Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Марина Савковић рече

А после те песме, да им певамо "Слава Теби, Христе Боже, апостолима похвала, МУЧЕНИЦИМА РАДОВАЊЕ".
Није џабе стављена на крај, после "Исаије ликуј" и "Свјати мученици", јер који то добровољно мучеништво издрже, они могу да је певају у вечном славопоју, вечно да певају ту песму... То је веома, веома битна ствар.

Jes i mene i mladu da metnu na fresku onda kao mučenike Hrista radi.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Jes i mene i mladu da metnu na fresku onda kao mučenike Hrista radi.:D

Joooooj kako jedva čekam da se oženiš, videćeeeš kako ćeš da zaslužiš taj oreol mučeništvom :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Марина Савковић рече

Дај још! :)
Или отворите тему у којој ће они са искуством писати савете када се год чега корисног сете, али поучени сопстевним искуством, а не качење линкова и копирање текстова.

Потребна је одлука/воља да друго биће учиниш срећним и да та веза успе, и све што чиниш,  чини са том помисли, а Бог, па буди сигуран/на да ће увек бити ту, између вас, давати вам снагу и подршку, јер је то што чиниш добро. И никад не заборавите да такву одлуку треба и друга страна да донесе, наравно, биће периода када ће једно падати, друго морати више да се жртвује, да буде спремно да понесе и себе и другог на леђима, дете у зубима, десном да меша ручак, у левој да држи пајалицу док палцем десне ноге куца поруку а левом ногом додаје другом детету лопту, и не плашите се, са Њим ћете имати снаге и када вам се буде чинило да се цео свет срушио баш на вашу главу. 

:D

Срећно

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

"Ja želim da svi ljudi budu kao ja, ALI svako ima svoj blagodatni dar, pa jedan ovako a drugi onako" = znajte da ima istine u onoj pošalici:
On se oženi njome sa željom da ona ostane ista, a ona počne da liči na svoju mamu;
ona se uda za njega sa željom da ga promeni a on - ostane isti".
"Kormilo je malo ali celom ladjom upravlja" = prepoznajte sitnice koje će vam otežavati radovanje (odnos prema kuvanju, usisavanju, higjeni, 
kupovini, peglanju, bacanju djubreta, kućnim ljubimcima, hobijima...), priznajte jedno drugome šta vam je od ovoga (i ostalih sitnica) problematično...
"Ljubav je iznad posta" = dogovorite se kada i kako postiti digestivno, verbalno i vodo-ljubivo.
"Nije za Carstvo Božije onaj ko se okreće unazad...." = ako se neko izvini, onda je time IZBRISANA njegova greška; ona više NE POSTOJI, i ne spominje se.

....................

Aj sad neko drugi, bre!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Natasa. рече

Joooooj kako jedva čekam da se oženiš, videćeeeš kako ćeš da zaslužiš taj oreol mučeništvom :smeh1:

Kada čitam šta se piše ispada da je razapinjanje na krst lakše od braka.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Kada čitam šta se piše ispada da je razapinjanje na krst lakše od braka.:smeh1:

I jeste, brže je :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

I jeste, brže je :smeh1:

:))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Natasa. рече

NEMA??? PA ŠTA SAM SE JA UDAVALA???

Samo muka i problemi :smeh1:

Христос каже да се по васкрсењу нити жене нити удају него су као анђели на небу а све у контекст када си ти мртав а брат ти оставља потомство. Или Павле када каже да је жена везана законом док јој живи муж а ако умре разрешена је и може да се уда за кога хоће али у Господу,мада то препоручује само млађим женама.Толико о есхатону. Брак је икона заједнице са Господом и пројављује тајну Христа и цркве.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa neće valjda zajednica koju ostvariš sa ženom za života da se prekine u eshatonu?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

Pa neće valjda zajednica koju ostvariš sa ženom za života da se prekine u eshatonu?

Да ли ћеш имати заједницу као са својом женом или као са сваком другом особом? И шта ако си имао две жене?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Матусал рече

Да ли ћеш имати заједницу као са својом женом или као са сваком другом особом? И шта ако си имао две жене?

Pa ako dvoje postaju jedno telo ovde na zemlji valjda se to prenosi i u večnost,što Bog sastavi neka niko ne rastavi.

Druga ostaje.:D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Матусал рече

Христос каже да се по васкрсењу нити жене нити удају него су као анђели на небу а све у контекст када си ти мртав а брат ти оставља потомство. Или Павле када каже да је жена везана законом док јој живи муж а ако умре разрешена је и може да се уда за кога хоће али у Господу,мада то препоручује само млађим женама.Толико о есхатону. Брак је икона заједнице са Господом и пројављује тајну Христа и цркве.

Ma znam :cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Ma znam :cmizdrenje:

Ма немој да си тужна ја сад нешто контам, мученици се сликају заједно у есхатону на иконама вероватно су у таквом односу и супружници.   :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...