Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 41 минута, Milan Nikolic рече

Извини молим те, можеш ли да будеш доследан нашем разговору?

Hajde molim te reci da me zavitlavaš, lakše mi je to nego da nisi normalan.

Naš dosadašnji razgovor je bio o tome:

- da sam ja pomenuo da je A-teorija vremena u neskladu sa teorijom relativiteta i kvantnom fizikom,

- pa si me ti optužio da izmišljam i zapitao odakle mi to i poželeo da dođe Ivan da me istambura,

- pa sam ti pokazao odakle mi to (u odnosu na teoriju relativiteta) i nisam dobio izvinjenje za prethodnu glupu optužbu, nego nove glupe optužbe,

- pa sam onda dobio zahtev da to objasnim,

- pa sam ti i svojim rečima objasnio da je A-teorija vremena u suprotnosti sa specijalnom teorijom relativiteta, jer po istoj ne postoji apsolutno i objektivno "sada" jer ne postoji apsolutna istovremenost;

- pa si ti rekao da je u inflatornoj kosmologiji nađen odgovor za to, i kao potvrdu svoje tvrdnje naveo tekst Brajana Grina u kojem doslovno piše da sam u pravu tj. da i po Ajnštajnu ne postoji apsolutno i objektivno "sada", odnosno ne postoji objektivni koncept protoka vremena i ne postoji apsolutna istovremenost:

" Od mnogih čudnih stvari na koje nam je pažnju skrenuo Ajnštajn svojim radom, fluidnost vremena najteže se shvata. Iako nas svakodnevno iskustvo uverava da postoji objektivni koncept protoka vremena, relativnost pokazuje da je to posledica života na malim brzinama i pri slaboj gravitaciji. Počnite da se krećete brzinom bliskom brzini svetlosti ili zakoračite u jako magnetno polje i poznati univerzalni koncept vremena će ispariti. Ako projurite pored mene, događaji za koje tvrdim da su se dogodili u istom trenutku vama će izgledati kao da su se zbili u različitim trenucima. Boravite li u blizini ivice crne rupe, jedan sat meren po vašem časovniku trajaće nezamislivo duže mereno po mom časovniku. To nije dokaz trikova čarobnjaka ili obmana hipnotizera. Tok vremena zavisi od specifičnosti merača od praćene putanje i doživljene gravitacije. "

- međutim, nekako si iz nastavka tog teksta pogrešno zaključio da se Grin slaže sa tobom;

- nakon toga si dobio klip u kojem Grin eksplicitno priča o B-teoriji vremena i u kojem ti on sasvim jasno objašnjava da je A-teorija suprotna specijalnoj teoriji relativiteta...

Ti sada tražiš da ostanem "dosledan našem razgovoru" i u sklopu toga pišeš stvari koje ama baš nikakve veze nemaju sa našim razgovorom.

Inflatorna kosmologija, entropija početnog univerzuma i sadašnjeg, uređenost kosmosa i strela vremena nemaju ama baš nikakve veze sa tim da li je A-teorija vremena suprotna specijalnoj teoriji relativiteta... o čemu smo do sada pričali uz tvoje povremene pokušaje da skreneš priču na te nepovezane stvari, o kojima mi se sa tobom baš nešto i ne diskutuje... naročito posle ovakvog razgovora.

Prosto, nakon svih ovih dokaza kojima sam jasno demonstrirao da sam u pravu i da ti lupetaš, ti bi sad da nastavljaš o 15im stvarima kao da se ništa od prethodno navedenog nije dogodilo... pri čemu ne znam ni zašto bi sad pričali o tim stvarima i kakve to ima veze sa dosadašnjim razgovorom... jel ti i dalje osporavaš da je A-teorija u neskladu sa specijalnom teorijom relativiteta ili ne?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

1 hour ago, Zoran Đurović рече

што је Милан отворено одбио у једном посту, као што га сада боли гузица за Оце који му кажу да нема времена пре времена

Шта сам то рекао, па тумачите као време пре времена? Видимо да Василије говори да нема времена пре стварања.

Али ви говорите да има човека пре стварања. Зар је човек пре времена? Да ли уопште човек може бити без времена?

У раду то у идејама Божијим, логосима Божијим. Него ви говорите о конкретној природи, већ постојећој природи човековој.

Извините молим вас, није баш у реду да очекујете да ово сваримо тек тако. Можете изнети још нешто па да поцркамо.

Вероватно ћете изнети како је време ушло у вечност па је направљен круг. То је ваше време пре времена.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bokisd рече

Problem neverja ? Veruj mi :))) ne razumem sta si mislio ovim ?

Kao i ovo sa necijom pozitivom. Mislim, ono.... kada budemo zajedno jeli i pili i jurili sojke po gradu, onda mozes reci za nekog, da li je ili nije pozitivan lik.

Imamo mi i dodrinih tacaka u kojima se slazemo. Tamo oko ravne zemlje, na mnogim temama koja su vezana za ovo pitanje smo se lepo se slagali. Mislim da je i tvoje obrazlozenje u vezi hirotesija Artemija odlicno ( mislim da nisam ucestvovao u temi ). Verovatno postoje jos neke teme u kojima mozemo da se slozimo. I teraj dalje.

U temama u kojima se ne slazemo, mozemo da pricamo, ne mozemo, ako nema slaganja, nema, ako ima male frke i rasprave, okey, nema veze, nema ljutnje i teraj dalje. Gde sam se ja to' podmuklo slagao sa tobom, pa, posle sam kao terao po nekom svom hiru ? Pa, preganjamo se vec skoro godinu dana po raznim temama. I, ti znas vrlo dobro koji su moji stavovi o odredjenim pitanjima, kao i ja sto znam tvoje ( stavove ). Samo sto sam ja ucestvovao u jos dosta raznih tema, koje se ne bave samo o verskim pitanjima. Mislim, da i drugi znaju , kako da kazem , koja su moja opsta i posebna gledista povom razlicitih pitanja. Kao sto za Rapsodi znaju da je tradicionalista :945729: I, ja sam taj neki tradicinalista.

Opet Justin ? Misim, u cemu je problem ? Pa, i Justin i Damaskin govore o Bozijem predznanju kao svojstvu njegove prirode i posle objasnjavaju sta znaci to konkretno.  Pa, se posle kaze,....Bozije predznanje je znanje proslosti i buducnosti i za ( Boga ) je vec sadasnjost....Pogledao sam i nasao jedan svoj post na 201. strani, rekao sam...'predznanje, znanje o buducim dogadjajim...

Da ne sirim temu na pitanje predznanja, mislim da je i ovo dovoljno da se vidi , da nema nekog muljanja. ( kasnije cu' odgovoriti na ostala pitanja ).

Čekaj jeste vi to raspravljali da je "zemlja ravna"??!!

A ja sam magare?!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Ne, nsimo za ravnu zemlju. Protiv te price. 

Nisam ni tu sasvim sigurna ali ipak mislim da smo imali konsenzus bar na forumu :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Ти мене не видиш јер сам у Риму

А-ха! Ту смо дакле! Где је Рим, ту је и Ватикан! А где је Ватикан ту су и ламинати!

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Avocado рече

Hajde molim te reci da me zavitlavaš, lakše mi je to nego da nisi normalan.

Почео си овако:

пре 8 часа, Avocado рече

Vi se raspravljate praktično oko A-teorije i B-teorije vremena... jedna ekipa tvrdi da je Isus uvek postojao, pa i pre svog rođenja i da već postoji i "u budućnosti", jer je van vremena, a druga ekipa to osporava... ti ih malo pogrešno ovde interpretiraš jer po B-teoriji su ova vremena koja koristiš (već spašeni, budućem ali već ostvarenom, već završio, već sada) besmislena za opis toga o čemu pričaju... 

Ја сам ти замерио што стајеш на страну есхатоталибана, ових што верују у преегзистенцију природе човека. Можда нисам лепо разумео шта си мислио.

