Рапсоди Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Наравно да не ваља систем и законодавство. Када је први пут пребио Мају и дете, полиција је требала да му ни мање ни више батинама, што каже наш народ " одбије бубреге" па све тако изломљеног стрпа у затвор на 5,6 година .То би требало да буде нормалан поступак за монструме који пребијају жене и децу. Али очигледно овакав сценарио код нас изостаје и полиција овакве монструме не сме ни да пипне. Е сад шта би се десило када изађе после 5,6 година то можемо само да нагађамо. Брате мили не могу да живе...." ћао, довиђења " споразумни развод и споразумно виђање детета. PredragVId, Милан Ракић, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 27 минута, Ћириличар рече Има наша власт још да научи да се од интернета ништа не може сакрити. Тужиће немачку википедију због неовлашћеног коришћења слике доктора Петра Величковића. Џуманџи, Милан Ракић, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Андреас Миливојевић Милан Ракић, Paradoksologija, Princess Bella and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Kolko je razumem tekst on pokušava da ,,objasni,, motiv ubijanja sopstvenog deteta i njega nalazi u želji za osvetom supružniku tipa ako ja ne mogu da ga viđam kad hoću nećeš moći ni ti a dete je koleteralna šteta te mržnje među roditeljima. Рилски and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 8 часа, Нифада рече То је логичан закључак,међутим мени се чини да Миливојевић хоће да постави могућност да је жена својом активношћу у смислу да је уложила велики новац да докаже да је муж неурачунљив,додатно изиритиралатог човека,и да није бранила да виђа дете,можда не би дошло до тог револта.Питање је ко може,ма колики био стручњак,предвидети понашање некога,ко очигледно не може да контролише своје понашање,јер да је могуће,сигурно би дошло до институционалне забране,односно да су могли предвидети.Погрешно је приписивати З.Миливојевићу да он штити убицу,а за ту трагедију акцентује жену,не верујем ,него само покушава у конкретној ситуацији да нађе решење које би можда могло спречити трагедију.Ако се неко већ нађе у браку са таквом особом,и добије дете,онда мора бити веома пажљив у повлачењу потеза,и ту би стручњаци ,а питање је колико их имамо,морали саветодавно деловати,али и на друге начине.Не постоји оправдање за било које убиство,мислим да је Миливојевић само покушавао да укаже на неке могућности како избећи тако нешто,не значи и да је у праву и да би његов приступ донео бољи исход.Медији углавном веома плитко улазе у проблеме којима се баве,тако да у тај свој концепт уклапају и оне који можда покушавају са више аспектата да приступе некој теми. Ma sve ja to razumem. Ali ovo nije afekat nego sracunato ubistvo i verovatno bi se desilo i u drugim okolnostima, samo je bilo pitanje vremena. Jer nije on postao nasilan usred okolnosti nego je bio nasilan svo vreme. I ne znam vise sta moze uraditi centar za socijalni rad kad su i oni ljudi stradali (sto btw. autor i ne pominje u tekstu). Ne kazem, treba se truditi i pokusati sagledati problem iz vise uglova. Ali da se ne lazemo, problem nasilja se ne moze temeljno resiti dok nam siledzije umesto u zatvorima sede u ministarskim foteljama i na drugim funkcijama i u drzavi a i u Crkvi. I to je sustina problema a ne neki sluzbenici koji su i sami stradali u ovom monstruoznom napadu. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Kolko je razumem tekst on pokušava da ,,objasni,, motiv ubijanja sopstvenog deteta i njega nalazi u želji za osvetom supružniku tipa ako ja ne mogu da ga viđam kad hoću nećeš moći ni ti a dete je koleteralna šteta te mržnje među roditeljima. Ma da sve je jasno, treba da bude jasno svima da država dozvoljava nasilnicima da viđaju one koje vole da povređuju zato da im se slučajno ne probudi želja da ih na kraju i ubiju. Pitaj milojevića sve objasnio čovek. I šta sad hoćemo mi zna se Maja se samo prepucavala i umišljala da je čovek nasilnik i da povređuje ljude koje umisli da voli. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Мене уопште не занима да разумем зашто би родитељ убио дете. Занима ме да институцијама које финансирам порезима први приоритет буде физичка безбедност оних који су угрожени насиљем, па макар доказано опасни насилници месецима и годинама не видели децу, без обзира на њихов пол. Ваљда ме то чини агресивном феминисткињом. Milan Nikolic, Juanito, Рапсоди and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ma da sve je jasno, treba da bude jasno svima da država dozvoljava nasilnicima da viđaju one koje vole da povređuju zato da im se slučajno ne probudi želja da ih na kraju i ubiju. Pitaj milojevića sve objasnio čovek. I šta sad hoćemo mi zna se Maja se samo prepucavala i umišljala da je čovek nasilnik i da povređuje ljude koje umisli da voli. Ja sam samo komenetarisao tekst i ono na šta Milojević aludira a to je motiv da se povredi sopstveno dete.On ga vidi u osveti i mržnji između supružnika gde je dete samo oruđe u tom "ratu". Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 Управо сада, Кратос рече Ja sam samo komenetarisao tekst i ono na šta Milojević aludira a to je motiv da se povredi sopstveno dete.On ga vidi u osveti i mržnji između supružnika gde je dete samo oruđe u tom "ratu". Vama je sve opravdano čudo jedno. Prvo Milojević nema prava da zloupotrebljava ovakvu tragediju da bi on nagađao sa možda i onda navede potpuno uopštene i razblažene razloge zašto on možda misli da bi se možda nešto izbeglo. Dakle milojević niti poznaje slučaj Maje i Marka niti ima prava da na osnovu toga što mu to liči na određen sindrom, da on konstruiše priču sa MOŽDA i da daje sugestivno rešenje a pri tom razblaženo onjašnjava da eto većina razvedenih se nešto tu prepucavaju preko dece. Ma užas.... Milojević nije neobrazovan, on je započeo rat sa nekim siguran sam da je mučno zloputrebio ovo i stao na branik institucija. A taj branik nije sagledavanje unutar institucija, nego sugestivno predlaže da žrtve budu malo tiše!!!!!!! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 1 hour ago, Paradoksologija рече Мене уопште не занима да разумем зашто би родитељ убио дете Прва грешка. Управо зато што је тако незамисливо мора се испитати и сагледати. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 18 минута, Кратос рече Kolko je razumem tekst on pokušava da ,,objasni,, motiv ubijanja sopstvenog deteta i njega nalazi u želji za osvetom supružniku tipa ako ja ne mogu da ga viđam kad hoću nećeš moći ni ti a dete je koleteralna šteta te mržnje među roditeljima. Поента је што се Миливојевић није само задржао на паралели овог случаја и феномену " Медејине освете " . Него је своју опсервацију превише зачинио са " можда, можда " Да мајка није игнорисала више одлука суда и спречавала оца да виђа дете, можда се ова трагедија не би десила. А при томе се уопште не пита, зашто је мајка игнорисала одлуке суда . Ако је хтео да генералише, требао је се уздржати коментара типа " можда, можда " . PredragVId and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 1 минут, Ћириличар рече Прва грешка. Управо зато што је тако незамисливо мора се испитати и сагледати. I šta ispostavi se po ovome da je nasilnik čovek koji povređuje ljude koje voli. To samo znači da je Maja opravdano bila u strahu da nasilniku ostavlja dete da ga on viđa. I onda će Milojević reći pa dobro bre ljudi ogradio sam se sa MOŽDA? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 1 минут, Рапсоди рече Поента је што се Миливојевић није само задржао на паралели овог случаја и феномену " Медејине освете " . Него је своју опсервацију превише зачинио са " можда, можда " Да мајка није игнорисала више одлука суда и спречавала оца да виђа дете, можда се ова трагедија не би десила. А при томе се уопште не пита, зашто је мајка игнорисала одлуке суда . Ако је хтео да генералише, требао је се уздржати коментара типа " можда, можда " . Dobro taj deo mu jeste retardiran s obzirom na tragičan ishod.Sad nisam ni ja baš najbolje upoznat sa konkretnim slučajem,šta se dešavalo pre toga da li je fizički zlostavljao l nju i dete? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 2 минута, Ћириличар рече Прва грешка. Управо зато што је тако незамисливо мора се испитати и сагледати. Далеко је битније предузети све да се то спречи. А напамет приписивати разумљиве и људске мотиве сиротом детеубици само води томе да сваки насилник и потенцијални убица унапред себе оправда. Џуманџи and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 18, 2017 Пријави Подели Написано Јул 18, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Dobro taj deo mu jeste retardiran s obzirom na tragičan ishod.Sad nisam ni ja baš najbolje upoznat sa konkretnim slučajem,šta se dešavalo pre toga da li je fizički zlostavljao l nju i dete? taj deo je tragičan iz još jednog razloga. Što se izgleda TRI PUTA VODIO SUDSKI POSTUPAK GDE JE MAJA PREKO INSTITUCIJA HTELA DISKRETNO DA UKAŽE DA JE OTAC OPASAN. Ali po Milojeviću MOŽDA a sigurno, je maja pogrešila što se oglušavala o odluku suda i rešavala problem van institucija. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука