Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Кратос рече

Da.

Pa tih dokaza tj. takvih prelaznih fosila ima koliko hoćeš...

Evo ti ovde neka lista:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_transitional_fossils

Цитат

Znači recimo da vidimo kod nekog našeg homo pretka početak fuzije hromozoma recimo iz DNK pošto kolko se sećam iz fosila se može uzimati DNk uzorak e pa ako to može to bi moralo da se vidi s obzirom da je evolucija sukcesivan i izuzetno spor proces.

(Koliko je meni poznato) ne možeš da vidiš međufazu u fuziji hromozoma jer je to događaj koji nema međufaze... nemaš polu-spojene hromozome... ili su spojeni ili nisu...

Iz nekih fosila može da se uzme DNK uzorak, iz nekih ne može... zavisi koliko su stari i očuvani...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

Znači recimo da vidimo kod nekog našeg homo pretka

пре 8 минута, Кратос рече

homo pretka

Ево одмах:

TROGG1-18color.jpg

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Кратос рече

Znači da se pronađe fosil koji bi bio prelazna forma između dve vrste,biće na putu ka specijaciji i trebalo bi da bude more takvih fosila s obzirom na brzinu procesa.

Evo ga polu covek polu majmun

HABILIS.jpg

homo_ergaster_erectus_img1.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Avocado рече

(Koliko je meni poznato) ne možeš da vidiš međufazu u fuziji hromozoma jer je to događaj koji nema međufaze... nemaš polu-spojene hromozome... ili su spojeni ili nisu...

Pa kako je onda došlo do izdvajanja čoveka kao vrste?U sledećoj generaciji tog nekog zajedničkog pretka naprasno se spojiše hromozomi?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Pa kako je onda došlo do izdvajanja čoveka kao vrste?U sledećoj generaciji tog nekog zajedničkog pretka naprasno se spojiše hromozomi?

Da... s tim da nisu spojeni hromozomi jedina razlika između čoveka i šimpanze...

(p.s. primetio sam da si preskočio onaj deo da već imamo gomilu prelaznih fosila)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Da... s tim da nisu spojeni hromozomi jedina razlika između čoveka i šimpanze...

(p.s. primetio sam da si preskočio onaj deo da već imamo gomilu prelaznih fosila)

Pa zar nije to onda u suprotnosti u sukcesivnom nasleđivanju mutacija i postepenom menjanju DNK-a sve do izdvajanje iz neke populacije kao posebne vrste?ispada imaš tog zajedničkog pretka i boom u sledećoj generaciji ecco homo.

Nisam teo da komentarišem jer prvo vidim arheopterixa a koliko znam on je bio falsifikovan,da su mu umetali i lepili perje il tako nešto sad se ne sećam.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Pa zar nije to onda u suprotnosti u sukcesivnom nasleđivanju mutacija i postepenom menjanju DNK-a sve do izdvajanje iz neke populacije kao posebne vrste?ispada imaš tog zajedničkog pretka i boom u sledećoj generaciji ecco homo.

Pa nije u sledećoj generaciji ecco homo, nego je u sledećoj generaciji taj zajednički predak sa spojenim hromozomima... kao što već rekoh, to nije jedina razlika...

Цитат

Nisam teo da komentarišem jer prvo vidim arheopterixa a koliko znam on je bio falsifikovan,da su mu umetali i lepili perje il tako nešto sad se ne sećam.

Loše se sećaš tj. pomešao si sa jednim drugim fosilom...

Nemamo jedan primerak, nego 12 komada.

https://en.wikipedia.org/wiki/Specimens_of_Archaeopteryx

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, ИВАН KARINGTON рече

Прво. иједан доказ, иједан који иде у прилог дарвинистима, односно постдарвинистима!!  Иједан, што је званично потврђена наука данас не значи да је истина, или заборављамо ко влада светом, па пре тога хо,хо,хо, ха,ха,ха, да видим иједан доказ!! Нема га, све су претпоставке! Вајни православни хришћани који верују Дарвину, односно Кеплеру! Али ајде, свако нека верује у шта хоће! 

(...)Пре интернета је свако био оно што јесте, а онда се догодило чудо, па је уз светску информациону мрежу свако од нас постао и више од онога што је био. Паметни су одједном били још паметнији, јер су могли неограничено да се образују, богати још богатији, јер им се отворило тржиште без граница, похлепни су постали похлепнији, преваранти вештији, а глупи су у себи пронашли неслућени капацитет да буду још глупљи(...)

Воја Антонић, Емоција у суперкомпјутеру (чланак)

Подели на овим сајтовима

"A da sam vas `napravila` kao kentaure opet bi se bunili zato što ličite na konje. Vama nikako ugoditi!"
(Reče umorna Evolucija, i, ode da spava)

Ali posto je po liku Bozijem ni majmuni ni kentauri ni evolucija nas ne brinu.

Послато са SM-G7102 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, JOCCCA рече

Sta si htela da kazes?

Мммм... Рекао си да православље не зависи од науке, а и била је прича да је богословље независно од науке, па је ово 2 у 1 'одговор'. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Мммм... Рекао си да православље не зависи од науке, а и била је прича да је богословље независно од науке, па је ово 2 у 1 'одговор'. [emoji4]

Znam sta sam rekao ali sam te pitao sta ti kazes?
To nisam razumeo

Послато са SM-G7102 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, JOCCCA рече

Znam sta sam rekao ali sam te pitao sta ti kazes?

To nisam razumeo

Кажем да православни "зависе" од науке, јер нема независности од света.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...