Исус Христос??? Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 19 минута, Матусал рече Бркаш појмове уводиш хронологију у вечност. Него ми реци из чега је настала човчанска природа Исуса Христа у утроби Богородице јер је то тај једини моменат када Логос постаје човек али је превечно предзнан од Оца као такав али не као што ви мислите јер када се каже да Бог нешто зна онда се мисли да га види као што јесте тј. у крајњој стварности тј. у истини ствари а не као да има информацију без остварења. Информација је управо оно што је сакривено од нас, ми не знамо ништа о томе. Престаните да се петљате у Божије ствари, у Његово знање итсл. Ако је за Бога све ,,сада'', не значи да ми претпостојимо. То је толико фундаментално. Зашто се не посветиш св.Максиму о ономе што сам ти писао? Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 6 минута, Матусал рече Да ли је по вама је онда свет створио голи Логос а не Исус Христос??? Шта ово значи, да треба да прекинемо са разликовањем Бога по себи од Његове икономије? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 38 минута, Матусал рече Госпон' докторе може ли од овога да се полуди? Ја када пишем и читам овде на форуму осећам како се умарам и после када узмем свете оце имам утисак да ми се ум сабира и враћа на своје место. Ја иначе не волим да филозофирам па се плашим за своје ментално здравље??? Бејаше некакав човек који је по форуму ловио дивље звери, па угледа аву Зорана како се шали са браћом и не саблазни се. Хотећи да му покаже како ту и тамо не треба читати баш сваку баљезгарију, старац му каже: – Стави стрелу у свој лук и затегни га. Овај учини тако. Вели му затим: – Затегни га још. Овај га затегне. А старац му опет вели: – Још га затегни. Одговори му ловац: – Ако га затегнем преко мере, лук ће се сломити. Старац му вели: – Тако је и са форумом; ако преко мере затегнемо читајући сваку баљезгарију, брзо ћемо бити скрхани. Потребно је, дакле, да се ту и тамо нашалимо са браћом. Чувши то, ловац се одушеви тим речима и оде стекавши велику корист од старца. А браћа, пошто се укрепише, пођу ка својим профилима. Trifke, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука