Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Pa dobro, svaka vam čast. Ali gde se to tako govori. Da niste možda i nepogrešivi? [emoji4]

Да знате колики сам грешник и себеубица :-( Ах, а колико ме "памет" моја исповређиваше, нема где Га слепац не тражих!

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Napisano u nekoliko navrata na ovom plemenitom forumu ...

Bože moj,Bože moj...

Ma dođoh tek danas po prvi put u ovom svom zivotu na ovaj forum..al se umorih odoh kavu popit.?

Подели на овим сајтовима

Ne brini. Đuro veruje da si ovu agoniju već prošao pa da moraš upoznati i sebe i sve iz perspektive budućeg Carstva. Čak ne kao iz perspektive Suda, nego kao da već tamo piješ kaficu. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Гајић рече

Ако Ти сам не желиш да видиш, како то ико може осим Бога?

Ја Разумски Бога исповедати нећу, јер истог момента ћу глабати "трачак" Светлости Који би да присвојим, а Исти је неотуђив, а такође бих упао у "Гордост"-Неверје, по дрскости Денициној! Хвала, али нека хвала :-)

Све је у Бога, а то што се "Гордимо" лењошћу и оспоравамо Духа Светог да Дела Нама Тим Огњем Несагоривим је, нећу написат :-(

Господе помилуј Нас по великој милости Својој!

Onda se ne javljaj na temema gde se dabatuje jer je potpuno besmisleno jer iznosiš gomile nekih svojih projekcija o nekim razovaploćenjima,osporavanju Duha Svetoga i ne znam kakve sve nebuloze.

Neka nas sve Bog pomiluje al ljubi te brate batali da citiraš moje postove po velikoj milosti tvojoj.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Milan Nikolic рече

Hajdemo razumnije. Zašto tvorevina pišeš velikim slovom?

Nego odgovori više Kratosu, taman te je upecao. :) I ja sam razumeo da veruješ da si stvoren ali nestvoren. :)

Ma džaba neće jer ako krene da odgovara sledi dezintegrisanje atemporalnog teologumena.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Onda se ne javljaj na temema gde se dabatuje jer je potpuno besmisleno jer iznosiš gomile nekih svojih projekcija o nekim razovaploćenjima,osporavanju Duha Svetoga i ne znam kakve sve nebuloze.
Neka nas sve Bog pomiluje al ljubi te brate batali da citiraš moje postove po velikoj milosti tvojoj.
Шта год Ти то пред Тобом значило, није учтиво, према Собом самим!
А од Бога је Све , па и то "створење" одакле га изопштаваш из Његовог, које је Њему и за Њега!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Гајић рече

Шта год Ти то пред Тобом значило, није учтиво, према Собом самим!
А од Бога је Све , па и то "створење" одакле га изопштаваш из Његовог, које је Њему и за Њега!

Zašto si stavio znake navoda?Nije učtivo zaobilaziti odgovore na konkretna pitanja a inputirati drugom nešto što nigde nije ni rekao ako ti je već do učtivosti stalo.Zato ti i rekoh batali da me citiraš...i mirna bačka.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Бог се од човека склонио, да човек не би упао у вечну осуду!

Свак је своје воље господар!

Јер ми смо се већ десили и бирамо ко ће где! Али "Дрвету Живота" коме је допуштено, ако није од "Дрвета" Дозвољено?!

Димензије се гледају, не разумевају?

Подели на овим сајтовима

Teško je satrti stršljena u vidu đuromislija. Čak i da prihvate da je priroda koju je Hristos uzeo na sebe, tvorevina, oni će reći da je samim stvaranjem, tvorevina doživela kraj u konačnom Carstvu.
Međutim, čak i da jeste tako, šta ćemo onda mi još ovde? Kako može postojati realnost koja svedoči da nije došao kraj istorije, i realnost u kojoj je svršena istorija?
Na može biti i jedno i drugo moguće. Ako je istorija svršena, onda sada naš svet nije realnost nego može biti projekcija poput snimka.
Međutim, đurovci, tvrde da realnost svršene istorije može da ima živi odnos sa momentom u istoriji. Pa koji je onda to momenat u istoriji referentan? Da li je svaki momenat?
Tako bi imali ciklus bez prestanka. Eshaton bi, zapravo, bio cirkus oko bavljenja istorijom sa stalnim istim repertoarom.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Milan Nikolic рече

Teško je satrti stršljena u vidu đuromislija. Čak i da prihvate da je priroda koju je Hristos uzeo na sebe, tvorevina, oni će reći da je samim stvaranjem, tvorevina doživela kraj u konačnom Carstvu.
Međutim, čak i da jeste tako, šta ćemo onda mi još ovde? Kako može postojati realnost koja svedoči da nije došao kraj istorije, i realnost u kojoj je svršena istorija?
Na može biti i jedno i drugo moguće. Ako je istorija svršena, onda sada naš svet nije realnost nego može biti projekcija poput snimka.
Međutim, đurovci, tvrde da realnost svršene istorije može da ima živi odnos sa momentom u istoriji. Pa koji je onda to momenat u istoriji referentan? Da li je svaki momenat?
Tako bi imali ciklus bez prestanka. Eshaton bi, zapravo, bio cirkus oko bavljenja istorijom sa stalnim istim repertoarom.

Ivan 3 - 
13Nitko nije uzašao na nebo doli onaj koji siđe s neba, Sin Čovječji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Milan Nikolic рече

Eshaton kao putujući cirkus istorije, je đuromislije. :)

3 пута главом о зид, види се да ти је досадно...:bu:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...