Jump to content

Препоручена порука

пре 50 минута, Pisum рече

Da li se neko zamislio ko je smenio Darka Djoga sa mesta dekana BF

:unbelieveble: :unbelieveble: :unbelieveble:

Stani bre malo... ko je smenio Djoga???!! Kad???!! 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Svasta, jos nijednom nisam vidjela prostog monaha da se plekao u ove poslove i propovijedao u medijima ili cak privatno. Sem naravno ako nema blavoslov, kad ima zna se da moze. Zar biste vi zabranili starcu Pajsiju prostom monahu da poducava. Uostalom to za oce ne znam, razliciti su obicaji i to je nebitna stvar. Znam za zensko monastvo da se srpki je oslovljavaju sa matu dok je u Crnoj Gori sa sestro, ali mislim da je to nebitno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Stani bre malo... ko je smenio Djoga???!! Kad???!!

Па твој омиљени епископ, Амфилохије. Од октобра долази нови. Где се Џомић појави, ту трава не расте.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, snebivljivi maslacak рече

Znam za zensko monastvo da se srpki je oslovljavaju sa matu dok je u Crnoj Gori sa sestro, ali mislim da je to nebitno.

Битно је. Монахиње су сестре, нису мајке. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Битно је. Монахиње су сестре, нису мајке. 

Toliko o poznavanju monaštva i prezviterstva :))
I onda se pitamo zašto ovako ide.....
Blagočestiva motka ili kako ti ono reče, da uvedemo ekspediciju po terenu za usavršavanje apologetike.

b03a.png

14054079_631703396979960_5017741185946894205_n.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Pisum рече

a pogledaj sajt BF u Foči. Sve će ti biti jasno.

Шта је толико специфично на сајту, шта треба да буде јасно?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Благовесник рече

Dobro je sto nas vode monasi, da nije monaha svet bi nestao! Monasi se mole svakog trenutka, oni drze kosmos u postojanju...

У праву си, да није њих оде Винча у ваздух. Бог држи прстиће на окидачу и само чека да се неки монах успава и буммммммм.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Па твој омиљени епископ, Амфилохије. Од октобра долази нови. Где се Џомић појави, ту трава не расте.

Aj zivota ti... a sto moj omiljeni? Starac je vazda definitivno imao sjajnih riznica u sebi, to i sam znas, ali nicim mi nije bio vise omiljen nego bilo koji drugi pisac i bogoslov koji ima sta kvalitetno da kaze. Ako cemo postenije, a sto se mene licno tice, Tasi bi svakako pripao epitet "mog omiljenog episkopa", ali to za moje shvatanje nije ni izbliza kako ti to zamisljas (ideoloski), em sto uopste nista ne znaci samo po sebi.

Svako moze da pogresi, i svako moze i treba da se pozove na odgovornost, jos kako, ovo tvrdim i iza ovoga stojim.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A zasto je to bitno? Ne vidim da postoji problem. Bas je i lijepo osloviti neku monahinju sa mati, narocito ako je stara i dugo je monahinja. Takav je obicaj. A moze i sestro kao u Crnoj Gori, meni ne smeta ni jedno ni drugo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, МилошБГ рече

Видиш лицемерјем браниш неко по твом мишљењу туђе лицемерје.

1.  Рекао си да је у саопштењу након сабора изречено да потписници ове петиције писмо сабору су показали приврженост мајци цркви и да се зато чудиш због казне

2. Сад кажеш то писмо у ствари је лажа, пошто је изнуђено и они ни нису имали за шта да се покају и да као такво покајање не вреди ни цвоњка, него је ето реда ради послато из неког разлога сабору.

У првом случају спочитаваш лицемерје патријарху јер иако је у саборском саопштењу написано да су се покајали и да су привржени цркви ипак кажњени, али немаш проблем да кажеш и да је то покајање илити извињење и приврженост била само ето у фазону да се то што пре заборави и да се не диже прашина а да они и немају за шта да то раде и с обзиром знајући да си са некима од њих лично добар то говори да је то заиста не твој став или мишљење,  него заиста њихово.

Што те онда чуди казна? Шта ако је патријарх у међувремену од завршетка сабора заиста и схватио оно што и ти сам признајеш да то њихово писмо потписника сабору је била само маска и решио је да их ипак казни схватајући да су они хтели тим писмом на неки начин да преваре сабор.

Дечко, ја не видим где се ЈА нечему овде чудим. Мене од врха СПЦ или епископа уопште ништа не чуди. То су фараони који живе у свом свету и немају с нама никаквих додира. Ко то не види, тај је ћорав и будала, што се мене тиче. Додуше, како да види ако хљеба црквеног јео није.

Проблем је што они нису урадили НИШТА погрешно, нити су ишта неправославно рекли, нити има икаквог основа за такве казне. Али патријарх је патријарх, епископ. у својој кули од слонове кости и он свакако нема друга посла него да кажњава попове.

А они нису никакви лицемери него људи који су робови система у који су ушли као и сви ми, млади, зелени, и имају породице које зависе од њих.

Него, админи, немојте случајно ово да ми бришете, не правите се да није тако. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Svako moze da pogresi, i svako moze i treba da se pozove na odgovornost, jos kako, iza ovoga stojim svim bicem.

Ето, ја теби опраштам грехе на мој рачун... :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Шта је толико специфично на сајту, шта треба да буде јасно?

Moraću da ti pronadjem to os meni Darka Djoga i ko ga je smenio i došao na njegovo mesto.
Objavljeno je samo jednom, kratka vest i nikad više.
Sad mi je krivo što ne sačuvah link.

14054079_631703396979960_5017741185946894205_n.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, snebivljivi maslacak рече

A zasto je to bitno? Ne vidim da postoji problem. Bas je i lijepo osloviti neku monahinju sa mati, narocito ako je stara i dugo je monahinja. Takav je obicaj. A moze i sestro kao u Crnoj Gori, meni ne smeta ni jedno ni drugo.

Па можеш да је ословљаваш и са Мече, али она то није. Не можеш ни ђакона да ословљаваш са оче. Неки ред се зна. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...