Благовесник Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 Ne, nisam to znao... Znaci svestenik ima pravo uciti u crkvi da je gore pomenuto, shodno njegovom misljenju, prevara? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 1 минут, Благовесник рече Ne, nisam to znao... Znaci svestenik ima pravo uciti u crkvi da je gore pomenuto, shodno njegovom misljenju, prevara? E sad , za priznata ukazanja ne smije govoriti da su prijevara ali može vjernicima reći da ako neko ne vjeruje nije obavezan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 E, pa, za ta ukazanja pitam, cuda koja je crkva priznala... Znaci svestenik, ako ne veruje, moze reci - ja u to ne verujem? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 Да ли је неко видео снимак силаска Благодатног огња од ове године? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 10 минута, Благовесник рече E, pa, za ta ukazanja pitam, cuda koja je crkva priznala... Znaci svestenik, ako ne veruje, moze reci - ja u to ne verujem? Pa sigurno da ce to nazvati cudom ali daleko od toga da je obavezan da bezrezervo veruje u to I plus da anatemise sve koji ne veruji u cudo a priznaju blagodat tako sto ce ih osuditi na to da hule na Duha Svetoga a kao sto znamo taj greh je neoprostiv. Dakle zaivek ostaje. Благовесник, Paradoksologija and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 Ево, управо сам га пронашао. Благовесник, Иван ♪♫ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 1 hour ago, Благовесник рече E, pa, za ta ukazanja pitam, cuda koja je crkva priznala... Znaci svestenik, ako ne veruje, moze reci - ja u to ne verujem? Tako je , pri tome će biti oprezan prema slabima u vjeri. Благовесник and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 19 часа, Дидим рече Зашто овако већ по други трећи пут? "Не слажеш се са мном, значи не верујеш у Христа"? Није то добро, није лепо дирати у веру других, замисли да неко тебе крене да набеђује да тиме што верујеш у нешто у шта други не верују, да си због тога сујеверан, паганолик и да заправо ти хулиш на Духа Светога и одричеш се Христа? Претворила би нам се расправа у пијацу, а на шта то личи? Немој другима дирати у веру. Слободно је у Христа веровати, слободно је и не веровати, али ако неко каже да верује не треба у то дирати. Чуј, ко одбацује истинитост Благодатног Огња хули на Духа Светога. Хришћанство није испирачина мозга и плашење анатемама, него светлост и слобода. Па јесте Дидим, слободно је у Христа вјеровати или невјеровати, међутим, ако неко изрази вјеровање које је супротно ономе што се проповиједа, мислим да треба бити опет слободан и саопштити му то. Управо зато што вјера не "припада" никоме. А расправа нам се може такође претворити у пијацу, ако не постоји ова могућност, да се отворено прокоментарише нечији вјерски став. Друго је опет кад неко почне са личним епитетима јер неко има овакав или онакав став. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 3 часа, Дидим рече Не узрујавам се, Васијане, због најтежих оптужби јер је моја вера чврста и постојана као стена. Само кажем да није лепо износити их и на шта би личило када би сви тако радили. Није се Исус узрујавао кад су га свештеници оног времена чак на смрт осудили због хуле, како да се неко ко га следи узрујава због далеко мањих ствари? Али свеједно није лепо, нарушава саборност, а Цркву оно што Црква јесте, ипак не одређује једнообразност личног мишљења и убеђења по питању као што је ово. Верујте да су и они хришћани који не верују у чудо Благодатног Огња исто тако убеђени у свој став као и они који верују, иако га не износе толико оштро и гласно. А знате зашто? Не због слабости, него због снаге и хришћанске одговорности. И они ће, по мом мишљењу, и спасти Цркву од атеистичких и иноверних оптужби по овом питању, кад неке скривене и тајанственошћу замрачене ствари до краја буду осветљене и расветљене. И вама свако добро! Мислим да ће Цркву ипак да спасу они који исправно вјерују и православно учење и заиста разумију хришћанске одговорности. Како би могло бити обрнуто? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 3 часа, Дидим рече Јако је опасно "стварање живота без Y хромозома" изједначавати са Благодатним Огњем. Да ли сте свесни да је Благодатни Огањ, било да је истина, било да је лаж, тотално ван ранга било ког од Исусових или апостолских чуда и да је нешто што може да изведе свако? Благодатни Огањ и да је истина, није света тајна, није раван Маријином зачећу, није раван Христовом васкрсењу или Лазаревом исцељењу. Није раван претварању воде у вино, није раван исцељивању слепих. И, да, свако од Исусових чуда може да се расветли логиком и разумом и то је разлог због чега и дан данас хришћана има и међу интелектуалцима и академицима. Нису интелектуалци и академици бољи и вреднији хришћани од осталих, али нису ни гори. Једнаки су. Свако има свој дар, свој таленат, а ако је њихов дар разум и логика, по том дару се не сме пљувати. Њиховим даром данас новинари по телевизијама уживо у програму изазивају спонтано паљење свећа пред камерама, док још нико не може да полагањем руку исцељује болести или ствара живот. Не стварајмо неспоразуме где их нема. Јасно је да "ставрање живота без Y хромозома" није сасвим исто као Благодатни Огањ. Међутим, да ли ти желиш да овим кажеш да и новинари могу да изведу паљење Благодатног Огња? Ако је тако не би се сложила са тим мишљењем. Какве то везе мислиш да има са тим што силазак Благодатног Огња није св.