Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Milan Nikolic рече

Verujem da postoji neizvesnost čak i za samoga Boga. Jeste da Bog zna šta je sve moguće biti, ali kada dođe trenutak da se odluči tada će Bog to ostvariti.

Да нам @Ivan Marković објасни и ову суштаствену твоју мисал! Пошто те он разуме...12:smeha: Видиш ли Инквизиторе да сам ти добро прорекао? Само још чекам да ти МН ували 5-6 ипостаси...:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Super,da li je taj večni Sin Božiji primio ljudsku prirodu na sebe i postao čovek i kakva je ta priroda?Večna kao i on ili stvorena?

Definiši Ličnost Sina Božjeg kao večnu ili stvorenu pa idi popi pivo i smiri živce.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Nisi mi odgovorio na pitanje....stvorena ili ne?

Бог и човек! Првина Истинског Храма Божјег, Богочовек Христос Који: Јесте, Био и Биће :-)

Несливено, а у заједници Духа Светога :-)

Сада, Увек и у Векове Векова :-)

Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidiš oko ovoga bi trebalo češće da se razgovara. Bog nije stvarao kroz vreme nego kroz Sina Božjeg koji  nije stvorenje koji je svetlost i stojaše u tami (možeš slobodno čitati vremena) i tama ga ne obuze.

Dakle Život beše svetlost ljudima a ne vreme, niti je vreme obrazac stvaranja. Ako bi se stvaralo kroz vreme kad dodje kraj vremena onda više ni Sin Božji ne bi postojao barem ne kao Sin Čovečjišto bi bilo nezamislivo da se Ipostas može dovoditi u razdeljivo pitanje po bilo kom osnovu.

Hajde malo da skratimo doživljaj. Zar nije vreme sama tvorevina? Kako onda može biti konstantno ili ciklično? Svataš li da po Đuri uvek možeš iz Eshatona da se vratiš u istoriju. Na primer da trabunjaš o već ostvarenom kraju istorije.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Definiši Ličnost Sina Božjeg kao večnu ili stvorenu pa idi popi pivo i smiri živce.

Ličnost je večna kao i njena Božanska priroda koja je od Boga Oca.Odgovori ti meni na moje pitanje.Što bežiš?Eno čak sam se usudio da kažem da su svi sveti Oci rekli da je ljudska priroda u Hristu stvorena.Imaš li neki argument da me demantuješ?Ako nemaš popi neki soci il kafu i sa smirenjem prihvati istine naše vere.;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Гајић рече

Бог и човек! Првина Истинског Храма Божјег, Богочовек Христос Који: Јесте, Био и Биће :-)

Несливено, а у заједници Духа Светога :-)

Сада, Увек и у Векове Векова :-)

Stvorena ili ne?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Stvorena ili ne?

Читај написано и не разоваплоћавај Га!Он је ту, а и где год Хоће Да Јесте!

Собом измучени Ђаво у вечној неизвесности кида себе не би ли створено похарао и Духа Светог узео, која безумна фантазија и лудило :-( Јао њему! Дар је проневерио, изневерио Бога, себе и нас!

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Мислиш на Милана Николића познатијег као Видовита Зорка?:))

Zorka je ta koja zna konačne događaje, znači vi ste kao Zorka. Ja bih bio kao oni koje Ajnštajn kritikuje što tvrde da se Bog kocka.

Videsmo da i Zizjulas tako tvrdi, kao i ja. Pa dobro. Samo znajte da Zorka možete biti upravo vi... Po vašoj teoriji, moguće je da ste sve naučili od Zorke iz Eshatona. :) Da ne idemo u neke morbidnije mogućnosti. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Milan Nikolic рече

Hajde malo da skratimo doživljaj. Zar nije vreme sama tvorevina? Kako onda može biti konstantno ili ciklično?

Nije brate, vreme je obično stvorenje i nije tvorevina. Bez Ličnosti Sina Božjeg kroz koga postade sve nema Tvorevine, tako da možemo zaključiti da se u Ličnosti Bogočoveka podižu svi svetovi, sve stvoreno spoznaje da je On taj koji Tvorevina Vaskrsenje i Život jeste.

Zato kod Njega ne postoji neizvesnost i odlučivanje u poslednjem momentu šta će se desiti u odredjenom vremenu kad vreme za njega isto je kao i vetar.

• Волим 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Evo da pitamo @Zoran Đurović ljudska priroda u Hristu je stvorena ili ne?Šta ti kažeš avo na ovu našu polemiku ovde o prirodi koju je Sin Božiji primio na sebe?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Isusovo magare рече

Ne znam zasto se uhvatiste tog Lazara pa nije on jedini koga je Isus Uskrsnuo.Sta je sa Jairovom kceri,sta je djecakom iz Naima,sta je sa otvorenim grobovima u trenutku Isusove Smrti na Križu..

Било давно расправљано, зато ти, уважено магаре, приводим само једног, св. Ремигије. Текст се налази у Catena Aurea.

Али, неко ће се питати шта се десило са онима који су саваскрсли када је васкрсао Господ. Треба да верујемо да су васкрсли да би били сведоци васкрсења Господњег. Неки су казали да су они потом опет умрли, и претворли у пепео, као што се догодило са Лазаром и другима које је Господ васкрсао. Међутим, не може се никако дати за право онима који то тврде, јер би у том случају он приредио више муке онима који су саваскрсли, када би се вратили одмах да умру, него да нису васкрсли. Оно што треба ми да верујемо без икакве сумње је да су они, који су васкрсли из мртвих када је васкрсао Господ, када је он узашао на небо, и сами једнако отишли са њиме.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Гајић рече

Читај написано и не разоваплоћавај Га!Он је ту, а и где год Хоће Да Јесте!

Собом измучени Ђаво у вечној неизвесности кида себе не би ли створено похарао и Духа Светог узео, која безумна фантазија и лудило :-( Јао њему! Дар је проневерио, изневерио Бога, себе и нас!

Razovaploćenje bi bilo da odbacim da je primio tu prirodu a ja je ne odbacujem nego te pitam kakva je ona stvorena ili nestvorena al ti bežiš od pitanja ko đavo od krsta kao i VSB....valjda to govori dovoljno.:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Само још чекам да ти МН ували 5-6 ипостаси...:)) 

Ne znam samo zašto vam je stalno ovo neka fora. Kakviš 5-6 ipostasi?

Postoji konkretnih Tri Ličnosti Božanskih. Ali za vas je moguće da posećujete sami sebe iz više jedinica vremena, pa onda možete da se skupite kao agent Smit. Zamislite, pregrš Đure:

Agent-Smith.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...