Jump to content

Чудо на гробљу у Београду! Ископали Гишкин гроб и открили његово сачувано цело тело после 26 година!

Препоручена порука

пре 4 часа, Natasa. рече

Čoveče Božiji, manje romantike dok se ne dokaže suprotno.

Naš istaknuti patolog doktor Zoran Stanković objašnjava da su se ovakvi slučajevi već dešavali.

- To znači da je u grobnici bilo strujanja vazduha i da je došlo do isušivanja posmrtnih ostataka, takozvane mumifikacije, pri čemu su mekotkivne strukture očuvane sasušene, skvrčene... Telo izgleda kao pergament hartije i na njemu mogu da se registruju povrede odranije - rekao je Stanković.

To da su istrulili sanduk i krst ne piše nigde. Sve je lepo da se čovek pokajao, svi pričaju da je bio dobar lik; nije frka, ali treba biti oprezan sa ovakvim vestima. Božije objave su ozbiljna stvar.

И то што уважени (без ироније) доктор Станковић каже, не могу да прихватим, јер, човеков организам, тело, нарочито дигестивни органи, пуно је бактерија, а које су, док је човек жив, да тако кажем, ''позитивне'', јер, учествују у варењу хране. Када човек умре те бактерије онда разграђују сам организам, тј окрећу се против свог домаћина. Стари Египћани, а и они народи који су спроводили мумификације прво би повадили све органе па онда премазивали тело разним супстанцама како би убили бактерије. Та прича о ''струјању ваздуха'' ми уопште ''не пије воду''. Гишкино тело по сведочењу свештеника је чак и било у муљу, у блату, тако да, ако ништа друго, а оно барем разграђујућих бактерија има у земљишту.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Natasa. рече

Niko ne govori da je on u mukama, samo on i Bog znaju gde je. Verujem da se pokajao, ali to što nije istrulio ne dokazuje apsolutno ništa. To je sada vaše subjektivno viđenje, Giška pokajnik nije istrulio. Ima dosta netruležnih tela, a Giška gde god da je, nadam se da mu je bolje nego ovde.

Klip sam stavila, onako, čisto da se vidi kako taj svet izgleda, tvrdim da ovde vlada ta idealizacija nekog "viteštva žestokih momaka".

Pa pazi u bilo kom slucaju to cudo da necije telo koje je 26 godina u zemlji, nije istrulilo bio bi konkretan dokaz cuda i cinjenice da je taj spasen. I to nije subjektivno, to je prosto tako.

Sto se netruleznih tela tice, ne znam gde ih i koliko dosta ima, ali znam sta u pravoslavlju to znaci, na kraju krajeva da nema te istorije Giskine njegovog pokajanja, dokaza u prilog tome, reci otaca a i same mucenicke smrti jer je znao da ide u smrt i nije povukao rucnu, onda bi diskusija bila besmislena.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Nešto naiđoh danas da se ispovedio i pokajao..na Ostrohu, jedared

kako ono ide

Pomeni me u Carstvu Svome

Mnoge stvari objašnjavamo i radoznali smo veoma..naročito mi bila potresna diskusija da li je duša besmrtna.i uvek mi ta diskusija potresna...može bit i jednostavno(tu mi se uvek blago nasmeše)

Ne sumnjaj, no veruj..Samo Gospod srca naša poznaje

Подели на овим сајтовима

Модерна, поучна прича о покајаном разбојнику... а за остало, време ће показати.

За неких пар хиљада година (ако нас буде ), и ова ће прича ући у предање, као прича о покајаном разбојнику.

Предање се стално  допуњује новим савременим причама.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 10/14/2017 at 22:04, kopitar рече

El te tolerišu što si bolestan..?

Uklanjanje ustaške gamadi teško da mož biti bolest,pre lek...al istolerisaću te.;) 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, МилошБГ рече

Ти мене зезаш мао.

Прва ствар у тој гробници је сахрањен и Гишкин отац и мајка, мајка је умрла пре пар година, па нису нађени нетрулежни остаци или читаво тело. Што имплицира да у гробници самој нису били такви услови.

Друга ствар ја цитирам оца Велибора

ne znam mnogo o tome mislim konkretno o ovom slucaju, al mozda je to jos jedan znak da Bog gleda na srce, a ne na ono sto je coveku vidljivo

Подели на овим сајтовима

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Kao pravoslavni hriscani, hajmo smerno I ushiceno da blagodarimo Bogu za sve!

Ovaj autor lepo kaze, a nemam razloga da mu sporim za reci:

"Без жеље да идеализујемо живот и борбу Ђорђа Божовића Гишке, чије је нетрулежно тело зачудило многе и донело недумице многима, изложили смо укратко његову биографију. Данас када је помен српских јунака који су се борили за српство и отаџбину, за одбрану српског народа над којим је извршен геноцид у двадесетом веку, табу тема, и када се наши браниоци називају злочинцима а агресори и злочинци ослобађају, заиста је право чудо и опомена овај догађај откривања нетрулежног тела једног српског војника.

Уједно овај догађај је и утеха свима који су под тешким притиском пропаганде почели да дижу руке од националних циљева. На примеру Гишке се лако може видети пример покајаног разбојника са крста, а најпре милост Божију која се пројавила чудним знамењем нераспаднутог тела српског јунака који је то очигледно заслужио својим покајањем и вером. Суд Божији није људски суд. "

Аутор Милош Цветиновић, Видовдан

Подели на овим сајтовима

On 14. 10. 2017. at 23:04, Ivan Marković рече

To tebe dakle najviše žulja? Kamo ti nestade ekumenska ljubav?:ani_biggrin: Sic transit amor oecumenici...

Ne koji su bili remetilački faktor bratstva i jedinstva već ustašku gamad kao i Arkan.

Reagirao sam na ovo iz razloga što je izjednačio  čišćenje OZNe od ustaša sa čišćenjem Arkana u Hrvatskoj 90-tih.

Подели на овим сајтовима

On 14. 10. 2017 at 18:45, МилошБГ рече

http://www.kurir.rs/crna-hronika/2923991/giskino-telo-posle-26-godina-nije-istrulilo

Posmrtni ostaci Đorđa Božovića Giške, nekadašnjeg komandanta Srpske garde, i njegovih roditelja, oca Gavre i majke Milene, juče su ekshumirani na Centralnom groblju u Beogradu. Kovčeg sa telom Božovića izvađen je u devet časova, a kada je otvoren, najuža rodbina i radnici koju su izneli sanduk zaprepastili su se onim što su videli - Giškino telo nije istrulilo.

Ovo je za Kurir potvrdila Božovićeva sestra Slavica, koja je objasnila da u prvom trenutku niko nije mogao da poveruje svojim očima.

- Radnici su ga prvi ugledali! Onda su me pozvali da vidim. Šokirala sam se! Moj Đorđe posle 26 godina nije istrulio. Odmah su mi na pamet pale reči monahinje koja je uz oca Tadeja bila do smrti. Ona je pre nekoliko dana pozvala moju ćerku kada je saznala za ekshumaciju i rekla joj je: „Nemojte, deco, da se iznenadite kada vidite telo“ - priča Slavica Božović.

Da li možda znaš zašto je dobio nadimak Giška i šta bi to moglo da znači?

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

колико се сећам нешто раније што сам гледао његову мајку кад се доселио на Вождовац као клинца у школи су га тако прозвали јер је био дебељуца, касније је и то одиграло улогу јер је почео због тог задиркивања да тренира и бацио се на уличне туче..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...