Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 19 минута, Bokisd рече

Ja sam pokusao  da nadjem sto je vise moguce tumacenja ovih stihova, ono sto sam nasao govori kroz vrata.

Ништа ти душо ниси нашао! Али баш ништа. Причињело ти се. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

Моја наука није моја, није од овог света,:D него је уско повезана са паламизмом.

Царство Божије, које је неизменљиво и од вечности, тј предвечно било је на Тавору.

Апостоли су се преобразили да би могли да учествују у њему.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Jel može neko za nas sa jeftinijim ulaznicama da objasni o čemu se vi uopšte ovde ovoliko svađate? 

Следећи пут не буди шкртац и плати за онај двоглед да видиш представу на близо. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Следећи пут не буди шкртац и плати за онај двоглед да видиш представу на близо. 

Ne mogu... to da platim nešto što ne moram je suprotno mojim verskim uverenjima... ;)

Mogu i da me isključe iz Advokatske Komore zbog toga... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Ништа ти душо ниси нашао! Али баш ништа. Причињело ти се. 

Зато је мени пуко филм. Човек је апсолутно несвестан своје несвести. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Ne mogu... to da platim nešto što ne moram je suprotno mojim verskim uverenjima... ;)

Шташ ође онда? Да од тебе направимо гвакамоли? :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Шташ ође онда? Да од тебе направимо гвакамоли? :))

То се већ може протумачити као претња :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, ana čarnojević рече

ulazi i kroz zatvorena vrata...

bez ikakvog konteksta rekla bih da bi ovo moglo značiti...da ljudi moraju proći kroz otvorena vrata a Vaskrsli Gospod može i kroz zatvorena. vrata su upotrebljena u smislu metafore...

kao što ljudi moraju proći kroz otvorena vrata, tako Spasitelj prolazi gde i kako hoće, pa i kroz zatvorena.

kroz zatvorena vrata.

Justin dalje kaze, ....'za njega materija nije neprobojna, neprohodljiva'...... Moze ovo da znaci i kroz druge vrste materije, kroz zidove, kamen, zid. Ali, ako kaze I, ....onda, valjda znaci, moze i kroz vrata, osim kroz druge materije.

Zasto je pomenuo samo vrata ? Mogao je da kaze, ....javio se apostolima i usao u zatvorenu sobu....onda bi mogli da mislimo da li je usao kroz zid, vrata, prozor. Zar nije najlogicnije da je usao na ( kroz ) vrata ? Kao sav normalan svet... :ani_biggrin:

Da uzmemo, da Justin nije nekako mislio da je usao,  kroz vrata. Ali, Justin opet, kaze da je svojstvo njegovog tela prohodljivost i da zbog toga materija za njega - nije neprohodljiva i tako je i usao u sobu, kroz materiju.  Justin ovde ne pominje nikakvu 3D dimenziju iz koje je dosao i pojavio se pred apostolima.  Otome je cela prica.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Avocado рече

Jel može neko za nas sa jeftinijim ulaznicama da objasni o čemu se vi uopšte ovde ovoliko svađate? 

Свађамо се око тога што нека браћа тврде како смо већ спашени у коначном, као будућем али већ оствареном, тзв. есхатолошком царству Божијем. Нема јесмо или нисмо, него јесмо, али тобож ради смирености рећи ћемо то на фињака.

Значи пролуп на куб пута бесконачност. Ето ти си атеиста, знај да по њиховом ти си већ завршио, ако си помилован помилован си, наслађујеш се већ сада у Царству Божије, али можда си у вечном паклу већ сада.

Шта год, само идеш сада ка том открићу. Треба да се пазиш шта ћеш да откријеш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Paradoksologija рече

То се већ може протумачити као претња :D

Nego šta nego je pretnja... zaboravio čovek čime se bavim... sad će jedna tužbica da ga podseti!!!  ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Свађамо се око тога што нека браћа тврде како смо већ спашени у коначном, као будућем али већ оствареном, тзв. есхатолошком царству Божијем. Нема јесмо или нисмо, него јесмо, али тобож ради смирености рећи ћемо то на фињака.

Значи пролуп на куб пута бесконачност. Ето ти си атеиста, знај да по њиховом ти си већ завршио, ако си помилован помилован си, наслађујеш се већ сада у Царству Божије, али можда си у вечном паклу већ сада.

Шта год, само идеш сада ка том открићу. Треба да се пазиш шта ћеш да откријеш.

ЈЕРЕС!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Гајић рече

ЈЕРЕС!

Лик без светлости разума прича своје приче без обзира што му је више пута скренута пажња... Ту нема помоћи. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

ne znam kako se to zove kad verujem u tu 3D dimenziju i u još ko zna koliko dimenzija i verujem u preegzistenciju Hristovu ali još nisam evoluirala do ideje da smo svi spaseni. to mi nekako ne ide. 

То нек ти Милан Видовита Зорка објасни:)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Nego šta nego je pretnja... zaboravio čovek čime se bavim... sad će jedna tužbica da ga podseti!!!  ;)

Прва инстанца на овом форуму је ваљда модерација.

Дакле, све воћке, поврћке и дрвца на овом форуму без обзира на верску припадност уживају заштиту и не сме им се претити претварањем у сосове, намазе, сокиће, шејкове, и потпалу. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...