Milan Nikolic Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Могу само да замислим шта се све написало на оволико страница. Сматрам да је довољно битно оно што је Милојков написао већ у првој поруци. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 1 сат, Ђорђе Р рече С ким су ступали у брак Адамова деца? Ступили су у брак са еволутивним људима. Конкретно, са људима из еволутивних племена, који су настали еволуцијом онако како наука објашњава. Такво је моје схватање. Мени је важно да Адам и Ева нису еволуирали на начин како наука објашњава еволуцију. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Ако је Господ створио милијарде галаксија и Адама поставио као цара васцеле твари, да ли је Адам био просторно ограниченог кретања или је могао по Божијој благодати да се креће кроз васцели космос и све галаксије? Srdjan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 11 часа, Desiderius Erasmus рече Vasilije kaže da je Postanje pisao Mojsije: Па није га писао Мојсије, то је данас апсолутно доказано. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 Остало не могу да читам, заиста. Превише је текста, а ја сам у шкрипцу са временом. Извињавам се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 1 hour ago, Матусал рече Ако је Господ створио милијарде галаксија и Адама поставио као цара васцеле твари, да ли је Адам био просторно ограниченог кретања или је могао по Божијој благодати да се креће кроз васцели космос и све галаксије? Адам није створен у творевини какву сада познајемо. Можда је првобитна творевина била пре класичног Великог праска. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 20 минута, Milan Nikolic рече Адам није створен у творевини какву сада познајемо. Можда је првобитна творевина била пре класичног Великог праска. Moze biti jedna od mogucnosti.Nazalost ne znamo mnogo toga. Ja sam vise nastrojen tome da poznanje dolazi kroz Duha i da je Duh Sveti taj koji otkriva tajne ljudima. Mislim da su sveti oci znali mnogo mnogo vise od onoga sto su napisali i da su imali direktna otkrivenja nekih stvari od Boga ali da to nije moglo da se otkriva sirokim masama, stoga mi je na prvom mestu njihov stav i ucenje. Takodje mislim da i danas covek treba da se potrudi da zadobije blagodat i da ce mu ona doneti poznanje. Medjutim iako postoje ovakva znanja ona nisu naucno dokaziva, stoga jezik crkve neka ostane na nivou bogoslovlja a nauka neka istrazuje spram svojih mogucnosti u okvirima svojih moci poznanja. Moguce je da se u nekim stavovima nauka i bogoslovlje usklade a u nekim razidju. Milan Nikolic and Васијан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 1 hour ago, Матусал рече Moguce je da se u nekim stavovima nauka i bogoslovlje usklade a u nekim razidju. То једноставно, заправо, није могуће, него до тога долази безвезе код неких малобројних. Ето само сам то приметио мало чудно што кажеш. Наука (као познање овога века) ће довека бити наука а богословље богословље. И да вам кажем нешто у поверењу. Забавник не би смео бити као Треће око. Ђорђе Р and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 On 5.6.2017. at 21:12, Александар Милојков рече Па није га писао Мојсије, то је данас апсолутно доказано. Ko га је писао, како је доказано? Bokisd and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 Природним наукама можемо увидети да у творевини постоје закони а где су закони ту је и законодавац. Такође, природним наукама можемо да видимо и да је немогуће да прва ћелија може настати спонтано. То нас опет упућује на Творца. Наука треба да ради своје а ми из ње да извлачимо закључке, а не да правимо некакву паралелну квазинауку као што то раде протестантски фундаменталисти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 12 минута, motorheadsd рече Ko га је писао, како је доказано? https://en.wikipedia.org/wiki/Mosaic_authorship А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 11 минута, Desiderius Erasmus рече Ok, samo ne treba svakoga ko ne prihvata evoluciju svrstavati u protestantske fundamentaliste. Слажем се апсолутно. Но ми православни нећемо правити науку која доказује да ТЕ није тачна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 43 минута, motorheadsd рече Природним наукама можемо увидети да у творевини постоје закони а где су закони ту је и законодавац. Postoje ozbiljne razlike između "prirodnih zakona" i "ljudskih zakona" bez obzira na to što koristimo isti naziv. Prvi su opis prirode (kako priroda funkcioniše), a drugi su naredba ljudima kako da se ponašaju. Logička greška ekvivokacije: https://en.wikipedia.org/wiki/Equivocation Iz okolnosti da postoje prirodni zakoni ni na koji način ne proističe da postoji i zakonodavac. Цитат Такође, природним наукама можемо да видимо и да је немогуће да прва ћелија може настати спонтано. То нас опет упућује на Творца. Ne možemo prirodnim naukama da vidimo da je nemoguće da prva ćelija nastane spontano tj. za sad to nismo videli... naprotiv, što više otkrivamo o prirodi, taj spontani nastanak deluje sve izvesnije. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 19 минута, Desiderius Erasmus рече Evo, neki to rade. https://www.scribd.com/document/43459033/Svestenik-Timotije-Pravoslavni-Pogled-Na-Svet-i-Savremene-Nauke-o-Prirodi Мислим да је ово тумачење савремене науке уз машту и филозофска натезања. Не може наука никад да побије религију а поготово не хришћанство и сукоба између науке и хришћанства нема нити ће икада бити. Што се теорије еволуције тиче, мени је довољно што не постоји апсолутни консензус у научној јавности око исте да ипак имам став да је нетачна. Тј, да сам ближи ставу да је ТЕ нетачна а да ли је или није то је апсолутно небитно. Ја нпр волим лекаре и ветеринаре да питам да ли верују у ТЕ, многи не верују. Верујем да и ти што је предају често не верују у исту. Иначе, по америчким судовима судије доносе пресуде да ли је исправна или не... У коначном, небитна је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Јун 7, 2017 Пријави Подели Написано Јун 7, 2017 пре 6 минута, Avocado рече Postoje ozbiljne razlike između "prirodnih zakona" i "ljudskih zakona" bez obzira na to što koristimo isti naziv. Prvi su opis prirode (kako priroda funkcioniše), a drugi su naredba ljudima kako da se ponašaju. Logička greška ekvivokacije: https://en.wikipedia.org/wiki/Equivocation Iz okolnosti da postoje prirodni zakoni ni na koji način ne proističe da postoji i zakonodavac. Ne možemo prirodnim naukama da vidimo da je nemoguće da prva ćelija nastane spontano tj. za sad to nismo videli... naprotiv, što više otkrivamo o prirodi, taj spontani nastanak deluje sve izvesnije. Природни закони остају природни закони а на нама је како ћемо их кодирати-декодирати тј прочитати и записати. Ова логичка грешка се односи на нешто где је закон измаштан ит где се види тамо где га нема или се пак криво тумачи. Сам кажеш да су први ОПИС ПРИРОДЕ. Проистиче. Што више упознајемо цитологију спонтани настанак делује све неизвесније. А с обзиром да су прородни закони исти у целом свемиру, вероватноћа настанка биоошког живота спонтано у целом свемиру је иста- једнака нули. То нас упућује да креатор егзистира ван свемира.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука