Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Pa ne moraš mene da ubeđuješ, i ja to znam. Što se Milana tiče, ja sam mu rekao da se ne petlja s tim. Sad kako hoće. 

Знам да знаш, али од мене не би да чује него би ме мало насекирао...:)) Онако, у "молитвама светих Отаца".:)) Рекох, можда ће се постидети тебе... 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Матусал рече

Поводим се и тиме да су време и простор повезани.

Tako je. To je u skladu sa Ajnštajnovi teorijama. Međutim, ja bih tu bio veoma oprezan. Ako je reč o nekom završnom singularitetu ili nečem sličnom, onda ti svi zakoni i teorije tu prestaju da važe. Treba tu manje spekulisati. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Знам да знаш, али од мене не би да чује него би ме мало насекирао...:)) Онако, у "молитвама светих Отаца".:)) Рекох, можда ће се постидети тебе... 

Možda me malo precenjuješ kao autoriteta bilo kome. Kad bi se ova (i svaka druga rasprava) bazirale samo na argumentima, davno bi se svi složili i otišli da rade nešto drugo. Jer još na prošloj sam primetio da obe "strane" u suštini tvrde isto. Svi su me bledo pogledali i nastavili da se svađaju narednih pedeset stranica dok nisu shvatili to isto. Naravno, tada nije bilo ovih upadica o Usiji...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Матусал рече

а шта ако неко умре и не прође 40 дана а дође Христос?

A šta ako je obrnuto? No, u odgovor na ovo tvoje pitanje, da se mi lepo manemo četrdesetodnevnih pomena, akoj tako kako kažeš...

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Страле рече

Овако верују суботари, ако се не варам?

Varaš se. Ne veruju oni tako. Kod njih sa telom lipsava i duša, čovek se raspe na atome a onda Bog, poput kakvog genetskog inženjera koristeći univerzalnu banku podataka ponovo nas stvori "rekonstruiše" u dan suda...tako da Strale, nije lepo da ovako klevećeš bližnje.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Било би лепо, ако можеш, да објасниш МН да ни од ни кроз божанску суштину не настаје свет. Он је из воље Божије, промисли и зато нема ничег заједничког са суштаством божанским. Не промеће се кроз њега јер је воља оно "око Бога". Кумим те капицом, можда ће теби поверовати.

Primetno je da nemate iskustvo o čemu govorite, džaba sve knjige kada smo kao hard-disk. Osetite li malo nelagodnost u tolikom zaletu po nečemu što ne poznajete, osim iz priručnika?

Volja Božija sama postaje tvorevina kada Bog to ushte. Setih se citata iz Javtićevog objašnjenja ,,O Svetoj Trojici'' od Grigorija Niskog. Obratite pažnju na određene detalje:

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Матусал рече

Добро разумем те, јер ти сматраш да се упокојени скупљају на одређеном месту и чекају васкрсење.

а шта ако неко умре и не прође 40 дана а дође Христос?

Морам сада на бденије.

Pa, dosao Hristos. :945729:

Isto, kao i onom, koji se ranije upojio. itd. Isto je i njemu dosao. 

Nasao sam  poruku za temu .... :u-eshatonu:.....  ( :945729:)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Varaš se. Ne veruju oni tako. Kod njih sa telom lipsava i duša, čovek se raspe na atome a onda Bog, poput kakvog genetskog inženjera koristeći univerzalnu banku podataka ponovo nas stvori "rekonstruiše" u dan suda...tako da Strale, nije lepo da ovako klevećeš bližnje.

Рекао сам ако се вамар, а иначе, знам да помињу неко прво и друго васкрсење, зато сма и рекао.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Milan Nikolic рече

Volja Božija sama postaje tvorevina kada Bog to ushte.

Ја не могу да похватам сва твоја лудила. Да идемо редом? Морам ипак и на ову глупост да призовем @Ivan Marković! Твоје су глупости вапијуће ка небу! 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ivan Marković рече

...

Reci mi, kumim te, da li Božanska volja postaje delo bez učestvovanja suštine Božije?

Šta si naučio do sada o tome? Da li ima nešto u vezi volje da deluje bez suštine?

Đuro kaže da suština nema ništa sa stvaranjem tvorevine. Pa kako to volja onda deluje?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Ја не могу да похватам сва твоја лудила. Да идемо редом? Морам ипак и на ову глупост да призовем @Ivan Marković! Твоје су глупости вапијуће ка небу! 

Hajdemo redom. Šta vam nije jasno?

Ne znate tu oblast trijadologije, tačnije nemate iskustvo da o tome bogoslovstvujete. Zar je tragedija ako treba da se podučite?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...