Jump to content

Зоран Ђуровић: Лазарево васкрсење

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Са историјске тачке гледишта јесте, то нико не негира, али је на Божанском плану увек тај

Ali, oce, On i jeste taj, ...po Bozanskoj prirodi...uvek isti.

Samo je, kako kaze sv.Damaskin, ...njegova Ipostas, koja je bila prosta, pre vremena, ....postala slozena,... jer, je u vremenu, ta ista Njegova Ipostas, ..postala, Ipostas Bogocoveka. Pricali smo vec na nekoj temi o tome.

Ipostas, Licnost,  prosta pre vremena,....slozena u vremenu. Znaci, telo, u svakoj mogucoj zamisljenoj situaciji,...., samo u vremenu.

Подели на овим сајтовима

A ovo si lepo rekao postoji na Božijem planu kao takav,slažem,ali Božiji plan i Bog nisu isto.

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

Daleko od toga da sam priglup već vidim jasne implikacije takve koncepcije.Čovek je nestvoreno biće tj Bog.

Niko ko je priglup nije svestan toga. Купио би другу памет на пијаци да је свестан.

Сада да ти дочарам. Син је рођен. Кад је рођен? Ако је рођен, пре га није било. Тако мудрује Арије и после Евномије и Аеције. И ја тебе питам: Како можеш да се родиш а ниси рођен? Објасни ми то. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Dragi moji, ne verujte svakom duhu, nego proveravajte duhove - jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svet. 2 Po ovome poznajte Božijeg duha: od Boga je svaki duh koji ispoveda da je Isus Hristos došao u telu, 3 a svaki duh, koji ne ispoveda Isusa, nije od Boga; i to je antihristov duh za koga ste čuli da će doći, i sad je već u svetu. 

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Niko ko je priglup nije svestan toga. Купио би другу памет на пијаци да је свестан.

Сада да ти дочарам. Син је рођен. Кад је рођен? Ако је рођен, пре га није било. Тако мудрује Арије и после Евномије и Аеције. И ја тебе питам: Како можеш да се родиш а ниси рођен? Објасни ми то. 

To je unutarTrojični način postojanja koji tajna.Rađanje je Ipostasni odnos između Oca i Sina suštinski termin rađanja govori o Ocu kao Izvoru Božanstva i Sinu koji je istovetan toj prirodi.Nema vremena u Bogu.Bog je nadvremen,nadtvorevinski.

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Кратос рече

To je unutarTrojični način postojanja koji tajna.Rađanje je Ipostasni odnos između Oca i Sina suštinski termin rađanja govori o Ocu kao Izvoru Božanstva i Sinu koji je istovetan toj prirodi.Nema vremena u Bogu.Bog je nadvremen,nadtvorevinski.

Како може Бог да буде надвремен, атемпоралан? Шта лупаш? Шта је Бог радио пре него је створио овај свет?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, dragisa рече

Dragi moji, ne verujte svakom duhu, nego proveravajte duhove - jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svet. 2 Po ovome poznajte Božijeg duha: od Boga je svaki duh koji ispoveda da je Isus Hristos došao u telu, 3 a svaki duh, koji ne ispoveda Isusa, nije od Boga; i to je antihristov duh za koga ste čuli da će doći, i sad je već u svetu. 

Jasno.

Samo je fora, sto je danasnjim hriscanima, najbolji nacin da proveravamo , ko su pravi proroci, ....tako sto cemo pratiti ucenje otaca o Hristu u telu. 

Nadam se , da se slazes ? 

Dupli post. Moze da se izbrise. Hvala.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, dragisa рече

Jasno.

Samo je fora, sto je danasnjim hriscanima, najbolji nacin,... da proveravamo , ko su pravi proroci, ....tako sto cemo pratiti ucenje otaca o Hristu u telu.

Nadam se, da se slazes ?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Како може Бог да буде надвремен, атемпоралан? Шта лупаш? Шта је Бог радио пре него је створио овај свет?

Može jer je stvorio vreme tako da ne postoji pre a ovaploćeni Sin Božiji reče da ga je Otac ljubio pre postanja sveta tako da valjda je to radio,ljubio Sina i Duha Svetoga.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

Može jer je stvorio vreme tako da ne postoji pre a ovaploćeni Sin Božiji reče da ga je Otac ljubio pre postanja sveta tako da valjda je to radio,ljubio Sina i Duha Svetoga.

Da, kako se kaze,....sozercavao je Slavu Svoga Sina i Svoga Duha,..., i, Sin i Duh takodje su sozercavali Slavu Oca, ....Sveta Trojica ....

I, pravio plan, kako i drugi mogu da slave Svetu Trojicu, ...i, tako nastade svet i covek. itd.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 часа, Гајић рече

Да ли Ти схваташ шта проповедаш?

Да се допуним упитом:

Да Христос се пројављује кроз СЗ и Он Јесте Бог СЗ-а, али те склопом реченице схватам као да тврдиш да се Христос оваплотио пре стварања света?!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

I, .... 'ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve, i postao covek'...Tek je u vremenu uzeo telo,  kao Bogocovek. itd.

Боки, видиш ли да са оваквом реченицом уводиш време у Божију атемпоралност? Кажеш тек је времену узео тело. Није ТЕК у времену него је узео тело од Дјеве како и исповедамо. Нема ту ТЕК.

У несхватању овога и јесте главни проблем ових што се олако фрљају речима јерес, прелест и слично..

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Može

Кратос, како може да се Син роди? Сви знамо да се деца рађају у времену. Дакле, ако је Јединородни Син, онда је и било времена кад га није било. 

Подели на овим сајтовима

Боки, видиш ли да са оваквом реченицом уводиш време у Божију атемпоралност? Кажеш тек је времену узео тело. Није ТЕК у времену него је узео тело од Дјеве како и исповедамо. Нема ту ТЕК.

У несхватању овога и јесте главни проблем ових што се олако фрљају речима јерес, прелест и слично..

Pa tek u tvorevini, jer je vreme tvorevina, nastupa ovaploćenje. Mislim da je ovo sasvim jasno.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Pa tek u tvorevini, jer je vreme tvorevina, nastupa ovaploćenje. Mislim da je ovo sasvim jasno.

Ево радости за @Ivan Marković, оно што му обећах! Логос се није родио пре стварања света!:)) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...