Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево даље како богоносни Светац говори о обожењу, наспрам тлапњама вилозофа.

...just as God is unconfusedly and indivisibly worshiped[...]so in turn does man, without
confusion or division
, become in God a god by grace in both his soul and body. [чуј то! Бог по благодати У ДУШИ И ТЕЛУ, не као апендикс земљаним судовима] The body is not changed into soul, nor the soul transformed into divinity, nor is God confused with the
soul, but God remains what He is as God, and the soul what it is by nature, and the body such
as it was fashioned, of clay. He who has paradoxically bound all these together. Who has
mingled what is both intelligible and immaterial with clay, unites Himself unconfusedly with
both of these...[па ти сад види, мозак да ти прсне, како је то лепо и каква је то тајна, у души и телу, а тело је и даље тело, и душа је душа :cheesy3:]

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

Similarly in Hymn 34 (1-5) St Symeon says that "the invisible is by all means separate from the
visible" (here showing one of the dichotomies in nature), "and He Who first made them is separate
from his creatures" (dichotomy of God vs. creation and, an ontological abyss), "but they were mixed
when God came down. For then my saviour united these extremes" (salvation is in mixing and uniting
the extremes and restoring harmony). This theme is awe inspiring for St Symeon and he returns to it
time and time again
.

И нама је! А неки сикћу на ту тему!

И код Максима налазимо ово о уједињавању дивизија (подела). 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

Магаре немој ме мучити. Шта сам ја? Мозги ми не раде да попуњавам питалице.

Ни кроасан са нутелом ми није помогао. :D

1 hour ago, Ведран* рече

Пошто сте ти @Trifke и @Isusovo magare једнодушни, протумачи ми шта ми је магаре рекло?

Jel moguće da ne znaš??

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Isusovo magare рече

Jel moguće da ne znaš??

Nikako da se dosetim. Ako je i od magareta mnogo je!  :D

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

... када ми посредно или непосредно кажу ти си јеретик, без и једног аргумента, онда заслужено добију форумским бичем по леђима. И кмечање не помаже. Јер није моја лична сујета повређена него моја љубав према Христу. 

Vedrane ti si jeres...:tongue:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Isusovo magare рече

Jel moguće da ne znaš??

Јао сетио сам се! Утепаћу те магаре!

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Vedrane ti si jeres...:tongue:

Има да липшеш до зелене траве, ја кад ти кажем. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече

@Grizzly Adams јеси ли ти то прешао у неки паб, кад си зашао на ову тему, или су те уапсили? :)))

Није ти ово место за Старбакс. Ово су ипак теже дроге. :))

Видех неки чрч преко пута, па реко ајде да се прекрстим... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Видех неки чрч преко пута, па реко ајде да се прекрстим... :D

Od kada se medvedi krste? :scratch_head:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Veliki inkvizitor je opet na forummu ali nikako da nas udostoji svoje posete. O tugo , moja drugo! :cmizdrenje:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Trifke рече

Veliki inkvizitor je opet na forummu ali nikako da nas udostoji svoje posete. O tugo , moja drugo! :cmizdrenje:

Dislajkuje tamo gde ima više publike. :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dislajkuje tamo gde ima više publike. :))

Sta nuslis dokle cu ja ovako da patim za Velikim inkvizitorom? :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Trifke рече

Pusti plakanje!Tko je medo,jel opasan?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...