Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече I šta ispostavi se po ovome da je nasilnik čovek koji povređuje ljude koje voli. To samo znači da je Maja opravdano bila u strahu da nasilniku ostavlja dete da ga on viđa. I onda će Milojević reći pa dobro bre ljudi ogradio sam se sa MOŽDA? Не, јер те ствари су мање-више јасне. Може се сагледати нека специфичност случаја, ако је има, без бављења кривицом. Друга је ствар што је Милојевић написао онакву идиотну реченицу да заиста може бити да је сваљивао кривицу на мајку. Али исто је тако неразумно скакати к'о опарен када се покуша представити другачији поглед на Милојевићев текст. Разумијем и бијес и жељу да се слабији заштити а злотвор казни, али то се не дешава и не рјешава емотивним наступом. Ево, рпедстављено је пар пута алтернативно виђење Милојевићевог текста. Који су противаргументи да се то виђење оповргне? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 2 минута, Paradoksologija рече Далеко је битније предузети све да се то спречи. А напамет приписивати разумљиве и људске мотиве сиротом детеубици само води томе да сваки насилник и потенцијални убица унапред себе оправда. Pri tom stvarno ne vidim šta je Maja to loše uradila da bi se izazvalo ičim ovakav milojevićev tekst. To je ono što upućuje na motiv. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Ок, нека и разумемо Медејин комплекс. Применимо онда Соломонову пресуду на сваког родитеља, ма ког пола, који је пре спреман да дете убије него да га препусти другоме. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Paradoksologija рече Далеко је битније предузети све да се то спречи. А напамет приписивати разумљиве и људске мотиве сиротом детеубици само води томе да сваки насилник и потенцијални убица унапред себе оправда. Да би се то спријечило у будућности, мора се сада анализирати шта се десило и направити план за убудуће. А у томе не помажу реакције "Како то можете уопште и рећи! Он је рекао да је жена крива!". Признајем, реченица му заиста тако звучи на прво читање, али не нужно и на друго. Једино што могу рећи јесте да ако није мислио говорити да је жена крива, него је хтјео објаснити неки шири контекст, није требао онако урадити и није требао у овом тренутку док је све још свјеже. А ако је хтјео да се бави кривицом, онда је дебил без даљњег, јер ништа није оправдање за такво дјело. Него, проблем је што у оваквим осјетљивим стварима просто објашњавање лако зазвучи као оправдавање људима који са одређеним емоцијама гледају на случај. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече taj deo je tragičan iz još jednog razloga. Što se izgleda TRI PUTA VODIO SUDSKI POSTUPAK GDE JE MAJA PREKO INSTITUCIJA HTELA DISKRETNO DA UKAŽE DA JE OTAC OPASAN. Ali po Milojeviću MOŽDA a sigurno, je maja pogrešila što se oglušavala o odluku suda i rešavala problem van institucija. Značio on je nju bio i fizički maltretirao pre toga i sud je to ignorisao? Paradoksologija and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 1 минут, Ћириличар рече Да би се то спријечило у будућности, мора се сада анализирати шта се десило и направити план за убудуће. А у томе не помажу реакције "Како то можете уопште и рећи! Он је рекао да је жена крива!". Признајем, реченица му заиста тако звучи на прво читање, али не нужно и на друго. Једино што могу рећи јесте да ако није мислио говорити да је жена крива, него је хтјео објаснити неки шири контекст, није требао онако урадити и није требао у овом тренутку док је све још свјеже. А ако је хтјео да се бави кривицом, онда је дебил без даљњег, јер ништа није оправдање за такво дјело. Него, проблем је што у оваквим осјетљивим стварима просто објашњавање лако зазвучи као оправдавање људима који са одређеним емоцијама гледају на случај. Не, мени је код њега збиља проблематично неупитно давање детета на виђање неком ко је по њему спреман и да га убије. То је исто оно проблематично подилажење насиљу које нас трује на свим нивоима, од породице преко школе до навијача и хулигана. То "ако им не дате шта желе пребиће или убиће" је сулудо и опасно размишљање и имамо обавезу да му се супротставимо. Juanito, florenntina, Жика and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Pri tom stvarno ne vidim šta je Maja to loše uradila da bi se izazvalo ičim ovakav milojevićev tekst. To je ono što upućuje na motiv. То је тачно само ако је тачно да је он хтјео кривицу пребацити на њу. Шта ако му то није била намјера? Како то да знамо, поред онакве двосмислене реченице? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 2 минута, Ћириличар рече А ако је хтјео да се бави кривицом, онда је дебил без даљњег, јер ништа није оправдање за такво дјело. Čekaj stani. Bez daljnjeg je hteo da se bavi krivicom jer Maja je definitivno kriva po njemu a za to ima i sudske presude da se oglašavala o odluke suda. Njegovo MOŽDA, je sada daleko složenije i to MOŽDA zaista nema direktnu odbranu nad samim zločinom, jer se on zapravo i dogodio. Nadalje zašto propušta da kaže koje su to delikatne stvari koje žrtva treba da radi da bi ostala manja žrtva a ne i žrtva u kojoj neko ubija i nju i dete? Nadalje zašto je propustio da kaže da Maja nije milijarder pa je eto tako rizikovla VISOKE NOVČANE KAZNE, jer se prepucava preko deteta. Gde je onda tu institucija da vidi DA LI JE MAJA NORMALNA ŠTO TO ČINI JER PODIZANJEM KREDITA DA BI VODILA TE POSTUPKE I PLĆALA KAZNE DIREKTNO UGROŽAVA SVOJE DETE. DA LI JE MAJA AKO JE NORMALNA MOŽDA U OPRAVDANOM STRAHU I DA LI JE NASILNIK ZBOG TAKVIH SLUČAJEVA DODATNO PODVRGNUT PSIHOLOŠKIM ILI PSIHIJATRIJSKIM TESTIRANJIMA ITD.... Dakle ? Paradoksologija and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Управо сада, Ћириличар рече То је тачно само ако је тачно да је он хтјео кривицу пребацити на њу. Шта ако му то није била намјера? Како то да знамо, поред онакве двосмислене реченице? E pa ja se plašim da toliko neobrazovan nije da ne zna šta je napisao. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Paradoksologija рече Не, мени је код њега збиља проблематично неупитно давање детета на виђање неком ко је по њему спреман и да га убије. То је исто оно проблематично подилажење насиљу које нас трује на свим нивоима, од породице преко школе до навијача и хулигана. То "ако им не дате шта желе пребиће или убиће" је сулудо и опасно размишљање и имамо обавезу да му се супротставимо. Не знам је ли хтјео изнијети такав став или став да се мора нешто посебно урадити и размишљати ван оквира са човјеком који пати од Медејиног комплекса. Не бих опет знао сигурно рећи јесу ли то двоје потпуно исто ( подилажење насилнику и повлађивање човјеку са Медејиним комплексом ). Свакако је идиотно, јер никад не знамо шта би неко могао урадити - а најлакше је бити генерал послије битке ( а ни то не зна урадити како треба, па одатле и оволика хајка ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 26 минута, ana čarnojević рече onaj tekst između, koji je predmet ove teme, i koji pre svega govori o psihološkim ratovima koji se vode između roditelja i u mnogim slučajevima ostaju skriveni zato što nemaju tako strašan epilog već je nasilje pre svega psihološko a može da eskalira, svako tumači na svoj način. On je presudio u svom tekstu da je Majino oglušavanje na odluke suda direktna posledica psihološkog rata među supružnicima i da je dete ustvari i Majina žrtva. Objasni mi sad da grešim i ja ću napisati javno izvinjenje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Čekaj stani. Bez daljnjeg je hteo da se bavi krivicom jer Maja je definitivno kriva po njemu a za to ima i sudske presude da se oglašavala o odluke suda. Не мора да значи, јер можда код Милојевића "можда" заиста значи "можда", а не "сигурно" ( као што се изгледа тумачи то његово "можда" ). Ти одмах узимаш да чим је човјек рекао "можда да није се развлачила по судовима" да је мислио "она је крива", а те двије реченице свакако могу значити апсолутно разичите ствари. И то само Милојеви зна засигурно. 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Njegovo MOŽDA, je sada daleko složenije i to MOŽDA zaista nema direktnu odbranu nad samim zločinom, jer se on zapravo i dogodio. Има, ево рекох. Његово "можда" можда заиста значи "можда", а не "сигурно". 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Nadalje zašto propušta da kaže koje su to delikatne stvari koje žrtva treba da radi da bi ostala manja žrtva a ne i žrtva u kojoj neko ubija i nju i dete? Можда јер не зна сам одговор? Додуше, јесте рекао да се можда ово не би десило да жена није одуговлачила по судовима. Тако да, рекао је макар нешто за то. Идиотно, али ето рекао је. 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Nadalje zašto je propustio da kaže da Maja nije milijarder pa je eto tako rizikovla VISOKE NOVČANE KAZNE, jer se prepucava preko deteta. Gde je onda tu institucija da vidi DA LI JE MAJA NORMALNA ŠTO TO ČINI JER PODIZANJEM KREDITA DA BI VODILA TE POSTUPKE I PLĆALA KAZNE DIREKTNO UGROŽAVA SVOJE DETE. Говорио је о томе да нам систем има фалинке. Можда није мислио конкретно на овакве правне фалинке, али критиковао је и систем. Дакле нема ти смисла ово питање. 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече DA LI JE MAJA AKO JE NORMALNA MOŽDA U OPRAVDANOM STRAHU I DA LI JE NASILNIK ZBOG TAKVIH SLUČAJEVA DODATNO PODVRGNUT PSIHOLOŠKIM ILI PSIHIJATRIJSKIM TESTIRANJIMA ITD.... Dakle ? Као то рекох, критиковао је систем. Можда није мислио на ово конкретно, али јесте изнио тврдњу да систем има недостатке који ће, по његовом мишљењу, довести до још трагедија ако се не исправе. Дакле сва ова емотивност је апсолутно непотребна. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече E pa ja se plašim da toliko neobrazovan nije da ne zna šta je napisao. С обзиром гдје живимо, апсолутно је могуће... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Управо сада, ana čarnojević рече kao prvo, ja sam taj rat prošla i znam o čemu pričam. njegovo je da razume motive nečijeg ponašanja. da razume zašto se nešto dogodilo. on nije rekao...dajte ocu potencijalnom ubici dete na viđanje neupitno. on je rekao...ubio je zato što....nije viđao dete. postoji razlika. ali naravno da treba napadati narativ nasilja. pa i ovde. Ne zanima me ubica. Pitam te da li je direktno optužio Maju da je vodila psihološki rat protiv oca, jer se namerno uglušavala u odluke suda? I kao posledica psihološkog rata on u nastavku jasno navodi decu kao žrtve uopšteno, što se dakle primenjuje i na ovaj slučaj? Maja je direktno odgovorna za smrt svoga sina podjednako kao otac njih dvoje su zajedno aktivirali medejin sindrom kod oca. Objasni mi da grešim i ja pišem javno izvinjenje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече On je presudio u svom tekstu da je Majino oglušavanje na odluke suda direktna posledica psihološkog rata među supružnicima i da je dete ustvari i Majina žrtva. Objasni mi sad da grešim i ja ću napisati javno izvinjenje. Рекао је "можда", а не "сигурно"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука