Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Кратос рече

Kojih promena kad Božanska priroda ostaje ista a ljudska koju prima postaje nova tvar?Ali tvar i dalje,Bog po blagodati,suštinski nikad Bog.

Ovo je za naslovnu stranu SPC :))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ovo je za naslovnu stranu SPC :))

Čitaj skripte i dalje sa PBF-a al bar mu ga daj loma po razumevanju.0703_read

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

новостворена људска природа (нова твар) која практично није иста људска природа као и наша.

Ne znam da li je ovo bas tacno definisano ? 

Mozda si se samo pogresno izrazio ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ne znam da li je ovo bas tacno definisano ? 

Mozda si se samo pogresno izrazio ?

Lupa ima sve lepo piše na temi,rekao sam da postoji na drugačiji način tj na način zbog koje ju je Bog i stvorio al kad si aviniziran nisi sav svoj.:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

Vedrane, nasao sam tumacenje od sv.Jovana Zlatoustog u vezi 'prolaska' kroz zatvorena vrata :

http://bible.optina.ru/new:in:20:24#svt_ioann_zlatoust

"При этом случае справедливо можно прийти в недоумение, каким образом тело нетленное имело на себе язвы гвоздинные и как возможно было касаться его смертною рукою? Но не смущайся: это было делом снисхождения. Тело, столь тонкое и легкое, что вошло сквозь затворенные двери, очевидно, чуждо было всякой дебелости; но (Христос) показывает его таким для того, чтобы уверить в воскресении и научить, что именно Он был распят и не другой воскрес вместо Него. "

Nebitno, ali, bio sam siguran da postoji ovakvo tumacenje.  :citac:

Љубезњејшиј Боки. А где је овде Златоусти тумач улазак кроз зратворена врата? Златоусти то спомиње, истина, успут. Али он овде то не тумачи. Тумачи нешто друго. Али добро. То ти расправи са поп Ђуровићем. Ја не знам да је и један Отац ово улажење КРОЗ тумачио. А поп нам је показивао јеванђељски текст где се тако не говори, на коме се све темељи, па и Златоусти.

Ма он ти је много тврдоглав човек, оће да читамо, па то ти је.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ne postoji ni izmena Ipostasi, jer je ipostas Bozanska i pre vremena i posle ovaplocenja. Ipostas je Bozanska, samo je primila u sebe i prirodu coveka nesliveno. 

Kako nema izmene kada si citirao da je ovaplocenjem postala slozenija.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Kako nema izmene kada si citirao da je ovaplocenjem postala slozenija.

Nema izmene na nivou bozanske perspektive. Ipostas je bozanska pre vremena, ali, je ta ista Ipostas bozanska i posle ovaplocenja.

Na tom nivou nema izmene, sto je sustina onoga, da je Bog postao covek.

Подели на овим сајтовима

Vidiš kako oni to govore. Kroz Logosa je sve postalo i onda Logos reče ovo je veoma dobro aj se i ja malo uljučim u igranku tih stvorenja i učini od sebe novu tvar, tvar koji Logos ranije nije stvarao niti je bio nego si dodao radi zabave miliona.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

Ne lupaj u kasne sate.

Радује ме то што признајеш да је твоје раније писање које у поруци навео само лупетање. :skidamkapu:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Nema izmene na nivou bozanske perspektive. Ipostas je bozanska pre vremena, ali, je ta ista Ipostas bozanska i posle ovaplocenja.

Na tom nivou nema izmene, sto je sustina onoga, da je Bog postao covek.

Pa kako sad to. Ako je Bog postao covek onda je i ipostas ponela ljudsku prirodu i postala slozenija i zato kazemo da je Isus Hristos(ipostas) Bogocovek. Ako nije tako ko je onda na krstu stradao Bog ili covek?

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Milan Nikolic рече

(Možda je Bogu naša istorija od Velikog praska zapravo 13.8 puta milijardu milijardi godina.)

O, hvalim Te Bože!

Već sam pomislio da nikad neću dočekati trenutak kad ćeš blagoizvoleti da spomeneš Velikog Prasca.

I, eto, dočekah.. (Uh, sad je lakše!)

(:)))

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Znam mili brate := ali lako je tebi kod tebe je sunce :)

Џаба ми сунце. Не могу да пратим више ко шта пише. Фрљају се само термини, ипостаси, природе и личности као пинг понг лоптице. Неки треба да забораве "богословље" што су научили и да почну да читају написано и размишљају о прочитаном, па ће им се и богословље додати. :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vedran рече

Љубезњејшиј Боки. А где је овде Златоусти тумач улазак кроз зратворена врата? Златоусти то спомиње, истина, успут. Али он овде то не тумачи. Тумачи нешто друго. Али добро. То ти расправи са поп Ђуровићем. Ја не знам да је и један Отац ово улажење КРОЗ тумачио. А поп нам је показивао јеванђељски текст где се тако не говори, на коме се све темељи, па и Златоусти.

Ма он ти је много тврдоглав човек, оће да читамо, па то ти је.

Pa, licno, koliko vidim, sustina je u tome, da Zlatoust, povezuje ulazak kroz zatvorena vrata sa.. 'тело нетленное'... kao sa 'tело, столь тонкое и легкое' koje je i proslo kroz vrata. To je znak bozanske prirode i sile i moci.

Pipanje Tomimo Hristovih rana je ...'это было делом снисхождения'. itd. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...