Isusovo magare Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 56 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Zoran Đurović sjajan ti je ovaj vise nego nadahnut i posve istinit tekst oko Slave. Slava se odavala i davala samo Bogu, Sin budući da je delima svojim proslavljao Boga a recima govorio da je slava Božja, dovodio je svet i neprijatelje svoje u ocajnu poziciju. Prosto Bog proslavi Sina u Sinu Isusu Hristu i svaku slavu koju su odavali i davali Bogu zavrsavala je u Isusu Hristu, jurili su narod 40 dana uz pomoć samog djavdjava, da nadju makar jednog čoveka koji ce dati i odati slavu Bogu a da to ne bude kroz Isusa Hrista, niti su nasli čoveka za tako nešto, niti su našli u sebi samima a ono što retko ko zapazi, to nisu nasli čak ni u ocu laži djavdjavu. Ispada da je djavdjav glavni i najpouzdaniji svedok slave Isusa Hrista koju ima od Oca pre postanka sveta. Čudo i premudro. Ružnog li svjedoka majko moja. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 6 минута, Isusovo magare рече Ružnog li svjedoka majko moja. Vidis i najruzniji se pokoravaju Bogu, zato i jevandjelije svedoči da se demoni pokoravaju Isusu Hristu, pokoravaju se jer prepoznaju silu u slavi njenoj. Utoliko mi je premudrost Bozja veća sto i djavo na sudu ne može da Ga optuži. Velika je vera moja i poznanje razrusenog ad-a. Снежана, Isusovo magare, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 18, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidis i najruzniji se pokoravaju Bogu, zato i jevandjelije svedoči da se demoni pokoravaju Isusu Hristu, pokoravaju se jer prepoznaju silu u slavi njenoj. Utoliko mi je premudrost Bozja veća sto i djavo na sudu ne može da Ga optuži. Velika je vera moja i poznanje razrusenog ad-a. Зар се већ и не одиграва? " И по свим ће виноградима бити тужњава, јер ћу проћи посред тебе, говори Господ.2 Мој. 12:12 8. Тешко онима који желе дан Господњи! Шта ће вам дан Господњи? Тада је мрак а не видело." http://biblija.info/ekavski/30_AMO/30AMO005.HTM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 28 минута, Zoran Đurović рече Ovaj kao da me vide... Nego, o kome je rec, ne znam nista o ovome? Daj neku referencu. Marijanski svetac koji najbrži put do Isusa vidi po Mariji i u glavnom o tome govori u raspravi o...tu razobličuje lažne pobožnosti i nudi potpun i radikalan put potpunog predanja Isusu po Mariji . Ništa posebno što već neznaš , jer ko o čemu nego katolik o Mariji. PapaIvan Pavao 2. uzima njegovo geslo za svoju službu , totus tuus . Isusovo magare, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 9 минута, Гајић рече Зар се већ и не одиграва? " И по свим ће виноградима бити тужњава, јер ћу проћи посред тебе, говори Господ.2 Мој. 12:12 8. Тешко онима који желе дан Господњи! Шта ће вам дан Господњи? Тада је мрак а не видело." http://biblija.info/ekavski/30_AMO/30AMO005.HTM Pa da iako imamo pocetak i kraj u kratkoj dobi, kroz nas Gospod prolazi i ispituje srca od večnosti Njegove. Mi u kratkom životu ili se radjamo čistim srcem za život ili za smrt večnu. Nema drugog Puta do kroz Bogocoveka jer je takvo i samo stvaranje u slobodi i želji Boga Stvoritelja sveta. Zato je prva želja Logos ovaplocenje i ona ima u Vaskrsenju atemporalni karakter, jer Vaskrsenje je Život. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 Na brzinu mi padose jos par tekstova na pamet: Phil 3:20 Naša je pak domovina na nebesima, odakle iščekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista: Eph 2:19 Tako dakle više niste tuđinci ni pridošlice, nego sugrađani ste svetih i ukućani Božji Heb 12:22 Nego, vi ste pristupili gori Sionu i gradu Boga živoga, Jeruzalemu nebeskom, nebrojenim tisućama anđela, svečanom skupu, Heb 12:23 Crkvi prvorođenaca zapisanih na nebu, Bogu, sucu sviju, dusima savršenih pravednika Heb 12:24 i Posredniku novog Saveza - Isusu - i krvi škropljeničkoj što snažnije govori od Abelove. Eph 1:3 Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, on koji nas blagoslovi svakim blagoslovom duhovnim u nebesima, u Kristu. Uzeo sam Katolicki prevod jer je bolji. Ono sto ovi tekstovi govore je o realnosti u koju smo mi liturgiski stupili. Trebalo bi jos detaljnije ove tekstove istraziti jer daju puno sadrzaja i smisla onome sto je do sada receno o toj vanvremenskoj dimenziji. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 Đuroviću evgenije si. Zoran Đurović, Ведран* and Жика је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 Evo i nekoliko tekstova o spasenju jer je neko ovde pominjao nesto u vezi toga: Eph 2:8 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! Eph 2:8 τη γαρ χαριτι εστε σεσωσμενοι δια της πιστεως και τουτο ουκ εξ υμων θεου το δωρον Rec oznacena crvenim slovima je u perfektu pasiva participa Rom 4:16 Zato - zbog vjere da bude po milosti to obećanje zajamčeno svemu potomstvu, ne potomstvu samo po Zakonu, nego i po vjeri Abrahama, koji je otac svih nas - Rom 4:16 δια τουτο εκ πιστεως ινα κατα χαριν εις το ειναι βεβαιαν την επαγγελιαν παντι τω σπερματι ου τω εκ του νομου μονον αλλα και τω εκ πιστεως αβρααμ ος εστιν πατηρ παντων ημων Rec oznacena crvenom bojom oznacava cvrstinu, nepomerljivost,stabilnost. Eph 2:5 nas koji bijasmo mrtvi zbog prijestupa, oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni! - Eph 2:5 και οντας ημας νεκρους τοις παραπτωμασιν συνεζωοποιησεν τω χριστω χαριτι εστε σεσωσμενοι Opet je crvena rec u perfektu pasiva participa. Zanimljiva je i rec συνεζωοποιησεν koja je u Aoristu aktiva indikativ a znaci nesto otprilike zajednicko reanimiranje. Satavljena je od tri reci sa, ziveti ili oziveti i uciniti. 1Pet 1:5 vas koje snaga Božja po vjeri čuva za spasenje, spremno da se objavi u posljednje vrijeme. 1Pet 1:5 τους εν δυναμει θεου φρουρουμενους δια πιστεως εις σωτηριαν ετοιμην αποκαλυφθηναι εν καιρω εσχατω Rec u crvenom je u prezentu participa paiva a znaci cuvati, sacuvati i nadgledati. Oznacavala je akciju kojom se nesto preventivno preduzima da bi se sacuvalo. 2Tim 1:9 koji nas je spasio i pozvao pozivom svetim - ne po našim djelima, nego po svojem naumu i milosti koja nam je dana u Kristu Isusu prije vremena vjekovječnih, 2Tim 1:9 του σωσαντος ημας και καλεσαντος κλησει αγια ου κατα τα εργα ημων αλλα κατ ιδιαν προθεσιν και χαριν την δοθεισαν ημιν εν χριστω ιησου προ χρονων αιωνιων Crvena rec je u Aoristu participa indikativa. Ovo su samo nekoliko tekstova a ima jos more toga koji bi se mogli navesti na temu spasenja i njegove sigurnosti, koju je ,cini mi se, neko pomenuo ali se ne secam tacno sto. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 @Trifke blagodarimo. Zoran Đurović, Trifke, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Trifke blagodarimo. Pisem, ali sam sad otisao u krevet na pola sata... Bili zahtevni tekstovi, ostao mi jos jedan... Trifke, kopitar, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 U Vaskrsenju je Zivot večni. Ko je Vaskrsenje? Ja sam Vaskrsenje i Zivot večni kaže Isus Hristos Marti... Goli Logos ne može biti Vaskrsenje, to može biti samo Isus Hristos, jer On Vaskrsne, Njega je Sveti Duh vaskrsao, nije vaskrsao golog Logosa. Bravo Djurovicu Vaskrsenje je atemporalno, otvorio si svima nama vrata. Жика, Ведран*, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Па што онда велиш да Павле греши кад пише у Еф 2, 4-7: Али Бог, богат у милосрђу, због велике љубави своје којом нас је заволео, нас, који бејасмо мртви због грехова, оживе са Христом: благодаћу сте спасени. И са Њим заједно васкрсе и заједно посади на небесима у Христу Исусу, да би показао у вековима који долазе огромно богатство благодати своје преко доброте према нама у Христу Исусу. ja stvarno ne razumem pitanje, jel boldovano treba da potkrepi teoriju o fizičkoj preegzistenciji ili je pitanje neko/nešto drugo? (btw gde sam rekao da Pavle greši a pogotovo gde sam rekao da je ovaj citat u nečemu sporan??? ili je to tvoj stari običaj pravljenja konstukcija da neko nešto misli...a nikad nije spomenuto) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 По јестетству, или битности, може се назвати Сином Божјим само онај ко носи у себи божанска својства и божанске моћи Бога Оца. Другим речима: само Бог може бити Сином Божјим. Не сведочи ли вам сва видљива природа једногласним сведочанством, да је рођен истог јестетства као и родитељ? Храст рађа храст, голуб голуба, лав лава, орао орла, човек човека, и тако редом, свуда доследно у свима царствима живе природе. Шта може Бог родити до Бога? Вечни Син Божји, рођен од Бога Оца, Јесте, дакле, Бог. Да тако мора бити, о томе нам сведочи сва жива природа, и о томе сведочи сам Господ сведочанством својим. Па кад је безгрешни Христос Син Божји по битности, ви грешни можете се назвати синовима Божјим само по дару, по милости, по усиновљењу.Пре свију векова – рођен је Бог Син од Бога Оца. Сам Син Божји. превечни, засведочио је то пред гонитељима Својим, Јеврејима. говорећи: Ја Сам прије него се Авраам родио (Јов. 8, 58). И опет, кад Га питаху: Ко си ти?, одговори им Он: Почетак (Јов. 8, 25). Тиме је хтео Господ да укаже на своје ванвремено порекло, на своје ванвремено, вечно синовство. Он, Јединородни, почетак је свега стварања, почетак ангелских кола и телесних бића. Не може се ни о чему створеном говорити а да се не укаже на почетак. Син Божји је Почетак. Чим је Свевишњи вечан, вечно је и родитељство Његово, а вечном родитељству одговара и вечно синовство. Отуда ви словесно говорите кад говорите, да верујете у једнога Господа Исуса Христа Сина Божјега, Јединороднога, од Оца рођенога пре свију векова. Фрагмент ВЕРА ОБРАЗОВАНИХ ЉУДИТумачење Символа вере Zoran Đurović, Trifke, Ведран* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 4 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 12 часа, Ведран* рече Да разумем те. И знам о чему причаш. Зацементираност је код неких везана са "свезнањем". Такви знање грабе као својину и гомилају га. Не примају га као дар, него га грабе и мисле да га имају, поседују. Када га једном зграбе онда саграде ризнице само да би седели и уживали (јеванђеље). Проблем је што кад напуниш амбаре у њих више ништа ново не може да стане. Када је човек пун свога знања, то је исто као да је празан. Јер ништа не може да прими. А кад настане унутра легло мишева, мољаца и црва, смрад се не може више ни износити, јер од клице се увек шири. А када би се нешто чисто и ново ставило у те ризнице и чисто би постало прљаво. Ту помаже само да се житнице запале и сруше и да човек осиромаши начисто од свога знања и од себе самога, да би се обогатио даром свише. Eto vidis kako ti nekad znas i nesto pametno guknut.. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 On 1/17/2018 at 10:33, Volim_Sina_Bozjeg рече A to ume da boli neobjasnjivo i pri tom te niko nije kaznio,nego je to bila tvoja vecna zelja. Nije kazna u pitanju. Aspket kazne kao jedne od komponenti vjecne osude, tj vjecne patnje je samo jedan primjer. Neka je i tako, da ne nazovemo to kaznom, nego "našom" željom. Prije nego smo postali, tj došli u biće nije nas niki pitao želimo li ili ne. Ma šta god uradio u životu loše, ako je posljedica toga vjecna osuda to mi nekako nije shvatljivo. Ako gledam prema tome kako mi ovdje razglabamo, da iako stvoreni postašmo bespočetni i nestvoreni znači uzešmo učešće u Božijim nestvorenim energijama, onda nekako valjda slijedi da ako je Bog stvoriviši nešto da nakalemi na sebe, onda je sve dobro uradio, nema škarta. Zato kad pomislim na vjenčnost, mogu samo da pomislim na dobro, blažnestvo, mir, sreću...a ako pomislim na vječnost i tome dodam, bol, muku, jezu, škrgut zuba ne to mi nije shvatljivo. Dakle ako je nešto vječno onda je dobro, ako nije dobro onda ne može biti vječno ma iz koje pobude da je nastalo, i onda kao takvo ne postoji = nebiću. Paradoksologija, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука