Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

пре 25 минута, Ana Bjelan рече

ili nedostatak ljubavi

Наравно...

Хвала Богу да редовно идем на Литургије...мишљења сам да када бих изоставила  редовно одлажење на исте, да би депресија закуцала на моја врата. Литургијски живот, молитвено правило, пост и причешће мени лично помажу. Напојиш се позитивне, неће рећи енергије, можда је боље рећи стања....и то стање позитивно пуно наде и вере  пренесеш у свакодневни живот  и оно те штити као неки оклоп  од негативних утицаја. Научила сам толико у животу, искуством и годинама ... да ништа превише не желим, да ништа специјално не планирам, да могу на улицу да изађем  са шелебе :smeh1: фризуром, да није трагедија ако немам брендирану одећу, да је лепше боравити у природи него испијати кафе, и остале текућине по кафићима, да је лепше гледати  у звезде и трућити на траву са погледом на небо него гледати тв. Научила сам да будем задовољна малим стварима, ситним пажњама и да ја другог ако могу некако обрадујем. Научила сам и још учим да побеђујем своју себичност и да се дајем а не само да узимам. И што је најглавније, научила сам да препознам црвени аларм надолазеће депресије и да на време реагујем, јер као православна каква таква хришћанка знам откуда таква стања могу доћи и шта их може проузроковати. Још се учим да побеђујем себе....  

И да додам....боравак у природи лечи....а тек одлазак на поклоничка путовања:D...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 50 минута, Grizzly Adams рече

Сви људи имају негативна осећања, питање је само да ли имаш добар "одбрамбени механизам" да их зауставиш на време или немаш па те обузму целог и упаднеш у неко трајно негативно стање.

Борите се, не дајте да вас негативне мисли и осећања обузму. Све су те ствари само привремене и у глави преувеличане.

mGaOjjm.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Није баш тако. Ако правимо аналогију мој савет је - пери руке да би смањио вероватноћу да добијеш грип.

Што се наравно слажемо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Није баш тако. Ако правимо аналогију мој савет је - пери руке да би смањио вероватноћу да добијеш грип.

Што се наравно слажемо.

Брате, твоји савети су добри. Одлични штавише. Једино што не конташ је да је њих немогуће применити у случају депресије јер изгледа да уопште не разумеш шта је то. Отприлике као да саветујеш прање руку неком коме се кожа распада у контакту са сапуном. 

Подели на овим сајтовима

Па ниси пазио на часу. Ја сам се обратио људима који нису у депресији како да се боре против негативних осећања.

Нисам се обраћао онима који су већ у депресији.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Отприлике као да саветујеш прање руку неком коме се кожа распада у контакту са сапуном. 

Čini mi se da pomalo postavljaš stvari kao da nema nikakvog rešenja.

Nikada nije tako.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па ниси пазио на часу. Ја сам се обратио људима који нису у депресији како да се боре против негативних осећања.

Нисам се обраћао онима који су већ у депресији.

Али брате, депресија не настаје од негативних осећања. Негативна осећања имају сви, а психички се запушта већина људи. А само неки оболе од депресије. Имаш и случајеве се баш пази на менталну хигијену, па се опет оболи. Уопште не разумем шта ти је ту толико тешко да схватиш? Да ли је могуће да си толико тврдоглав и да никада, ама баш никада и ни на једној теми не желиш да макар саслушаш?

Мени се убио деда и његова тројица рођене браће. Сви водили потпуно различите животе и живели у различитим окружењима. Знам о чему говорим. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Čini mi se da pomalo postavljaš stvari kao da nema nikakvog rešenja.

Nikada nije tako.

Нисам рекао да нема решења, већ да решење није некакво "позитивно размишљање". 

Подели на овим сајтовима

Za desperiju ladan tuš i radna terapija na selu,fizička aktivnost pre svega jer ljudi koji su slabo fizički aktivni i obično koji su dokoni upadaju u depresiju....Zato su moderni ljudi skloni depresiji jer žive na dugme....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

већ да решење није некакво "позитивно размишљање". 

Позитивно размишљање је превентива....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

koji su slabo fizički aktivni i obično koji su dokoni

нити сам била физички неактивна, нити докона... баш супротно...

пре 3 минута, Кратос рече

radna terapija na selu

да би стигао до радне терапије треба прво да устанеш из кревета... да се обучеш... да нешто поједеш... да те не боли светло које долази кроз прозор... да ти не буде успех да скупиш косу обичном шналом... да те заинтересује рана коју си случајно покупио ударцем на ивицу комоде распремајући сатима две бачена ствари на под... да успеш да дочекаш децу из школе, да им даш да једу, а да те то не сруши, или да те не расплаче, а онда плачеш сатима у купатилу и не можеш једноставно да се зауставиш... да те буде брига за то што си жив и што је било ко жив... радна терапија, да... али прво ментална, духовна, емотивна... да би уопште устао из кревета...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, АлександраВ рече

нити сам била физички неактивна, нити докона... баш супротно...

да би стигао до радне терапије треба прво да устанеш из кревета... да се обучеш... да нешто поједеш... да те не боли светло које долази кроз прозор... да ти не буде успех да скупиш косу обичном шналом... да те заинтересује рана коју си случајно покупио ударцем на ивицу комоде распремајући сатима две бачена ствари на под... да успеш да дочекаш децу из школе, да им даш да једу, а да те то не сруши, или да те не расплаче, а онда плачеш сатима у купатилу и не можеш једноставно да се зауставиш... да те буде брига за то што си жив и што је било ко жив... радна терапија, да... али прво ментална, духовна, емотивна... да би уопште устао из кревета...

Ovo je klinička depresija.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...