Међутим, хтео сам само да укажем на то да постоји нови поглед на функцију времена, да можемо одредити време једнако за све у читавом космосу, те зато и говоримо о старости космоса итд.

Лепо смо се сложили око тога да трајање времена може бити релативно, али хронологија догађаја не може бити релативна. Али немој молим те само да ми цитираш шта се прича о Б-теорији времена, имаш црно на бело све остало.

Ево издвајам од Грина:

Kako se takvo rastegljivo, prilagođeno vreme (из Ајнштајновог релативитета) slaže sa svešću o apsolutnom kosmološkom vremenu?

Konkretnije, kada kažemo da je kosmos „star četrnaest milijardi godina'', koristimo li poseban časovnik za merenje tog trajanja? Koristimo.

Kada razmišljamo u kosmičkim razmerama, postoji još jedna, korisnija metoda za praćenje vremena.

Uvidelo se da je to važno jer kao što postojano smanjenje količine ugljenika C-14 u organskoj materiji pruža način za merenje toka vremena na Zemlji, tako postojano smanjenje gustine mase predstavlja način za merenje toka vremena u kosmosu. A pošto se promena događa homogeno, gustina mase kao mera toka vremena pruža nam globalni standard za ceo mehurasti kosmos. Ako svi revnosno kalibrišu časovnike prema prosečnoj gustini materije (i ponovo ih kalibrišu nakon izleta do crne rupe ili dužeg putovanja brzinom bliskom svetlosnoj), zadržaće se usklađenost časovnika u celom mehurastom kosmosu. Kada govorimo o starosti kosmosa – našeg mehurastog kosmosa – ona se meri na takvim, kosmički kalibrisanim, časovnicima. Kosmičko vreme je smislen koncept samo u odnosu na njih.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Isusovo magare рече

Mužar.Bar tako mislim.

Е, сад ми све каза. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Гајић рече

Ако добро схватам оца нека врста старог алата за обраду: "Лана и Кудеље"; сврха алата је добијање пређе? ' Намена им је слична: "гаргашама" којима се обрађивала вуна.

А ја верујем да се ради о замци.

А скоро да и ти причаш страњски. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

АВА-кадо! Стиже те казна Божија! 

Зато што си ударао на моју светлост и ведрину 12:smeha: с претњом тужбом.

Па те питам сада, као ти мене што приупита, о чему ви расправљате?  Мислим оно, шта је тема вашег разговора? :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

АВА-кадо! Стиже те казна Божија! 

Зато што си ударао на моју светлост и ведрину 12:smeha: с претњом тужбом.

Па те питам сада, као ти мене што приупита, о чему ви расправљате?  Мислим оно, шта је тема вашег разговора? :))

И зашто је то битно расправити? :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

- pa si me ti optužio da izmišljam i zapitao odakle mi to i poželeo da dođe Ivan da me istambura

Шта пропуштам јер ме сморила прича о вратима! :unbelieveble: 7896634

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Само да ви обавестим, ако нисте приметили, да нам је била санитарна служба на теми. Остали смо без живине. Заплењена су говеда, џукеле и мајмуни. :))

Магаре су оставили. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Почео си овако:

Ја сам ти замерио што стајеш на страну есхатоталибана, ових што верују у преегзистенцију природе човека. Можда нисам лепо разумео шта си мислио.

Svakako nisi.

Ne mogu ja da stajem na bilo čiju stranu u teološkoj raspravi, jer:

a) nemam pojma o teologiji

b) ne verujem u Boga, te ne verujem da je bilo koja od strana u pravu.

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Међутим, хтео сам само да укажем на то да постоји нови поглед на функцију времена, да можемо одредити време једнако за све у читавом космосу, те зато и говоримо о старости космоса итд.

To što možemo da govorimo o starosti kosmosa i dalje ne znači da postoji apsolutna istovremenost tj. apsolutno kosmološko vreme tj. neko "sada" koje je isto za sve.

Tu ne razumeš Grina, pa ga džabe citiraš.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...