Тајна у ужем смислу те ријечи? На основу чега поредиш силазак Благодатног Огња и претварања воде у вино или исцјењивању слијепих? И на крају, јеси ли сигуран да ово нису само твоји ставови? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 1 сат, PredragVId рече Ево, управо сам га пронашао. Ja mislim da ovaj blagodatni oganj, ako jeste prava stvar, pre delo djavola nego Boga. Da sam vernik, ovako bih razmisljao: Vatru je bog stvorio s razlogom, da svetli i da greje kako bi ljudima mogla biti od koristi. Ova vatra svetli ali ne pece, po svim kriterijumima ovo je jalova vatra. Da bog zaista posalje blagodatni oganj, taj bi oganj bio zreo i jak i jednom bi svecom moglo ispeci stotinu hlebova. To bi bio pravo bozije cudo i pravi boziji oganj. Ovo je smejurija, svi se nesto cude vatri koja "ne pece" a taj efekat bi svaki student hemije mogo da ponovi u svojoj apavacoj sobi (sto su i radili, ima na youtube)... misim, izem ti cudo kad svako moze da ga ponovi. Od kreatora svemira koji zeli da se javi ipak ocekujem vise od jeftinog i ponovljivog trika. Zato bih pre poverovao da ja blagodetni oganj pre delo djavola, jer je mali, jeftin i super je da pali mase... bog mislim da mnogo bolje komunicira sa pojedincem nego sa masom. Masovne predstave su ipak djavolji stil... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 21 минута, cloudking рече Ja mislim da ovaj blagodatni oganj, ako jeste prava stvar, pre delo djavola nego Boga. Da sam vernik, ovako bih razmisljao: Vatru je bog stvorio s razlogom, da svetli i da greje kako bi ljudima mogla biti od koristi. Ova vatra svetli ali ne pece, po svim kriterijumima ovo je jalova vatra. Da bog zaista posalje blagodatni oganj, taj bi oganj bio zreo i jak i jednom bi svecom moglo ispeci stotinu hlebova. To bi bio pravo bozije cudo i pravi boziji oganj. Ovo je smejurija, svi se nesto cude vatri koja "ne pece" a taj efekat bi svaki student hemije mogo da ponovi u svojoj apavacoj sobi (sto su i radili, ima na youtube)... misim, izem ti cudo kad svako moze da ga ponovi. Od kreatora svemira koji zeli da se javi ipak ocekujem vise od jeftinog i ponovljivog trika. Zato bih pre poverovao da ja blagodetni oganj pre delo djavola, jer je mali, jeftin i super je da pali mase... bog mislim da mnogo bolje komunicira sa pojedincem nego sa masom. Masovne predstave su ipak djavolji stil... opa mislis o Bogu Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 2 часа, cloudking рече Ja mislim da ovaj blagodatni oganj, ako jeste prava stvar, pre delo djavola nego Boga. Мирољуб Петровић likes this. Аурор, Paradoksologija, Васијан and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 2 часа, timjančica рече Међутим, да ли ти желиш да овим кажеш да и новинари могу да изведу паљење Благодатног Огња? Ако је тако не би се сложила са тим мишљењем. Само да појасним, да не буде дилеме. Не да новинари могу да изведу паљење Благодатног Огња, него да новинари могу да изведу да се свећа сама од себе упали. (Тачније, не новинари, у питању је снимак из ТВ емисије где је човек то извео, па у брзини написах "новинари".) Цитат И на крају, јеси ли сигуран да ово нису само твоји ставови? Да. Разговора ради, можда некоме буде интересантно, мени су лично сумњу подгрејали управо студенти богословије и један (тада) дипломирани теолог. Али су исто тако рекли да у цркви о томе неће да говоре јавно. Нисмо више у контакту, могуће је да су до сад већ сви постали свештеници или бар ђакони ако се још нису оженили, први наредни пут кад будем видео било кога од њих, баш ћу питати. И са њима сам отворено о овоме причао само зато што смо били млади и генерација. Искрено, пароха о овоме не бих смео да питам, нити бих о томе јавно причао са људима које не познајем (осим овако анонимно, на форуму). Само у познатом друштву где то неће бити погрешно протумачено а мислим да је јасно и зашто. Жика, Јелена011, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Април 23, 2017 Пријави Подели Написано Април 23, 2017 пре 3 часа, cloudking рече Ovo je smejurija, svi se nesto cude vatri koja "ne pece" a taj efekat bi svaki student hemije mogo da ponovi u svojoj apavacoj sobi (sto su i radili, ima na youtube)... misim, izem ti cudo kad svako moze da ga ponovi. Od kreatora svemira koji zeli da se javi ipak ocekujem vise od jeftinog i ponovljivog trika. А пропо снимка, ако ми нешто није јасно то је како се ово "васкресе" појавило у језику? Брате, има две варијанте, васкрсе и воскресе, јер имамо наше црквено Васкрс и руско црквено Воскрес, ко је у задњих пар година измислио "Васкрес"? Боже прости, још кад шаљу СМС-ове са ошишаном латиницом порука испадне вулгарна... увек се око тога лагано изнервирам. Брате, колико је тешко запамтити како се зове најбитнији хришћански празник и како се честита... (Такође ако си приметио, нико са дугом и сувом брадом се не игра тако да њоме "протрчи" преко пламена, као ови са руком) Јелена011 and Васијан је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука