Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Juanito рече

Ублажава симптоме анксиозности.

Надам се да схваташ колико је ово мач са две оштрице.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Драгана Милошевић рече

Тако кад се сложе и наталоже искуства, сећања, догађаји, уплив околине, а при том се много не води рачуна о хигијени настаје погодно тло за болест.

Чињеница је да се око нас стално плете мрежа, окружење зна да створи такву атмосферу, то је духовни лов на човека. Чим те лове нешто и вредиш самом чињеницом да си постала мета. Паукова мрежа пред огњем нестаје у трену, тако и огњени дух спаљује ове замке а понајвише свето причешће.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

Надам се да схваташ колико је ово мач са две оштрице.

Нисам нигде рекао да препоручујем. Мада су и таблете исто то. Гадно је бре, шта да вам кажем. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

E baš ne kontriram!

Контрашу, ти један!:)):))

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Само што људи под "депресија" (ево и овде на теми) често мисле и на нека свакодневна осећања, црне мисли и умне тешкоће које сви имамо.

Јесте, у томе је и сва подмуклост депресије. Не само када посматрамо сами себе већ и друге, лако се преваримо. Па тако за некога кажемо да драми, смара, итд, а он се човек бори, крваво, бори да не можемо ни да замислимо, цепа се, то није туговање класично, када можеш да загрлиш, охрабриш и подигнеш човека, то је потпуно другачије стање и борба. Али невидљива борба. А да се веома често реч депресија користи за нека друга стања то је готово уобичајено, чак се веома често и злоупотребљава, не нужно намерно. Оно што ја разликујем јесу две туге, као што сам већ написала, једна мирна, топла, како бих рекла, не знам, некако људска, има упориште у реалном времену, има своје оправдање и колико год да је интензивна не одсеца те од живота, а друга је оштра и хладна, неумољива, краката, потпуно ти одузме снагу, исцрпљује, када плачеш не осећаш олакшање него готово некакво задовољство и не желиш да престанеш. Та туга је подла, навлачи те, осећаш се добро када јој се препустиш, тера те да је појачаваш кроз разне садржаје. Умор је константан, а спавање тотално поремећено. 

Нерасположење и туговање је нормално, али ако оно временом не слаби него се појачава то је улазак у депресију. А онда, од тог улаза па на даље, има безброј путева, интензитета и симптома.

1 hour ago, Матусал рече

Заједничка особина коју сам ја приметио код оболелих од депресије је да су сви тешки контраши.

Једина заједничка особина свих оболелих од депресија је дубоко безнађе. Све остало може а не мора :)

пре 52 минута, Матусал рече

Баш тако, и стварање непробојног зида измењу њих и окружења

Тај зид се ствара обострано, зашто то "стварање" приписати само депресивцима, па сваки однос је интеракција. Да ли ми тврдоглаво покушавамо особу са депресијом да "поправимо" на неки свој начин, да је "унормалимо" а ни једног тренутка не помислимо да можда ми нешто не радимо добро, ако се већ створио и расте тај зид? Не, него имамо обичај да кажемо да депресивац диже зид. Није тачно. Све се ради заједно и дизање и рушење зида, обострано, свако са своје стране.

пре 58 минута, Матусал рече

Добро се испричаш онако просто јасно и он каже да ништа не разуме и да је то компликовано за њега, када покушаш још једноставније показују отпор. Једноставно те увлаче у неку борбу, не показују скрушеност и потребу да им се помогне.

Оно што је некоме просто и јасно не мора нужно да буде и другом, а депресија заиста отупи човека, не баш да ти није јасно, мада има и тога, него те није брига да ти буде јасно. Тако ти је то све свеједно, нема ту јачину као дубоко зарањање које, као што сам рекла, временом доноси огромно задовољство (иако се негде дубоко у теби све буни против тога, али то затрпаш блатом и љуљушкаш). Не увлаче те у борбу, то шта говоре и како се понашају, то је једини начин комуникације који им је у том тренутку остао, треба то разумети.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, АлександраВ рече

Та туга је подла, навлачи те, осећаш се добро када јој се препустиш, тера те да је појачаваш кроз разне садржаје.

То сам приметио код неких људи, скоро да уживају у тузи... То је бре ко нека болест зависности, много опасно.

Зато сам избацио оног Балашевића и сличне продавце меланхолије. Нека фала. Само AC/DC и ZZ Top признајем. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Зато сам избацио оног Балашевића и сличне продавце меланхолије. Нека фала. Само AC/DC и ZZ Top признајем. :smeh1:

Е јесте, знаш има дана када не могу да слушам неку ту такву музику, то је такав отпор, ужасан према томе... добро је одвалити нпр овако нешто, само фајт и жестоко :)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

То сам приметио код неких људи, скоро да уживају у тузи... То је бре ко нека болест зависности, много опасно.

Ни то није депресија. То је севдах или дерт. Питај Ракића да ти објасни разлику, ја сам диг'о руке. :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

само фајт и жестоко

Јес! Баш ми легла песмица! :)

Фајт брате & сестро. No mercy!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, АлександраВ рече

не баш да ти није јасно, мада има и тога, него те није брига да ти буде јасно.

Биће пре да је пројава оваквог става. Ја сам свестан да не могу сагледати његово стање у потпуности нити знати боље од њега шта је депресија. Свако ваљда боље познаје стање које носи у себи. Па тако ако ти ја пошаљем човека који у себи носи Бога онда он вероватно зна  боље и пут до Божије благодати и боље зна шта је то Бог, ко је Бог и какав је Бог исто као што овај познаје своје стање, и такве Богоносце треба у животу послушати, искључити своју памет и урадити како ти је Дух Свети рекао преко свога слуге и све буде добро.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, АлександраВ рече

Оно што ја разликујем јесу две туге, као што сам већ написала, једна мирна, топла, како бих рекла, не знам, некако људска, има упориште у реалном времену, има своје оправдање и колико год да је интензивна не одсеца те од живота, а друга је оштра и хладна, неумољива, краката, потпуно ти одузме снагу, исцрпљује, када плачеш не осећаш олакшање него готово некакво задовољство и не желиш да престанеш.

Управо тако. Уживање у овој првој тузи је нешто без чега не могу. То је туга песника и њихова инспирација. Усудио бих се да кажем да та туга можда чак може да помогне против ових ђаволских стања о којима причамо на теми. Уживање у овој другој мислим да је немогуће, не могу то ни да замислим. Е сад, многима је то све једно те исто, не виде разлику. А како да им објасниш кад се плаше да чак и само погледају на ту страну јер мисле да ће изгубити тло под ногама...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

Ни то није депресија. То је севдах или дерт. Питај Ракића да ти објасни разлику, ја сам диг'о руке. :D

Разумем бре баксузе, нисам ни мислио на тај ваш емотивни егзибиционизам. :smeh1:

Него на оне људе који заиста себе исцрпљују и уништавају без потребе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...