Jump to content

Jedno malo nezgodno pitanje,a i mozda glupo...

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, ГрешниСлуга рече

А шта то значи

Да постоје особе које су сексуално дисфункционалне.

пре 11 минута, ГрешниСлуга рече

Нажалост, тако ,,монашки,, би требали сви да живимо. То је наша неискварена природа, првобитна. Зато су се пре људи узимали са 15,16 година док нису знали за блуд.

И онда живели монашки и након 15-е, 16-е? :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Кратос рече

Pa nagon je integralni deo prirode.Ne može se odvajati jedno od drugog.

Може то да се поједностави и искључи можда сувишно философирање (а поготово јер имамо разне нагоне):

уместо природа ставиш тело, и онда даље лакше иде размишљање какав је однос тела и нагона:

шта је део чега, шта је одвојено, шта чему служи, како се гледа у СЗ а како у НЗ, која су (есхатолошка) назначења итд.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, ГрешниСлуга рече

Зато су се пре људи узимали са 15,16 година док нису знали за блуд.

Dosli smo i do tog momenta. Danas je drugacije vreme, jer danas ljudi zive u gradovima, a ni na selima nije preterano drugacije, gde mnogi zasnivaju porodice u 30,35, 45. godina iz opravdanih razloga: fakultet, tesko do posla i resenog stambenog pitanja... Ne moguce je, dakle, suditi istim arsinom  nasim cukunroditeljima i njihovim unucima i unukama.. Oni i nisu imali vremena kada da se nesto duze druze sa desankom, a kamoli da bludnice, jer su  do 20 ili 20 i neke svi imali svoje porodice, a danas je  to retkost a i retko izvodljivo! 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Џуманџи рече

И онда живели монашки и након 15-е, 16-е? :D

Па не баш монашки, али породично у Духу Светом. То су наши благочестиви преци, да није било њих и њиховог предања не би било ни нас данас :) 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, ГрешниСлуга рече

Па не баш монашки, али породично у Духу Светом. То су наши благочестиви преци, да није било њих и њиховог предања не би било ни нас данас :) 

Не следи, ако кажеш:

пре 9 часа, ГрешниСлуга рече

Нажалост, тако ,,монашки,, би требали сви да живимо. То је наша неискварена природа, првобитна.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, ГрешниСлуга рече

aj druže napiši malo kako ti to sve praktikuješ. Smara me "vako treba" priča.

Kaži kako ti. Napiši nešto iz svog iskustva.

Kako živiš, kao monah ili si u braku? Ako si sam da li se uzdržavaš kao što savetuješ ovde? Koliko godina imaš? Razlika je ako popuje starac kome su se polni nagoni utišali a drugo je ako to priča mlad čovek koji dobro poznaje zakone.

Подели на овим сајтовима

Ne znam gde živimo, ali sva ta priča i frka oko ....ove teme nekako ne deluje mi ključna, nijedan sveštenik mi nije dizao frku oko toga na ispovesti, naprotiv, i oni znaju da je to sastavni deo odrastanja, pogotovu muške populacije...a i ženske kažu

Kako god, mislim da je to neizbežno i nije strašno, pogotovu kad nemaš ni 20,'25 godina

Gore je emotivno ne sazreti, emotivno unakaziti dete, zastrašiti ga time što se bavi "aktiviranjem protiv požarnog aparata"

Evo priznajem moj divni, pokojni duhovnik mi je rekao "na to ne obraćati mnogo pažnje"...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Џуманџи рече

Не следи, ако кажеш:

Ето, лоше сам се изразио. Праштај :) 

пре 2 часа, goranger рече

Kako živiš, kao monah ili si u braku? Ako si sam da li se uzdržavaš kao što savetuješ ovde? Koliko godina imaš? Razlika je ako popuje starac kome su se polni nagoni utišali a drugo je ako to priča mlad čovek koji dobro poznaje zakone.

Не саветујем, него кажем из искуства колико сам се ја лично напатио и страдао од демона блуда и желео бих само да пренесем другима. Немој замерити, ако је испало да ја нешто саветујем или да држим предавања. Или да испада да ја нешто знам. Само преносим оно што сам научио од Цркве и из искуства.

Самац сам, 19 година. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, goranger рече

Slazem se. Neka nam on isprica svoje licno iskustvo, jer je u ovoj prici to najbolji pokazatelj, teoretisanje ovde nema smisla. Ako je praktikovao uzdrzanje od na primer perioda kad je test visok, eto moze od 15-30 godine, ako ima toliko godina, ako ne onda za neki period. A mene bi zanimalo onda jos mnogo pitanja, kako se hrani, jede li mnogo zasicenih masti prije spavanja i uopste, zatim prostih secera( obicno kroz slatkise), koliko je tezak, koliko sati spava, kako trpi glad ako se odrice jer hrana itekako utice na test, pogotovo holesterol itd.  Da li je radio markere testa, estrogena itd. Ima li problema sa libidom, erekcijom itd.Ako je doveo sebe u stanje blage malaksalosti u kojoj se monasi nalaze, ozbiljne askete i koja im pomaze kod molitve, kako uspjeva da obavlja poslove, je li umoran itd, itd.?

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, ГрешниСлуга рече

Не саветујем, него кажем из искуства колико сам се ја лично напатио и страдао од демона блуда и желео бих само да пренесем другима. Немој замерити, ако је испало да ја нешто саветујем или да држим предавања. Или да испада да ја нешто знам. Само преносим оно што сам научио од Цркве и из искуства.

