Jump to content

Шта је то депресија?

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, Paradoksologija рече

I kod anksioznosti ima nekad crnih misli, samo drugog tipa.

Мени делује (потпуно лаички речено) да ти се код депресије не живи, не видиш смисао, а да ти се код анскиозности и те како живи, ал не можеш пуним плућима и жао ти је због тога. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 749
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Juanito рече

Мени делује (потпуно лаички речено) да ти се код депресије не живи, не видиш смисао, а да ти се код анскиозности и те како живи, ал не можеш пуним плућима и жао ти је због тога. 

Onda nisam razumela - crne misli kod anksioznosti imaju drugu tematiku (strah, strepnja, smrt sopstvena i dragih osoba, opsednutost crnjacima, hipohondrija, svi me mrze, ne mogu to... Dodati po potrebi, nisu svi isti)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, gor.anger рече

ne uzbuđuj se, rak je efikasan lijek protiv pušenja

Ti si tužno ljudsko biće koje kači tužne komentare po internetu.

Подели на овим сајтовима

Takoe. Anksioznost kod nas zovu strahove, fobije, raznih vrsta, od anksioznih poremecaja generalizovanog tipa mozda da kazemo preterane strepnje, preko napada panike, fobija raznih. U anksioznost spada i ptsd, post traumatski stresni poremecaj.

ne mogu sada da sednem i nesto vise napisem. Da, nekad osoba ima ovo dvoje zajedno nekad samo jedno, nekad samo izrazene napade panike recimo ili socijalnu fobiju...

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Juanito рече

Зар анксионзност и депресија нису два различита поремећаја? Код анксиозности, чини ми се, нема црних мисли, само чиста бол. 

Рецимо овако: послије 30. сви анксиозни поремећаји које је Јелена набројала, потичу из "депресивног језгра" личности.

Подели на овим сајтовима

Химзо је био психијатар. Чуо сам да примењивао музикотерапију. Многи мисле да оваква музика изазива депресију или ”депресију”, ал мене лечи. Исплачем се и после сам као нов.

Подели на овим сајтовима

On ‎29‎-‎05‎-‎2017 at 20:03, Жељко рече

Знам дефиницију али не знам како изгледа то стање душе.

Знам шта је туга, жалост и душевни бол, али не разумем како то може бити трајно стање.

Ако вам није тешко објасните ми.

Tvoje pitanje glasi Шта је то депресија?

Ne razumes kako tuga, zalost i dusevni bol mogu biti trajno stanje?

Zato moj odgovor na tvoje pitanje glasi: mentalni poremecaj u formi depresije. Depresija je mentalna bolest. Manifestuje se depresivnim raspolozenjem, gubitkom zadovoljstva i interesovanja, smanjenom energijom i povecani umor. To medicinsko stanje nije prouzrukovano lenjoscu, licnim slabostima ili nedostatkom sposobnosti da se osoba sabere. Stvari koje su prethodno cinile dobro raspolozenje sada su ravnodusne i prazne. Ne oseca se radost - ni u zivotu na primer sa devojkom, supruznikom, na poslu ili skoli ili slobodne aktivnosti. Simptomi traju najmanje dve nedelje. Razlika izmedju teske i umerene i blage depresije. Posebno stanje zove se distimija, koja se odlikuje vise hronicnim tokom i nekoliko godina, ponekad hronicno stanje.

Depresiju izaziva urodjena nasledna ranjivost, bioloski uslovi, nizak metabolizam, nedostatak sunceve svetlosti, i veliki broj drugih faktora, ukljucujuci drustvene uslove, obrazovanje, drustvene mreze, kao i ekonomski uslovi. 

Skandinavski novembar moze biti trajno stanje (duge noci i tmurni dani, kisa, da te Bog sacuva). :))

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Juan, muzikoterapija je ozbiljna vrsta psihoterapije, kao i bilo koja druga edukacija traje 4-5godina minimum, kod nas je jedino sertifikovana dr Ranka Radulovic, genijalna zena psihijatar, radi muzikoterapiju sa bolesnom decom i pionir je kod nas u toj oblasti. Fenomenalna stvar zaista. Ja sam u drugoj skoli, da znam da sviram klavir ili gitaru bez razmisljanja bih isla kod nje na edukaciju. Zena je carica.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, александар живаљев рече

сви духовити људи кандидат за депресију

I sama sam primetila da su duhoviti ljudi skloni depresiji. Mnogi od svetski poznatih komicara  pripadaju ovoj grupi ljudi. Kako ovo psihologija objasnjava ? 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Лидија Миленковић рече

I sama sam primetila da su duhoviti ljudi skloni depresiji. Mnogi od svetski poznatih komicara  pripadaju ovoj grupi ljudi. Kako ovo psihologija objasnjava ? 

Kao obrnutu spregu - razvoj humora u svrhu odbrane?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...