Jump to content

Jedno malo nezgodno pitanje,a i mozda glupo...

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 32 минута, Tavita рече

код мушкараца блуд живи у очима.

пре 32 минута, Tavita рече

сваки младић може да га победи

Занимљиво како се ови текстови баве искључиво мушкарцима.

А већином их постављају жене...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tavita рече

Слеђење ових савета је сигуран пут да прснете. Послушајте, ”децо”. Био, видео, пао, убио се, знам шта причам.

1 hour ago, Tavita рече

О овој теми ћемо још говорити.

Немојте, љубим вас!

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Grizzly Adams рече

Занимљиво како се ови текстови баве искључиво мушкарцима.

То је зато јер се најчешће само мушки рукоблуд, а боме и хомосексуални однос, помиње као нечист. То може бити зато што 1) у свету СЗ и надаље је просипање семена без могућности оплодње било виђено као уништење есенције живота, док су жене просто пружале плодну земљу те no harm, no foul и 2) зато што се и њима као активним учесницама у било каквом чину везаном за сексуалност није претерано промишљало.

Али се тригерујеш као феминацисткиња, браво :ani_biggrin:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Paradoksologija рече

То је зато јер се најчешће само мушки рукоблуд, а боме и хомосексуални однос, помиње као нечист. То може бити зато што 1) у свету СЗ и надаље је просипање семена без могућности оплодње било виђено као уништење есенције живота, док су жене просто пружале плодну земљу те no harm, no foul и 2) зато што се и њима као активним учесницама у било каквом чину везаном за сексуалност није претерано промишљало.

Али се тригерујеш као феминацисткиња, браво :ani_biggrin:

Па време је било да и ми покренемо свој покрет. ;)

Моје објашњење је мало другачије. Женска сексуалност је у старо време била природно под контролом због тешких економских услова, па су се "верске вође" углавном бавили мушком јер је то био "проблем". Данас је мало другачије време па је женска мало већи проблем, али хришћанство и остали нису уопште спремни за ту ситуацију.

А жене се тиме баве зато што имају психолошку потребу да контролишу мушку сексуалност, то им је одвајкада било главно средство преживљавања.

Take that feminists! ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па време је било да и ми покренемо свој покрет. ;)

Моје објашњење је мало другачије. Женска сексуалност је у старо време била природно под контролом због тешких економских услова, па су се "верске вође" углавном бавили мушком јер је то био "проблем". Данас је мало другачије време па је женска мало већи проблем, али хришћанство и остали нису уопште спремни за ту ситуацију.

А жене се тиме баве зато што имају психолошку потребу да контролишу мушку сексуалност, то им је одвајкада било главно средство преживљавања.

Take that feminists! ;)

Их, ма регулисана женска сексуалност била само тако, јер не дај Боже да се роди дете незнаног јунака, него оне ситуације које до тог не могу да доведу нису биле ни на радару, штоно се каже... ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Џуманџи рече
пре 1 сат, Tavita рече

7896634 Lepo je kazao Nikolic - ne povecavajmo entropiju. 

Ovi sajtovi, bre, nicu k'o pecurke

Овај сајт видјех чини ми се од @JESSY И нису били лоши текстови које је постављала. Шта знам...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Tavita рече

Овај сајт видјех чини ми се од @JESSY И нису били лоши текстови које је постављала. Шта знам...

Ма боли те д. На Поуке шта год да напишеш нека мечка ће да ти скочи на главу... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече
пре 2 минута, Tavita рече

Ма боли те д. На Поуке шта год да напишеш нека мечка ће да ти скочи на главу... ;)

:))) Или неки Гризли :) Шалим се

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Џуманџи рече

пре 1 минут, Tavita рече

Небитно.

Ово је ок сајт. Води га супруга од једног нашег члана форума и мање-више добро је све то.

Добар је и овај текст. Као руковође за некога ко је у манастиру. Ко је решио и одрекао се овог света. Што не значи да и ми остали из "овог" света не треба (не би требали) да се руководимо тиме...

Тешко је, борба непрестана... Зато би, мислим, био врло добар неки текст који би се обртатио људима "у свету"

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tavita рече

Ma nije samo u sajtu, nego u koriscenju "tekstova svestenika" kao mamac za dalji rad. I jos, pazi, molim te, strucnosti: 

пре 1 сат, Tavita рече

најбољи и најконкретнији одговор и савет који смо пронашли до сада дао је о. Милан Ристивојчевић

Jel' to bilo neko takmicenje, svestenici slali svoje tekstove, a ovi prosudili koji je najbolji? Po cemu najbolji? U kom smislu? Koji kriterijumi su upotrebljeni? I odakle im uopste ideja da su kompetentni da o tome odlucuju (bas "smireno", nema sta)?

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече
пре 13 минута, Џуманџи рече

пре 6 минута, Tavita рече

Небитно.

Ово је ок сајт. Води га супруга од једног нашег члана форума и мање-више добро је све то.

Добар је и овај текст. Као руковође за некога ко је у манастиру. Ко је решио и одрекао се овог света. Што не значи да и ми остали из "овог" света не треба (не би требали) да се руководимо тиме...

Тешко је, борба непрестана... Зато би, мислим, био врло добар неки текст који би се обртатио људима "у свету"

Из свега можемо да научимо. Наше је да се трудимо колико можемо, па како буде. Не треба се оптерећивати.

Ако некоме може да помогне било који од савјета, није текст залуду стављан овде.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

Jel' to bilo neko takmicenje, svestenici slali svoje tekstove, a ovi prosudili koji je najbolji? Po cemu najbolji? U kom smislu? Koji kriterijumi su upotrebljeni? I odakle im uopste ideja da su kompetentni da o tome odlucuju (bas "smireno", nema sta)?

:smeh1:  добро... капирам шта мислиш. Можда је неспретан одабир ријечи "најбољи", а можда си у праву.

Као што рекох, ако некоме користи савјет, макар једној особи, није залуду копиран у ову тему.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Милан Ракић рече

Ово је ок сајт. 

Ma ne kazem da je los, nego sajtove psihologa posecuju i neverujuci ljudi, agnostici, jako mladi ljudi koji ne znaju sebi ni nos da obrisu i sl. Uopste, bavljenje duhovnim temama na ovakav hard core biblequote nacin nece doneti mnogo klikova, niti pomoci. Psiholog sa psiholoske strane da obradjuje. Tipa Jerotic, Petar Jevremovic. Vise kazem kao savet (da se ne lepimo za duhovne autoritete). 

пре 4 минута, Tavita рече

Као што рекох, ако некоме користи савјет, макар једној особи, није залуду копиран у ову тему.

Nije, naravno. :) Nego ja pod utiscima svih drugih "materijala" na pravoslavnim i kvazipravosavnim sajovima (na sta gorim kad vidim). 

• Радостан 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Tavita рече

Из свега можемо да научимо. Наше је да се трудимо колико можемо, па како буде.

Има ли неки чланак тамо и о женском "ручном раду"?

Да се и ми потрудимо да научимо нешто... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...