Самац сам, 19 година. 

Pretpostavio sam da nemas mnogo iskustva, ti si mlad. Potrebno je vrijeme da razmislis o svemu, da porazgovaras sa drugim ljudima, razumijes njihova iskustva, da razmislis o svemu sto si procitao, da popricas sa asketama o hrani, snu i svemu sto je neophodno za obuzdavanje tijela. Ako ces da budes monah onda vec sad mozes da se pripremas, i razmisljas o svemu tome. A ako neces,  vec zelis da imas djevojku, kasnije zenu itd., onda je bolje da jedes clean, da spavas kvalitetno, naravno da ne budes fanatik, to nikako, vec uzivas u nekim lijepim specijalitetima, ne pretjerujes, pogotovo ne u kolicini, vec u kvalitetnom ukusu i teksturi, uzivas u kvalitetnom hedonizmu oko hrane, naucis da kuvas, to je ok, sa porodicom, djevojkom, prijateljima itd. Imas osnovu, postovi su odlicna baza, pescetarian je odlicna i kvalitetna baza, masne ribe i lean ribe, mahuranke, orasasti plodovi, mnogo voca i povrca, obavezno maslinovo ulje itd. Izvan posta dodati i ostale lean protein itd.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ronald рече

Pretpostavio sam da nemas mnogo iskustva, ti si mlad. Potrebno je vrijeme da razmislis o svemu, da porazgovaras sa drugim ljudima, razumijes njihova iskustva, da razmislis o svemu sto si procitao, da popricas sa asketama o hrani, snu i svemu sto je neophodno za obuzdavanje tijela. Ako ces da budes monah onda vec sad mozes da se pripremas, i razmisljas o svemu tome. A ako neces,  vec zelis da imas djevojku, kasnije zenu itd., onda je bolje da jedes clean, da spavas kvalitetno, naravno da ne budes fanatik, to nikako, vec uzivas u nekim lijepim specijalitetima, ne pretjerujes, pogotovo ne u kolicini, vec u kvalitetnom ukusu i teksturi, uzivas u kvalitetnom hedonizmu oko hrane, naucis da kuvas, to je ok, sa porodicom, djevojkom, prijateljima itd. Imas osnovu, postovi su odlicna baza, pescetarian je odlicna i kvalitetna baza, masne ribe i lean ribe, mahuranke, orasasti plodovi, mnogo voca i povrca, obavezno maslinovo ulje itd. Izvan posta dodati i ostale lean protein itd.

Хвала лепо на саветима. :) 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, ГрешниСлуга рече

Хвала лепо на саветима. :) 

Bogu hvala:)

Da i zaboravih gore da stavim jednu ili dvije case vina u toku dana,obavezno. Zatim do cetiri soljice kafe ili pet sest zelenih cajeva:)

Uzivaj u kafi ako volis, kafa je odlicna i zadnje studije koju su obuhvatile veliki broj ljudi sugerisu do cetiri soljice dnevno.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ГрешниСлуга рече

Самац сам, 19 година. 

1 hour ago, ГрешниСлуга рече

напатио и страдао од демона блуда

Ниси. Највероватније имаш нормалне и природне нагоне као и сваки тинејџер и не радиш горе ствари од просечног тинејџера. Али си чуо негде или прочитао да је то све страааашно и онда сваки нормални покрет свога тела тумачиш као демонски напад. То ће те, ако се не отрезниш, толико емотивно унаказити да би ти било боље да си оргијао сваког дана. Сексуални нагон се временом преображава и постаје секундарна ствар коју (у главном) можеш да контролишеш и усмериш (већ у средњим двадесетим). С друге стране, емотивни ожиљци настали због тих огавних небулоза кроз које пролазе млади у цркви остају за цео живот. Веруј ми, ти “духовници” неће бити уз тебе кад прснеш. 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, ГрешниСлуга рече

Немам шта, овде смо да разговарамо и промишљамо о својим ставовима. :dobro::)

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Juanito рече

Ниси. Највероватније имаш нормалне и природне нагоне као и сваки тинејџер и не радиш горе ствари од просечног тинејџера. Али си чуо негде или прочитао да је то све страааашно и онда сваки нормални покрет свога тела тумачиш као демонски напад. То ће те, ако се не отрезниш, толико емотивно унаказити да би ти било боље да си оргијао сваког дана. Сексуални нагон се временом преображава и постаје секундарна ствар коју (у главном) можеш да контролишеш и усмериш (већ у средњим двадесетим). С друге стране, емотивни ожиљци настали због тих огавних небулоза кроз које пролазе млади у цркви остају за цео живот. Веруј ми, ти “духовници” неће бити уз тебе кад прснеш. 

Све то што си рекао, то би и психолог навео као разлог. 

На овај коментар ћу можда мало оштрије реаговати, па стога опрости. :) Те приче око природних нагона, тинејџера, емотивни ожиљци то у Духу Светом не пије воду. И чак шта више постаје бесмислица. ,,Све могу у Христу Исусу који ми даје моћ,, . Свака природна потреба која прелази у задовољство или прекомерност се укида благодаћу. И ако је човек у Светотајинском животу на њега те приче око нагона не делују. А још и ако га обузме љубав према Богу, све границе се померају. А што се тиче духовника, они неће бити ту, али биће Онај који је свуда присутан и све испуњава. :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...