Ведран* Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 11 часа, Zoran Đurović рече Бога да уклопе по својим прохтевима... џепна тројица Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 1 минут, Снежана рече зашто мислиш да се ругам? Хаос око тебе изазива хаос у глави, и обрнуто. Ја не могу да почнем да радим било шта, ако није све сређено. Не делује то на попа. Он је уметник. Они стварају у хаосу. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Не делује то на попа. Он је уметник. Они стварају у хаосу. креативни хаос Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 12 минута, Ведран* рече То јесте један проблем. Али има и други проблем. По мени озбиљнији. А то је просто не читање написаног текста, онако како је написан, него учитавање значења, по методи "што је баби мило..." За овај текст од Августина, на пример, који је Боки навео, чак и ако би рекли да је Августин говорио о два васкрсења (једно душе, друго тела) и гледа их хронолошки, то уопште не значи да он говори о два засебна догађаја. ... Сви ови парадокси су такви зато што смо ми у самоме своме бићу један велики парадокс. Ми смо "дупли људи" (како вели Св Симеон Нови Богослов и други), па отуда имамо и душу и тело, сложени смо, итд. итд. Различити речник се користи да изрази ову нашу сложеност. Тај речник служи као својеврсна рекапитулација ове Тајне нашег састава. Па и овде Августин то понавља. Јер у суштини говори да постоји смрт свега нашега, и онога што зовемо бесмртно. Кажемо на пример за нашу душу да је бесмртна, али и она има своју смрт, и њој треба васкрсење. Итд. Ima tu i problem soka, kada citamonesto na temu o kojoj nismo razmisljali i kada dodje neka recenica koja to produbljujje na neobican nacin mi se uplasimo i u toj smetenosti na brzinu donesemo zakljucak koji da smo stvarno razislili nebi doneli. Meni se to cesto desavalo u zivotu. Pa i ako se secas negde kada sam se prikljucio diskusiji na ovu temu. No onda pitas druge, koji su razmisljali i citali, malo razmislis sam, posvetis neko vreme tome, procitas nesto o tome i onda ti se da. Problem je ako u tom prvom soku se zacementiras za to prvo misljenje do koga si dosao iz straha od novoga tj. o necemu o cemu nisi pre razmisljao. Onda tu nista ne pomaze. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 11 часа, Milan Nikolic рече прича о свом плакању док чита Григорија, страшну смешу бљутавости је направио. Аво речи ми плиз, да ли је ово било за Григорија Богослова, или Паламу? Нисам то схватио. А овоме гаћарошу је бљутаво све јер је неосољен. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 6 минута, Снежана рече зашто мислиш да се ругам? Хаос око тебе изазива хаос у глави, и обрнуто. Ја не могу да почнем да радим било шта, ако није све сређено. Onda ti nikada nebi mogla da radis da zivis u sobi kao sto je moja. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 Управо сада, Ведран* рече Аво речи ми плиз, да ли је ово било за Григорија Богослова, или Паламу? Нисам то схватио. А овоме гаћарошу је бљутаво све јер је неосољен. Kakav je to citat o svinjama? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Onda ti nikada nebi mogla da radis da zivis u sobi kao sto je moja. не само она. Zoran Đurović, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 Управо сада, Trifke рече Kakav je to citat o svinjama? кад све прочитам што сте писали даћу ти га опет, кад си лењ, и не сналазиш се у форумском хаосу. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече не само она. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 5 минута, Trifke рече Onda ti nikada nebi mogla da radis da zivis u sobi kao sto je moja. нема потребе за твојом собом, имам ја моје које треба да средим, но то је нека друга прича... Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 3 минута, Снежана рече нема потребе за твојом собом, имам ја моје које треба да средим, но то је нека друга прича... ti imas sobe koje treba da sredis? Nisam ja ni ocekivao da bi meni neko smeo i da pomisli da sredi moju sobu. Pa da posle neznam gde mi je sta. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 6 часа, Bokisd рече Pa, zar nije, sam taj Logos eshaton. Исповеди да је Исус Христос алфа и омега, есхатон, живот и васкрсење. Не да је то твоја конструкција, бестелесни Логос. Иначе ја те више нећу читати, отписујем те потпуно као изгубљену овцу, иако си ме обрадоао јуче. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 6 минута, Trifke рече ti imas sobe koje treba da sredis? да реновирам стан Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 18, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2018 пре 30 минута, Trifke рече Ima tu i problem soka, kada citamonesto na temu o kojoj nismo razmisljali i kada dodje neka recenica koja to produbljujje na neobican nacin mi se uplasimo i u toj smetenosti na brzinu donesemo zakljucak koji da smo stvarno razislili nebi doneli. Meni se to cesto desavalo u zivotu. Pa i ako se secas negde kada sam se prikljucio diskusiji na ovu temu. No onda pitas druge, koji su razmisljali i citali, malo razmislis sam, posvetis neko vreme tome, procitas nesto o tome i onda ti se da. Problem je ako u tom prvom soku se zacementiras za to prvo misljenje do koga si dosao iz straha od novoga tj. o necemu o cemu nisi pre razmisljao. Onda tu nista ne pomaze. Да разумем те. И знам о чему причаш. Зацементираност је код неких везана са "свезнањем". Такви знање грабе као својину и гомилају га. Не примају га као дар, него га грабе и мисле да га имају, поседују. Када га једном зграбе онда саграде ризнице само да би седели и уживали (јеванђеље). Проблем је што кад напуниш амбаре у њих више ништа ново не може да стане. Када је човек пун свога знања, то је исто као да је празан. Јер ништа не може да прими. А кад настане унутра легло мишева, мољаца и црва, смрад се не може више ни износити, јер од клице се увек шири. А када би се нешто чисто и ново ставило у те ризнице и чисто би постало прљаво. Ту помаже само да се житнице запале и сруше и да човек осиромаши начисто од свога знања и од себе самога, да би се обогатио даром свише. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука