Jump to content

Како разумети правнички језик

Препоручена порука

пре 16 минута, RYLAH рече

Ако оћеш пример безобразног и беспотребног државног монопола, то су ти нотари или разне таксе које плаћаш а које ничему не служе, некад и дупло плаћаш. Рецимо, приликлм регистрације возила један део плаћаш за одржавање свих путева, а онда мораш да платиш и друмарину кад се возиш ауто - путем.

Ma ti notari nam svima rade o glavi. Podrivaju ljubav advokata i njihovih klijenata, samo nam uzimaju pare i trose ga protiv interesa naroda. To su paraziti koji iza kulisa imaju spremljen plan zavjere da nas sve namagarce i zive na nasoj grbaci. Treba nam Konacno rjesenje za tu prljavstinu. Trecinu protjerati, trecinu u advokaturu preobratiti i trecinu ocistiti. Zute trake da nose, prljavci, da znamo ko su!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 7 минута, Ћириличар рече

Ma ti notari nam svima rade o glavi. Podrivaju ljubav advokata i njihovih klijenata, samo nam uzimaju pare i trose ga protiv interesa naroda. To su paraziti koji iza kulisa imaju spremljen plan zavjere da nas sve namagarce i zive na nasoj grbaci. Treba nam Konacno rjesenje za tu prljavstinu. Trecinu protjerati, trecinu u advokaturu preobratiti i trecinu ocistiti. Zute trake da nose, prljavci, da znamo ko su!

Bez zezanja, notari se mogu rešiti sa dva jednostavna rešenja:

1. da samo proveravaju i overavaju identitet potpisnika, a ne da se prave pametni kako ugovor treba da izgleda. šta (ne)može da se overi i šta sve od papira moraš da im dostaviš

2. da se ne maksimizira broj notara i da im se odredi samo maksimalna tarifa i onda će tržište da reši njihovo klepanje po ušima

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

"I hereby do declare that the aformentioned motion for the cessation of the litigation is overturned for the reasons of brevity of the same litigation, in the context of the right to fair trial of the prosecuted."

I rest my case :D

Evo, meni ovde sve skroz normalno i jasno, gde je problem? :D

Nego, je l' imam ja neki ozbiljni problem ako mi pravni jezik nije problem?

Recimo, razumela sam zakonske odredbe bolje od advokatice i sastavila idealne ugovore koji bi nam sredili stvar, no dodje advokatica i tvrdi da ona bolje zna... Par godina i par hiljada evra kasnije, osiguranje nam dodeljuje novac koji nas je stajala svojim savetom, jer je trebalo da nas savetuje da uradimo upravo to isto koje sam skembala za 15 minuta bavljenja temom...

Mora biti da sam neki birokratsko naumljen zlikovac, vi libertarijanci, ne? :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ако разумем о чему причате, ти нотари су у САД приватна лица који имају неку лиценцу - само провере идентитет и ударе печат да си то ти. Обично људи што раде у оним приватним поштама типа UPS, FedEx и слично.

Уопште их не занима шта пише на папиру.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Recimo, razumela sam zakonske odredbe bolje od advokatice i sastavila idealne ugovore koji bi nam sredili stvar, no dodje advokatica i tvrdi da ona bolje zna... Par godina i par hiljada evra kasnije, osiguranje nam dodeljuje novac koji nas je stajala svojim savetom, jer je trebalo da nas savetuje da uradimo upravo to isto koje am skembala za 15 minuta bavljenja temom...

Не, него се бавиш друштвеним наукама па си навикла на тај начин комуникације, вештину да разумеш.

Мислим да ми дословно имамо различито развијен мозак.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ако разумем о чему причате, ти нотари су у САД приватна лица који имају неку лиценцу - само провере идентитет и ударе печат да си то ти. Обично људи што раде у оним приватним поштама типа UPS, FedEx и слично.

Уопште их не занима шта пише на папиру.

