Jump to content

Како разумети правнички језик

Препоручена порука

За све адвокате а и све љубитеље серија,једна одлична,Боб Торнтон + Вилијам Харт...

Goliath TV Series Poster

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 36 минута, Јелена011 рече

Nije do nauke do ljudi je. Ko nije samo nabiflao, ko je usao u materiju taj moze cak i hemicaru to da objasni ;)

Сад се сетих. Четврти гимназије, социологија и устав, исти профа предаје оба предмета. Добар човек је био. Комунисти су га дрндали нешто јер је био неподобан, па му жена умрла и предао се алкохолизму. Сам је био доста образован и начитан, али је из неког необјашњивог разлога тражио од нас да све набубамо од речи до речи што наравно нисам могао и зарадих два кеца ко врата на еконосмкој школи. Штаћу и кућу, одем до хемичарке и кажем: "Ајд спашавајте ме некако, реците му да идем на такмичења, иначе ми не гине полагање у августу!" Улази он следећи час: "Ко је Хуан?" Ја бојажљиво дижем руку, реко сад сам готов. А он ће: "Ево теби две тројке за крај!" И тако заврших разред, а будући да пријемни за факс нисам морао полагати због такмичења, добих добрих шест месеци распуста. После су га до пензије поставили да ради као библиотекар, а прошле године видех умрлицу. Надам се да му је боље у небеској кафани. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Juanito рече

и зарадих два кеца ко врата на еконосмкој школи

Ceo jedan čovek sem tebe je razumeo referencu... ;)

пре 7 минута, Juanito рече

Надам се да му је боље у небеској кафани. 

Me too :(

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Juanito рече

Сад се сетих. Четврти гимназије, социологија и устав, исти профа предаје оба предмета. Добар човек је био. Комунисти су га дрндали нешто јер је био неподобан, па му жена умрла и предао се алкохолизму. Сам је био доста образован и начитан, али је из неког необјашњивог разлога тражио од нас да све набубамо од речи до речи што наравно нисам могао и зарадих два кеца ко врата на еконосмкој школи. Штаћу и кућу, одем до хемичарке и кажем: "Ајд спашавајте ме некако, реците му да идем на такмичења, иначе ми не гине полагање у августу!" Улази он следећи час: "Ко је Хуан?" Ја бојажљиво дижем руку, реко сад сам готов. А он ће: "Ево теби две тројке за крај!" И тако заврших разред, а будући да пријемни за факс нисам морао полагати због такмичења, добих добрих шест месеци распуста. После су га до пензије поставили да ради као библиотекар, а прошле године видех умрлицу. Надам се да му је боље у небеској кафани. 

Скоро па супротан проблем имала :))

Из хемије двојку (из физике једина петица у одељењу, па ти види, некима можда ниђе везе, али мени мнооого велика разлика) а из социологије & устава међу реткима који су се "палили" током часа јербо ми беше забавно...

Расправићемо ову фундаменталну темпераменталну разлику уз неко пиво :0205_whistling:

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Из хемије двојку (из физике једина петица у одељењу, па ти види, некима можда ниђе везе, али мени мнооого велика разлика)

Једна од најзагонетнијих ствари српског школства ми је како су наставници хемије успели да је учине тежом од физике...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Једна од најзагонетнијих ствари српског школства ми је како су наставници хемије успели да је учине тежом од физике...

Teška je obimom, pogotovo organska. Mnogo stvari za popamtiti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Teška je obimom, pogotovo organska. Mnogo stvari za popamtiti.

Али у бити једноставна, сводива на мањи број једноставнијих формула но гимназијска физика...

Али физика је била забавна.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Мени су бре хемију предавали све неки терористи...

Онаква строгост ни у Хитлер Југенд није била.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Како су неки наставници географије успели да је учине убедљиво најтежим предметом? joooj

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Аурор рече

Da, tekst Raško, Bog da mu dušu prosti.

Зоки је литургијски хришћанин. 

Ја сам ти иначе с том екипом висио по кафанама од 11. године, тако да није ни чудо у шта сам се претворио. :) Хвала им свима. 

Пре неки дан је отишао још један чувени чачански боем, учитељ Бобан Минић. Једини "бели" тамбураш кога је Јаника Балаж звао да свира код њега у оркестру, а овај је одбио јер тамо не би могао да буде "коњ који води". Синовац је био од оног Милоша Минића. Једном је резбио бас прим о главу Титовом (ваљда) унуку, па је морао Милош Минић да интервенише и вади ситуацију, било баш густо. Иначе је Бобан био учитељ мог оца. Свирао је годинама у "Белвију" са оркестром Палилулци са Вукасом, оним познатим композитором што је компоновао брдо познатих народњачких хитова. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Мени су бре хемију предавали све неки терористи...

Онаква строгост ни у Хитлер Југенд није била.

Meni predavao čist moron od žene. Uvek kad je ocenjivala kontrolne je gledala ko je taj koji ga je uradio. Ako nije potpisan, neće da ga oceni dok ne vidi čiji je.

Dešavalo se da ljudi na dva ista (prepisana) kontrolna dobiju keca i pet minus, ne bi verovao :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...