Bokisd Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 4 минута, Матусал рече познавши Христа ми назиремо есхатон у предукусу Ovo mi pricamo vec mesecima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Ovo mi pricamo vec mesecima. Да ли постоји већа тајна, познање или откривење у Цркви од евхаристије? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Evo, ovako isto verujem. Добро. Ја сам те питао шта знаш о "Логосу" а ти ми кажеш да верујеш као Дамаскин о оваплоћењу. Сви верујемо тако. Али шта ти знаш о Логосу? Ко ти је открио о њему? Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 27 минута, Кратос рече Video bi ga i vidi ga ali svet postaje Isus Hrist(Crkva) tek onda kad se On istinski i realno umešao u tvorevinu ovaploćenjem.Sva proročanstva SZ su proročanstva Božije volje,dakle Božija volja je da se svet oboži u Sinu i ta volja predspostoji svetu ali ostvarivanje te volje se realizuje ne kod Boga u večnosti nego u svetu jer je to volja o svetu i njegovom spasenju a ne o Bogu jer Bog ni na koji način ne potrebuje za tako nečim. али по оцима наш крај је у нашем узроку. Значи на почетку пре свега створеног је есхатон и на крају је опет есхатон. А тај есхатон у почетку и на крају су исти , без промене, што нас наводи на закључак да је Исус Христос вечно исти будући да је по ипостаси беспочетан и вечан. kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 1 hour ago, Vedran рече Како темпорална Марија бива Богородица, и то у времену? Ako vam ovakvo ispovedanje predstavlja problem, onda stvarno imamo problem, ali sa vašim ispovedanjem. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 On 11/7/2017 at 13:21, Zoran Đurović рече Рекох ја да те просветлење неће држати ни један одговор! Сада испада да болујем од Алцхајмера, а није тако. Присилио сам да прелетим по твојим тлапњама, па ти сада дајем што си писао: https://pouke.org/forum/topic/48539-зоран-ђуровић-преегзистенција-исуса-христа/?page=56 Боксит: Imas ovde, celo tumacenje od Zlatoustog : http://www.newadvent.org/fathers/200182.htm Cini mi se da znaci, ( zbog toga ) ako Isus nije umro, kako su nastali obredni simvoli ? Evo , na Ruskom : "Если Иисус не умер, то символом чего же служат таинства? " On 3/11/2017 at 20:46, Zoran Đurović рече Самоубијаш се из незнања. Само показујеш своју неверу да примамо реално тело Хр. Ти би га прогласио симболом, као што су га иконоборци прогласили иконом у евхаристији. Евхаристијски Хр није никаква ни икона ни симбол. Obecao sam da odgovorim. Jednostavna je stvar. Ovo nisu moje reci, nego od Zlatoustog, koga navodim na Ruskom : ""Если Иисус не умер, то символом чего же служат таинства? " Pa, sam dao svoj slobodan prevod ovih reci. Zlatoust, jer sigurno ovo rekao u odredjenom kontekstu i smislu, jer, Zlatoust sigurno veruje u istinsko telo Hristovo. I, to je sasvim dovoljno da se razume, da ja nisam mislio na 'prosti' simvol, nego u smislu kako je Zlatoust mislio. Sigurno ne bi i naveo njegov citat, da ne mislim i verujem da je istinsko telo Hristovo. Ovde je cela beseda Zlatoustog, pa se moze pogledati, u kom smislu je on rekao ovu rec: http://www.newadvent.org/fathers/200182.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 15 минута, Матусал рече Да ли постоји већа тајна, познање или откривење у Цркви од евхаристије? Ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ne. Па онда онај Јустинов текст о Телу Христовом говори све о цркви. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 4 минута, Milan Nikolic рече 1 hour ago, Vedran рече Како темпорална Марија бива Богородица, и то у времену? Ako vam ovakvo ispovedanje predstavlja problem, onda stvarno imamo problem, ali sa vašim ispovedanjem Госпон Квантни, укњучи механику у тинтари. Поп ти је реко како. Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 16 минута, Vedran рече Добро. Ја сам те питао шта знаш о "Логосу" а ти ми кажеш да верујеш као Дамаскин о оваплоћењу. Сви верујемо тако. Али шта ти знаш о Логосу? Ко ти је открио о њему? Ja zaista mislim da verujes u ovaplocenje. Ne znam nista o Logosu. Stvarno. Samo se trudim da pricam sto tacnije, onako kako sam procitao, recimo i kod Damaskina. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 3 минута, Матусал рече Па онда онај Јустинов текст о Телу Христовом говори све о цркви. O crkvi, ne i o Drugom dolasku, vaskrsenju i sudu. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече O crkvi, ne i o Drugom dolasku, vaskrsenju i sudu. itd. а то се дешава изван цркве? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 Управо сада, Матусал рече а то се дешава изван цркве? Pa, i izvan crkve, treba ceo ljudski rod ( i verni i neverni ) da vaskrsne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 пре 2 минута, Vedran рече пре 8 минута, Milan Nikolic рече 1 hour ago, Vedran рече Како темпорална Марија бива Богородица, и то у времену? Ako vam ovakvo ispovedanje predstavlja problem, onda stvarno imamo problem, ali sa vašim ispovedanjem Госпон Квантни, укњучи механику у тинтари. Поп ти је реко како. Pitaš kako vremensko može biti u vremenu. Zato što se Ovaplotio Bog ne znači da nema vremenskog. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 9, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2017 @Zoran Đurović Zaista vas molim da date konkretan odgovor: Da li mislite da ako Logos nije imao večno čovečansku prirodu, da onda nije bio večno sa Ocem? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука