Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Navo+eni su ti otacki tekstovi da nema vremena pre vremena. Bulaznis, po obicaju. Пре каквог времена нема времена? Ако ћеш о великом праксу: https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2017&mm=05&dd=13&nav_id=1260017 Зато немојте да се хватате за прасак као неки за геоцентризам. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 2 минута, Avocado рече ali ne razumem zašto je za spasenje bitno da li su jedni ili drugi u pravu po ovim pitanjima... Није битно за спасење у неком буквалном смислу. Можеш бити и будала по овом или по свим питањима а да се спасеш. Битно је за богословље. А не можеш да се спасеш ако си будала, која мисли да је паметна, и у својој гордости и помрачености друге учиш своме мраку. У томе смислу је једино битно "за спасење". Битно је за богословље. Ја сам причао о томе да ово "кроз врата" или не "кроз врата" има импликације за поимање односа васкрслог Христа према времену и простору, што опет има значаја и за наше васкрсење. Матусал, Zoran Đurović and Avocado је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 24 минута, Paradoksologija рече #Онокад атеиста падобранац на теми скапира, а неки теолози не... Teolozi? Gde si ti videla teologe medju talibanima? Da i tebi nije pocelo da se pricinjava? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече У ту бајку не верујем. Немам ни један ваљан разлог да верујем у ово. Pa, evo,.... tako verujes, okey. Ali, mozes da kazes kako mislis da je obitavao Isus 40. dana ? Ti si mene pitao, ja sam rekao sta mislim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ali, mozes da kazes kako mislis da je obitavao Isus 40. dana ? Ti si mene pitao, ja sam rekao sta mislim. Па ниси ми рекао. Само си нешто неповезано булазнио. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече Шта бре играш на њихову лопту, дајеш им жишку, баш ти је фора. Ne igram ni na čiju loptu... Управо сада, Milan Nikolic рече О каквом релативизму и квантној физици причаш? https://plato.stanford.edu/entries/time/#TheBThe Two other arguments against The A Theory (besides McTaggart's argument, that is) have been especially influential. The first of these is an argument from the special theory of relativity in physics. According to that theory (the argument goes), there is no such thing as absolute simultaneity. But if there is no such thing as absolute simultaneity, then there cannot be objective facts of the form “t is present” or “t is 12 seconds past”. Thus, according to this line of argument, there cannot be objective facts about A properties, and so the passage of time cannot be an objective feature of the world. It looks as if the A Theorist must choose between two possible responses to the argument from relativity: (1) deny the theory of relativity, or (2) deny that the theory of relativity actually entails that there can be no such thing as absolute simultaneity. Управо сада, Milan Nikolic рече Само да дође @Ivan Marković да те мало истамбура. Živ sam se usro... Ведран* and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 1 hour ago, Milan Nikolic рече Невероватно како узимамо свете Оце и коментаре отаца на њихово учење, па то је брука. Само фали да то подигнемо на штапове па пред скупштину. А ђе је контекст, ђе је тумачење? Ево погледајте како вл.Атанасије Јевтић тумачи Григорија Ниског: ,,Дух Свети, по Светом Григорију, ,прати Логоса и јавља Његову енергију', и то изгледа не само у економији стварања света, него и у вечности''. Шта рече!? О каквој вечности? О вечној Тројици, богословској Тројици, иманентној Тројици? И онда је Зизјулас пролупао, ми бљујемо бљувотине, ништа не разумемо. Битно је само то да сте ви највероватније, да не кажем 100%, јер да нисте не бисте се дрзнули да паметујете, у коначном спасењу и Царству. Свака вам част, треба вас наградити. Боже ме прости, како неки овде мисле да су теолози, а нико да се осврне на овај битан детаљ. Па шта је теологија? Дефиниција ,,затворених врата'' и телепортовање из Есхатона. Дајте молим вас, живот је много изазовнији од оваквих тема. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 6 минута, Milan Nikolic рече Пре каквог времена нема времена? Ако ћеш о великом праксу: https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2017&mm=05&dd=13&nav_id=1260017 Зато немојте да се хватате за прасак као неки за геоцентризам. Ја знам да ти тврдиш да Бог постоји у времену и да не познаје будућност и да је ограничен као и човек, и због тога те зовем ВиГдовитом Зорком. Анђели су створени у вечности, јер нема времена пре времена. Не дебилиши се. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 2 минута, Avocado рече Two other Рајнесма молим те. Немој ни помињати квантну физику ако ниси способан да објасниш Аспектов експеримент, математичку слику Хајзенберговог принципа. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Па ниси ми рекао. Само си нешто неповезано булазнио. Pa, ispravi me. Da li cu ili necu prihvatiti, je nebitno ( kako kazes ). Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Ја знам да ти тврдиш да Бог постоји у времену и да не познаје будућност и да је ограничен као и човек, и због тога те зовем ВиГдовитом Зорком. Анђели су створени у вечности, јер нема времена пре времена. Не дебилиши се. И ја знам да ви ходате по плафону. Али нисам рекао да Бог постоји у времену него да управља временом, док Бог не мора да доживљава проток времена. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Pa, ispravi me. Da li cu ili necu prihvatiti, je nebitno ( kako kazes ). Нема се шта "исправити" јер није нешто само погрешно него је СВЕ потпуно промашено. Може се одбацити све, јер везе с везом нема. И зато ти то кажем. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 @Ведран* Uskoro su ja da tebe ubacim medju mucenike. Samo na vec gotovi tropar ubacim tvoje ime i gotovo. Za dan proslavljanja uzecu danasnji datum. Ikona ti nije potrebna. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 1 hour ago, Bokisd рече U smislu uzroka, pa, da vidimo koje su 'posljedice' vaskrsenja. Mozemo reci, koje su posledice vaskrsenja po nas ljude ? Pa, ukinuta je smrt, verom u Vaskrsenje Hristovo ,.....verujemo da cemo i mi vaskrsnuti i imati udela u tom Vaskrsenju .itd. Ja ne znam,mozda ne razumijem rijec "posljedice" kod nas bi to znacilo nesto lose.Npr.ako skocim sa balkona na glavu posljedica je da cu slomit vrat ili ako ne vrat onda barem 5-6kostiju. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече Нема се шта "исправити" јер није нешто само погрешно него је СВЕ потпуно промашено. Може се одбацити све, јер везе с везом нема. И зато ти то кажем. Pa, onda kazi kako jeste pravilno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука