Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Лупеташ као и обично. 

Прво се исповеда у Цг.381 вера у Господа ИСХС, па тек остало: 

2. Καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων, φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί·

3. δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο·

Из Никејског 325 се избацује да је Син рођен из суштине Оца:

2. Πιστεύομεν εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ, γεννηθέντα ἐκ τοῦ Πατρὸς μονογενῆ, τοὐτέστιν ἐκ τῆς οὐσίας τοῦ Πατρός, Θεὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα, οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί

3. δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο, τά τε ἐν τῷ οὐρανῷ καὶ τὰ ἐπὶ τῆς γῆς

Ali, se preformulise , 'iz sustine Oca',....u ...' jednosustnog Ocu'....obe definicije, oznacavaju, ....da je Sin Boziji, iste sustine  sa Ocem. Tj. da je Sin Bog , jer je iste sustine, sa Bogom Ocem. 

Da, ide prvo vera u Gopoda ISHS, ali, dalje se ovaj clan bavi nacinom i definicijom Njegovog bozanstava, koje se dovodi u vezu sa situacijom, da je on , Sin Boziji koji je rodjen od Oca, ...pre vremena. Kada nije bilo vremena , On je rodjen i ima svoje vecno postojanje. 

Ne u vremenu. Zbog toga, kada se kaze,..kroz Koga je postalo...misli se na Njega kao Boga , koji stvara svojim bozanskim energijama.

Tako da, i Logos pre vremena i isti ovaploceni Logos u vremenu, stvaraju kroz energije svoje Bozanske sustine. Ne postoji Hristos u telu, pre vremena. Postoji pre vremena Sin Boziji, koji se ovaplotio i uzeo telo, u vremenu, ( u vreme Pontija Pilata ).

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Наравно да је нетачно. Не би га Григорије Ниски залуд избацио. 

Zar nije taj izraz tačan, samo što je suvišan za potrebe trijadološkog dela Simvola? Imate li neki dokaz da je taj izraz opovrgnut kao netačan?

Inače, zar je moguće da Simvol bude netačan? Ako relativizujemo Simvol kao što činite, onda je moguće, po vama, kao teoretski ali ipak realno moguće, jer je po vama to već iskusio Simvol vere, da današnji Simvol ima netačne pojedinosti?

Vi tvrdite netačnost prvobitnog Simvola samo zbog izostavljanja određene stvake, samo jer je neko to izostavio? Imate li neki argument te netačnosti?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Milan Nikolic рече

Brate mili, previše se petljaš na ovakvim temama, ozbiljnim. Činjenica je da prebivaš u samome Bogu i da si prizvan kao i svi u naručje ljubavi Svete Trojice. To je, zaista, složenija tematika kada želimo da sistematizujemo priču. Veruj mi, nije za tebe, radi duše tvoje, da se dalje petljaviš sa tvrdom pričom. Veruj mi, ništa nećeš postići ni na koji način, u tom pogledu, dok ne sagledaš, ako ti bude dato, unutrašnji život Trojice i kretanja među kategorijama božanskog postojanja. :) Malo smirenije pročitaj ovo i biće verovatno bolje.

"Dok ne sagledaš unutarnji život trojice" kako to mislite ja stvarno moram priznati da ovaj dio ne razumijem..7896634:0426_feel:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Da, ide prvo vera u Gopoda ISHS, ali, dalje se ovaj clan bavi nacinom i definicijom Njegovog bozanstava, koje se dovodi u vezu sa situacijom, da je on , Sin Boziji koji je rodjen od Oca, ...pre vremena.

Безнадежан си. Не читаш текст. Тај ИСХС је Син Божији. 

пре 2 минута, Bokisd рече

Ne postoji Hristos u telu, pre vremena.

По Вјерују постоји. После се само образлажу различити аспекти. Прочитај пажљиво Ладарију.  

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Vi tvrdite netačnost prvobitnog Simvola samo zbog izostavljanja određene stvake, samo jer je neko to izostavio? Imate li neki argument te netačnosti?

Наравно да имам. Нисам ја МН па да лупам. Него, да ти мени пошаљеш Вестерн Унионом једно 100 еу? Свака се школа плаћа...  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

"Dok ne sagledaš unutarnji život trojice" kako to mislite ja stvarno moram priznati da ovaj dio ne razumijem..7896634:0426_feel:

Објасниће ти @Ivan Marković, он је овлашћени тумач пророштава које изговара МН!:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Isusovo magare рече

Unutrašnji život Trojice, to se sagledava razlikovanjem i učestvovanjem u kategorijama božanskim - za svaku na određeni način, kao što su ipostasi, suština, energije i logosi.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Безнадежан си. Не читаш текст. Тај ИСХС је Син Божији. 

Da, jeste. ISHS jeste Sin Boziji, ali, zbog cega je ( Sin Boziji ). Zbog cega je Bog ?

Zbog toga sto je rodjen od Oca, zbog iste sustine sa Ocem, i to se desava ( rodjenje ) ...pre vremena.

Nasao sam ovaj prevod, ..kroz Koga ( Sina ) je sve postalo, kako na nebu tako i na zemlji....sto je sasvim logicno, jer, opet kazem, ....kako Bog sve stvara,....pa, kroz svoje Bozanske energije. Bozansko svojstvo da je svesilan i svemocan , daje postojanje svetu.

To je ono u ISHS sto stvara. Tako da On stvara, na isti nacin, ( energije )... i pre vremena i u vremenu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Наравно да имам. Нисам ја МН па да лупам. Него, да ти мени пошаљеш Вестерн Унионом једно 100 еу? Свака се школа плаћа...  

Da pošaljem hulniku na svetu veru 100e? :) Mora da se šalite. Hajde dokažite svima, da bi mogli vaši đurovci da vam lajkuju tu poruku, da je ,,iz suštine Očeve'' netačna tvrdnja u prvobitnom Simvolu vere?

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Unutrašnji život Trojice, to se sagledava razlikovanjem i učestvovanjem u kategorijama božanskim - za svaku na određeni način, kao što su ipostasi, suština, energije i logosi.

Šta su to logosi?Čula sam za Logos kao jedninu tj.kao Isus Krist ali u množini..??

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Isusovo magare рече

Šta su to logosi?Čula sam za Logos kao jedninu tj.kao Isus Krist ali u množini..??

@Ivan Marković-u сам био прорекао да ће овај да му ували барем још десетак Ипостаси... 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Isusovo magare рече

Aa, pa ne znate osnove koje zanimaju ljubitelje teologije. Logosi su večne misli Božije koje su stvaranjem postale nosioci tvorevine.

Teško je razumeti, ali ako niste presiti kao mnogi ovde, možete lako primiti takvo znanje. Već se mnogo uči o kategorijama božanskog postojanja, tako da se može sve pojednostaviti za današnju populaciju hrišćana.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...