Jump to content

Зашто је људима тешко да воле?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Човек губи лепоту своје душе, зато он није у стању да воли, и њега не могу да воле. У телу се гнезде само инстинкти и мрачне страсти. Страсти су одвратне; човек им се може предавати, али их не може волети. Зато људи, губећи лепоту - губе љубав. Лаж, обмана, демонски свет наркотика и алкохола, блуд и разврат у најбестиднијим облицима чини људе без-образнима. Зато се међу људима увеличава дистанца, зато емоционална хладноћа чини земљу налик на гробље, где обитавају живи лешеви.
---архим. Рафаил (Карелин)

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2017. at 15:24, Neša_ рече

Ja volim odma'. Bez učenja. :sunce:

Ljubav nema šta da se uči. Osećaš je ili ne osećaš. Treće nema.

E, a ako neko želi da odglumi ljubav, onda on iz "veze" u "vezu" uči i vežba, kako da to bude ubedljivije.

Expand  

Tvrleeeee....:sunce: necete mi verovati...ja se Tvrleta uzelela :-D

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2017. at 15:47, JESSY рече

ne moze da voli onaj ko i sam nije bio voljen...

Expand  

Može, kao što ipak može da nauči da priča neko ko je odrastao sa vukovima. Teško je i treba mnogo vremena i rada i truda i pomoći sa strane koja se mora prihvatiti.

On 15. 9. 2017. at 15:50, Neša_ рече

Može.

Ja nisam bio voljen, pa ipak volim. Jeste da mi ljubav nije uzvraćena, ali to me ne sprečava da volim.

Nije teško voleti. Ljudi ustvari nisu zainteresovani. Zainteresovani su samo za ono što će im trenutno pružiti zadovoljstvo, dok ljubav to ne garantuje, niti garantuje da će biti uzvraćena.

Expand  

Moraš ipak da paziš kad svojim osećanjima daješ etiketu "ljubav".

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2017. at 18:15, БанеЛ рече

Порез на неожењене и неудате. Баш сам причао са једним протом о томе. Па, кад ти лупе по џепу, нестаде и егоизам и самољубље и остало. Одједном, све може. На крају ће неко некога и да заволи. :)

Expand  

Порез?! Хммм, тако романтично.. 

Оседлајте ми коња, молим. :D

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2017. at 15:51, goranger рече

Човек губи лепоту своје душе, зато он није у стању да воли, и њега не могу да воле. У телу се гнезде само инстинкти и мрачне страсти. Страсти су одвратне; човек им се може предавати, али их не може волети. Зато људи, губећи лепоту - губе љубав. Лаж, обмана, демонски свет наркотика и алкохола, блуд и разврат у најбестиднијим облицима чини људе без-образнима. Зато се међу људима увеличава дистанца, зато емоционална хладноћа чини земљу налик на гробље, где обитавају живи лешеви.
---архим. Рафаил (Карелин)

Expand  

Opet Karelin :)

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2017. at 4:27, Neša_ рече

Ljubav nije etiketa i jednostavna je za prepoznavanje onome ko želi da je prepozna.

Takve etikete koriste ljudi, kojima je potreban paravan za neke skrivene namere.

Meni ne treba paravan i nemam skrivene namere.

Expand  

А да упишеш ти ипак адвокатуру....добио би сваки спор....:ani_biggrin: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2017. at 4:27, Neša_ рече

Ljubav nije etiketa i jednostavna je za prepoznavanje onome ko želi da je prepozna.

Takve etikete koriste ljudi, kojima je potreban paravan za neke skrivene namere.

Meni ne treba paravan i nemam skrivene namere.

Expand  

Не мислим да имаш скривене намере.

Мислим да су они који нису имали љубав у детињству у већој опасности да означе са "љубав" разне друге ствари - усамљеност, фасцинацију или фиксацију, потребу да се буде вољен.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2017. at 15:24, Neša_ рече

Ja volim odma'. Bez učenja. :sunce:

Ljubav nema šta da se uči. Osećaš je ili ne osećaš. Treće nema.

E, a ako neko želi da odglumi ljubav, onda on iz "veze" u "vezu" uči i vežba, kako da to bude ubedljivije.

Expand  

De si bre Tvrdko legendo,el pala neka za slobodu il i dalje samo pare i sex?:D

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Po mišljenju svetih otaca, ljubav je odluka.

A Hristos kaže u današnjem čitanju da "zbog mnogog bezakonja ohladneće ljubav mnogih".

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

On 16. 9. 2017. at 9:27, Toma рече

Po mišljenju svetih otaca, ljubav je odluka.

A Hristos kaže u današnjem čitanju da "zbog mnogog bezakonja ohladneće ljubav mnogih".

Expand  

Pre mislim da je ljubav način postojanja samog Boga,pa koliko mi postojimo nalik Bogu tolko ljubavi u nama pa i oko nas.

Hristos kaže da ga je Otac ljubio i pre nego što svet nastade.Bog postoji tako što ljubi.:)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Nešto se mislim..Pa i nije baš tačno da je ljudima teško da vole tj. kako kome. Ako ne mrzim i pokušavam da shvatim druge,zar to nije ljubav? Isto to očekujem od drugih,ali ako ne dođe do željene reakcije,nikom ništa,šta ima da se ljutim. Tako i sa uvredama,uvredi me,ali to na tvoj račun ide,nemam ja s tim ništa,oprošteno ti je. Zar i to nije ljubav? Jeste. Neprijatelja nemam,oni se sami razvrstaju,ali ja ih i dalje gotivim. Od njih više naučim nego od većine prijatelja sa kojima se družim jer smo tu negde po senzibilitetu slični pa se bolje kapiramo i nema potrebe da pazim šta ću reći i kako će to biti prihvaćeno. Normalno da mi takva prijateljstva više gode,ali i tzv. neprijatelji su mi simpatični,a neki su mi dragi. I to je ljubav. Neko mudar (setiću se ko) rekao je da su ljudi više glupi nego zli. I to je istina. I sam Gospod kaže: Gle,ja sam stvorio čoveka dobra,ali njemu padaju svakakve pomisli.

Подели на овим сајтовима

Untitled.png

Подели на овим сајтовима

On 15. 9. 2017. at 18:59, Lady Godiva рече

Оседлајте ми коња, молим. :D

Expand  

Можда нас има и воајера. :D Не наседај на јефтине замке. ;)

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...