Ne može kod nas to tako jednostavno... mi smo pametniji od Amera... a notar je produžena ruka države, čiji je cilj da svim građanima bude mama i tata i da ih štiti od svih mogućih rizika...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Avocado рече

Da ne pominjem to što mi vama osnujemo IT kompaniju za cenu za koju otprilike vi nama ne biste namestili već napravljen logo ispod potpisa na e-mailu...  :D

Није мени проблем да платим вас за неку услугу коју одрађујете мени. Проблем ми је да вас платим да одрадите нешто што морам да одрадим да не бих ишао у затвор уместо да ми то одраде они који би да ме стрпају у затвор јер то треба њима, а не мени. А то могу да раде само зато што држе пендрек. Потпуно једна суманута ситуација, ако мене питаш. Ал пошто ме нико не пита, нема ни везе, ја и онако овај свет никад сконтати нећу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Paradoksologija рече

Recimo, razumela sam zakonske odredbe bolje od advokatice i sastavila idealne ugovore koji bi nam sredili stvar, no dodje advokatica i tvrdi da ona bolje zna... Par godina i par hiljada evra kasnije, osiguranje nam dodeljuje novac koji nas je stajala svojim savetom, jer je trebalo da nas savetuje da uradimo upravo to isto koje sam skembala za 15 minuta bavljenja temom...

Правници и феминисткиње, све је то иста сорта. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Није мени проблем да платим вас за неку услугу коју одрађујете мени. Проблем ми је да вас платим да одрадите нешто што морам да одрадим да не бих ишао у затвор уместо да ми то одраде они који би да ме стрпају у затвор јер то треба њима, а не мени. А то могу да раде само зато што држе пендрек. Потпуно једна суманута ситуација, ако мене питаш. Ал пошто ме нико не пита, нема ни везе, ја и онако овај свет никад сконтати нећу.

Za dobar deo stvari ne postoji obaveza da ih odradi pravnik...

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Za dobar deo stvari ne postoji obaveza da ih odradi pravnik...

Сад ја теби кажем да у року од 15 дана мораш да ми напишеш тај и тај софтвер иначе следи казна од 200 000. Није шија него врат... Ако већ мени треба тај софтвер, а не теби, ваљда ја треба да га платим, а не ти. 

Подели на овим сајтовима

Ја сам прошле године изгубио хиљаду евра од пореза које је држава требало да ми врати јер је било немогуће да се то одради без адвоката који траже трећину пара. Али ми је барем мирна глава. Не могу очима да гледам те пијавице које раде толико неморалне ствари. Да сам адвокат, намерно бих такве ствари одрађивао бесплатно (макар пријатељима и познаницима), а наплаћивао бих папрено кад су обе стране равноправне (две компаније и слично). 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Juanito рече

Сад ја теби кажем да у року од 15 дана мораш да ми напишеш тај и тај софтвер иначе следи казна од 200 000. Није шија него врат... Ако већ мени треба тај софтвер, а не теби, ваљда ја треба да га платим, а не ти. 

Brate poenta je da oni uzmu pare tebi, u tom smeru ide, od tebe ka njima. 

Šta će da se izmisli i nametne nije ni problem, časkom smisle intelektualci... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Ја сам прошле године изгубио хиљаду евра од пореза које је држава требало да ми врати јер је било немогуће да се то одради без адвоката који траже трећину пара. Али ми је барем мирна глава. Не могу очима да гледам те пијавице које раде толико неморалне ствари. Да сам адвокат, намерно бих такве сзвари одрађивао бесплатно, а наплаћивао бих папрено кад су обе стране равноправне (две компаније и слично). 

Moj ćale je za jedno suđenje seo i naučio celo privredno pravo, znao ga bolje od svojih advokata...

I pobedili. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Moj ćale je za jedno suđenje seo i naučio celo privredno pravo, znao ga nekoliko puta bolje od svojih advokata...

I pobedili.

Свака част. Ал ја то не могу јер имам специфичну структуру личности. Пукао бих врло брзо. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...