Zoran Đurović Написано Јануар 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Лепо вам кажем да не можете већ постојати спашени у коначном Царству Божијем. Зашто не можете, постоји теолошки одговор који ви одбацујете јер се заснива на учењу о Иманентној Тројици. Друга је ствар што ја верујем да ћете бити спашени, надам се томе и волео бих се радовати са вама. Заблуда. Лепо је што верујеш да ћу ја бити спашен, али ја очајавам што се тиче твог спашења, иако нисам никакав судија, него говорим само о теологији која се исповеда. Да си ти глуп човек који лупета тек тако, ту не би било фрке. Проблем је што ти лупеташ ствари које ми у блоку одбацујемо, и на томе инсистираш, иако си упозорен, не једном, него 100 пута, и то је озбиљност Цркве. Као што рече Ис: Ко поверује спашће се, ко не неће. Није ти, пријатељу, допуштено да квариш веру цркве. Ти нећеш да разумеш да ти треба помоћ. Ја сам ти рекао све што је било потребно до сада. Ти умишљаш да си неки бог из божије суштине, ти разумеш Тројицу како је нису размели Оци цркве... Не шалим се, треба неке надлежне власти, да те насилно хоспитализују. Да ли @Milan Rakic има неког да те приведу? Ти можеш да постанеш вест у Дневнику, а ја не бих хтео да ту будем придружен... Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Па није ни мислио да је он погрешио не разумевши Паламу. Него да је Палама, погрешио човек, и сви остали, закључно са римским ... Не, Палама није погрешио. Греши само о.Зоран и погрешно је тумачење које цитира, па било то од Мајендорфа ако је уопште тако навео. То је моје мишљење. Исто мислим и да је Биговић доста погрешио у свом тумачењу Тријадологије од св.Владике Николаја. Постоји неки страх да се не повреде одређени постулати вере, али како не постоји још увек објашњење неких кључних питања у самој теологији, тако се стварају грешке у одбрани вере услед незнања. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 26 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Али нико нигде не тврди од Светих Отаца да је оваплоћење тј. преузимање човечанске природе, да је било и пре оваплоћења рођењем од Пресвете Дјеве. Да је нешто такво било икад раније славили бисмо то, а не тек томе каснији догађај Рођења од Пресвете Дјеве. Шта је на крају било, је л' се Христос спасио од времена у коме Се, по свему судећи, заробио? Zoran Đurović, Paradoksologija and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Заблуда. Лепо је што верујеш да ћу ја бити спашен, али ја очајавам што се тиче твог спашења, иако нисам никакав судија, него говорим само о теологији која се исповеда. Да си ти глуп човек који лупета тек тако, ту не би било фрке. Проблем је што ти лупеташ ствари које ми у блоку одбацујемо, и на томе инсистираш, иако си упозорен, не једном, него 100 пута, и то је озбиљност Цркве. Као што рече Ис: Ко поверује спашће се, ко не неће. Није ти, пријатељу, допуштено да квариш веру цркве. Ти нећеш да разумеш да ти треба помоћ. Ја сам ти рекао све што је било потребно до сада. Ти умишљаш да си неки бог из божије суштине, ти разумеш Тројицу како је нису размели Оци цркве... Не шалим се, треба неке надлежне власти, да те насилно хоспитализују. Да ли @Milan Rakic има неког да те приведу? Ти можеш да постанеш вест у Дневнику, а ја не бих хтео да ту будем придружен... Ви овде осуђујете оне који се не слажу са вама. Говорите да немају Христа. Имајте на уму то. Ја о вама кажем само да нисте већ спашени у коначном Царству Божијем, него да ћемо ми који живимо сада тек бити представљени суду Божијем. Мислим да немате право да се толико увредите, јер је цело предање Цркве већ такво. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 Извињавам се свима што само 'банем' са по једном реченицом, али заиста немам љубави, ни смирења да се упуштам дубље у полемику. Жика, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 45 минута, Milan Nikolic рече Е па ја вам кажем из искуства, јер познајем како Бог постоји, Не може се више задржати унутра... пројављује се. Где је она света вода? Milan Nikolic, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 3 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 43 минута, Zoran Đurović рече пошто сам ја "танкоћутан" Оће поп да вам рече да и он има куглу Немојте онда мене нападати. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 10 минута, Ведран* рече Не може се више задржати унутра... пројављује се. Где је она света вода? Избацих аждаху голу на земљу, сада бљује на светлу умирући! Прободен је ђаво, стара змија! kopitar, ana čarnojević, Ведран* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 24 минута, Џуманџи рече Шта је на крају било, је л' се Христос спасио од времена у коме Се, по свему судећи, заробио? Изгледа да још није. Али сачекајте следећу епизоду! Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 2 минута, Paradoksologija рече Изгледа да још није. Али сачекајте следећу епизоду! Ови претварају у шпанску серију, а он рече: Испуни се све! Изгледа да нису у серији... Paradoksologija, Џуманџи, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 1 hour ago, Svetlana Pecin-Saraguda рече Може се о свему говорити на начин тумачења, тј. да је нешто из Старог Завета најављивање, праслика онога што нам је откривено у својој пуноћи тек у Новом Завету. Види нпр. причу о Адаму и Еви како се она може тумачити на разне начине. Тако и доста других ствари. Али нико нигде не тврди од Светих Отаца да је оваплоћење тј. преузимање човечанске природе, да је било и пре оваплоћења рођењем од Пресвете Дјеве. Да је нешто такво било икад раније славили бисмо то, а не тек томе каснији догађај Рођења од Пресвете Дјеве. А Трифке није преписао много пре и после дела из књиге, него само оно што му одговара (додајући уз то име писца књиге сваки пут, као потврду да сам писац тако мисли). Па ипак, из оног лоше скенираног видим да има и других писаца, као и увек када Владика Атанасије пише и објашњава. Зато и даље тврдим да није баш тако ако се књига чита у целини. Naravno, deluje mi, na osnovu onoga sto je postavio Trifke ( nisam citao knjigu ), da v.Atanasije navodi razna misljenja i razne interpretacije otaca i pisaca u vezi price o rvanju Jakova licem u lice sa Bogom, gde je glavna poenta stvari, da je taj dogadjaj najava buduceg ocovecenja Hrista. Koliko sam pogledao oci na razlicite nacine tumace ovaj dogadjaj. Mnogi tumace kao javljanje andjela u covecijem obliku tela. Recimo, jedan otac tumaci ( Amvrosije Milanski ),... kada ga je covek udario u njegov kuk ( tela ), Gospod mu je ( na taj nacin ) otkrio skrivene tajne,, da se iz njegovog roda ( plemena ) treba pojaviti od Djeve Gospod Isus, koji je slican i jednak Bogu i da oziljak koji je ostao ( na kuku ), predstavlja krst Hrista, Koji ce dati spasenje svim ljudima. Itd. Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Ови претварају у шпанску серију, а он рече: Испуни се све! Изгледа да нису у серији... Izgleda da se plaše Pavla: "obećanje nikome ne dade"... kopitar, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 20 минута, Ведран* рече Не може се више задржати унутра... пројављује се. Где је она света вода? Vedrane sretan ti rođendan.. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 4 минута, Bokisd рече Naravno, deluje mi , na osnovu ovoga sto je postavio Trifke ( nisam citao knjigu ), da v.Atanasije navodi razna misljenja i razne interpretacije otaca i pisaca u vezi price o rvanju Jakova licem u lice sa Bogom, gde je glavna poenta stvari, da je taj dogadjaj najava buduceg ocovecenja Hrista. Koliko sam pogledao oci na razlicite nacine tumace ovaj dogadjaj. Mnogi tumace kao javljanje andjela u covecijem obliku tela. Recimo, jedan otac tumaci ( Amvrosije Milanski ),... kada ga je covek udario u njegov kuk ( tela ), Gospod mu je ( na taj nacin ) otkrio skrivene tajne,, da se iz njegovog roda ( plemena ) treba pojaviti od Djeve Gospod Isus, koji je slican i jednak Bogu i da oziljak koji je ostao ( na kuku ), predstavlja krst Hrista, Koji ce dati spasenje svim ljudima. Itd. Greska, dupli post. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 1, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2018 пре 2 минута, Isusovo magare рече Vedrane sretan ti rođendan.. Лагао сам на пријави. Zoran Đurović, Trifke, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука