Jump to content

Saša Knežević: ORBITALNO I ATOMSKO VREME

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, cloudking рече

A kako mislis se neko uopste priblizi veri ako preskoci ljude a prvi put je dosao u crkvu?

Moram ponovo da ti odgovorim ko je došao u Crkvu da traži ljude onda radi uzaludan i glup posao.

Ti si ljudotražitelj zato što trpaš sve u isti koš, Crkva nije magijska organizacija koja štancuje robote, Crkva jeste Telo a u Telu nisu verujem svi članovi Crkve kako bi ti to voleo da ukalupiš i napraviš revolucionarnu sistemsku tabelu za igre bez granica.

Ti kažeš za sebe da si Bogotražitelj a svetootački tekstovi te ne zanimaju, teološke teme su ti špansko selo, duhovne teme i tekstovi su ti dosadni ali se zato u kačavende odlično razumeš.

Jedan potpuno pogrešan pristup ali ti to već dobro znaš.

Po meni je to šteta, odnosno poštenije bi ti bilo da priznaš kako je tvoj anticrkveni stav u smislu tvoje odluke da učestvuješ u Telu definitivan i da to opšte nije posledica kačavende,pahomija,gorana,patrijarha niti bilo kojeg čoveka kojeg ti lično znaš.

Ti jednostavno ne veruješ u Hrista u Njegovo Ovaploćenje u Vaskrsenje u Njegove svetitelje, andjele u Svedržitelja,Tvorca Upravitelja i Onoga na kraju krajeva kad se duboko zamisliš o smislu života i postojanja do kojeg dođeš u svojoj najdubljoj intimi i pouzdano znaš da Jeste Ličnost a ne neka slučajnost energetskog tipa koja budi tvoje misli. Jer hteo ne hteo ti moraš i sam sebi priznati da u toj najdubljoj intimi razgovaraš sa Nekim, sa Ličnošću a šizofrenija je srećom dalek pojam za tebe da bi ti neko mogao ustanoviti takvu dijagnozu.

Sve u svemu razgovaraj sa ljudima na ličnom nivou i ne mešaj Telo u to, jer u Telu je Ličnost koja te sigurno nikada nije uvredila i milijarde ličnosti sa Njim koji ti ništa nažao nisu učinili. Crkva nije institucija Crkva je Telo a i to već znaš.

Verujem na kraju krajeva da će ipak tvoja razboritost pobediti i tu tvoju crkvenobornost i da ćeš mirno prihvatiti i shvatiti da je tvoje interesovanje na pravoslavnom forumu u dugom nizu godina iz tvog dobrog dela bića, onog koji je ostao netaknutim baš onakvim kakvim ga je Bog stvorio.

Praštaj na dužem postu ali ti i ja razgovaramo na neki način godinama ovde pa je red da znaš kako te vidim.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 743
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 9 часа, cloudking рече

Ma daj, oni ce me smore s nekim komlikovanim objasnjenjima koje necu ni razumeti (za onog Đurovića inace milsim da je koka-kolicar i unijat pride, bezi od njega)

Mene zanima narodsko, jednostavno objasnjenje, onako kako ga ti razumes, to žeim da čujem, jer to mogu i da razumem najbolje. Ti si hrišćanin, ne verujem da ćeš tek tako okrenuti leđa mojoj molbi?

Немој замјерити, што ти нисам одмах одговорио. Мој ти је савјет да прочиташ Јеванђеље од Матеја, ако ти се неда да читаш цио Нови Завјет. То је ријеч Божија. Читај полако, дио по дио. Немој оно: "Прочитао сам за дан, па ми се све помијешало." Имаш на почетку тог Јеванђеља родослов Господа Исуса Христа. Можда ће ти се чинити да је досадно читати сва та имена, али добро би било да и њих прочиташ. Још бих ти препоручио да не схваташ сваку ријеч буквално и да те не изненади то што ће ти вјероватно пасти на памет неки изговор да не читаш Јеванђеље. То се свима дешава. Немој се на то обазирати. Ти прочитај. Читајући мало твоја излагања, казао си да неби послао своје дијете тамо некоме непоузданом, ако сам добро схватио. Ако то ниси рекао из егоизма, већ из љубави, према своме дјетету, онда ја мислим да ти ниси атеиста. Не може бити атеиста неко ко има према другим људима љубав, јер Бог је љубав. У коме обитава љубав, у томе Бог обитава. Свети апостол Филип, мислим, рече Натанаилу(каснијем апостолу): "Дођи и види." Тим ријечима и ја тебе позивам на Литургију. Христос је на Литургији. Литургијски живот је немогуће ријечима описати. Јеванђеље имаш овдје на сајту. Надам се да сам ти бар мало успио нешто појаснити.:)

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Бојан Илић рече

Не може бити атеиста неко ко има према другим људима љубав, јер Бог је љубав.

12:smeha::))

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 3/9/2017 at 13:06, grigorije22 рече

Ali Saterfild negira da su ti geoloski stubovi stari stotine miliona godina.

Колико сам разумео, не негира, већ каже да је време протицало брже, тако да је то из данашње перспективе пар хиљадарки...

Јесам ли добро сконтао?

То би значило да је била бржа смена дана и ноћи, тј дан је трајао 24 сата али су протицали брже у односу на данас? 

И колико је (савремених) година било тих 925 Адама и Еве?

Занимљиво...

@Zoran Đurović Aво, занимљиве теме дилујеш...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 3/9/2017 at 20:24, grigorije22 рече

A sto se mucite sa ovim stvarima kad jevrejska rec jom u kombinaciji sa nekim drugim stihovima obavezno znaci negraniceno dug period? Bolje izbacite neku teoriju kako je Adamov pad uzrokavao smrtnost u celoj tvorevini.

Ево ја.

Изазвао смртност за сву творевину У ВРТУ, која је била дата човеку на коришћење. Ван врта је била друга прича, али није било људи. Дакле смртност улази У СВУ БЕСМРТНУ ТВОРЕВИНУ (а то је само у врту), и ова се враћа ка оном што тежи, тј пропадљивости (као она ван врта) јер је створена.

Може?

П.С. Исто тако теолози слабо приповедају о води која је била пре стварања светлости. То се некако лахко прескочи па се почне помињати тек од другог дана...

Или то није била вода, само Мојсије није могао да препозна течну плазму? :)

Аво, имам (при)виђење...

Подели на овим сајтовима

On 3/9/2017 at 21:31, cloudking рече

Ili smo evolucijom ili smo nastali iz incesta bliskih srodnika (adamova i evina deca):D

Колико се сећам, ови што раде мапирање ДНК тврде да смо на основу њихове анализе сви потекли од највише 3 пара људи (Сим, Хам и Јафет са женама? ;) ) а можда и од једног пара (Адам и Ева? :) )? 

Ништа безобразнију идеју немате ни ви. А ако узмеш да је тада имало мање мутација (или немало оволико), инцест не представља проблем.

Уосталом, неке савремене западне земље дозвољавају инцест по закону. Немој нам моралисати овде...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Nisi se udubio propisno u sustinu teksta :citac:.....nemoj da budes lenj za razumevanje , ne prilici ti...:945729:

12:smeha::)):dobro:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Јанко рече

Колико се сећам, ови што раде мапирање ДНК тврде да смо на основу њихове анализе сви потекли од највише 3 пара људи (Сим, Хам и Јафет са женама? ;) ) а можда и од једног пара (Адам и Ева? :) )?

Ne tvrde to (ako mislis na mitohondrijsku Evu i Y-hromozomskog Adama)...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Ne tvrde to (ako mislis na mitohondrijsku Evu i Y-hromozomskog Adama)...

Него....?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Него....?

https://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_Eve#Common_misconceptions

Подели на овим сајтовима

Много волим ово убацивање осталог мноштва које је све поцркало па тако осташе само Евини потомци... :)
Него, ја сам веровања да их је било још ван врта, ови у врту (једнина или множина ту се и теолози чешкају, тврда струја инсистира на једнини) су били генетски модификовани плус бесмртни (тако се могло њиховом Творцу), а после побуне су се помешали са осталима. Одатле и Каину жена итд исл...
Дакле, нисмо далеко ја и ти колико мислиш... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

Много волим ово убацивање осталог мноштва које је све поцркало па тако осташе само Евини потомци... :)

Nisu ostali samo njeni potomci...

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Бојан Илић рече

Немој замјерити, што ти нисам одмах одговорио. Мој ти је савјет да прочиташ Јеванђеље од Матеја, ако ти се неда да читаш цио Нови Завјет. То је ријеч Божија. Читај полако, дио по дио. Немој оно: "Прочитао сам за дан, па ми се све помијешало." Имаш на почетку тог Јеванђеља родослов Господа Исуса Христа. Можда ће ти се чинити да је досадно читати сва та имена, али добро би било да и њих прочиташ. Још бих ти препоручио да не схваташ сваку ријеч буквално и да те не изненади то што ће ти вјероватно пасти на памет неки изговор да не читаш Јеванђеље. То се свима дешава. Немој се на то обазирати. Ти прочитај. Читајући мало твоја излагања, казао си да неби послао своје дијете тамо некоме непоузданом, ако сам добро схватио. Ако то ниси рекао из егоизма, већ из љубави, према своме дјетету, онда ја мислим да ти ниси атеиста. Не може бити атеиста неко ко има према другим људима љубав, јер Бог је љубав. У коме обитава љубав, у томе Бог обитава. Свети апостол Филип, мислим, рече Натанаилу(каснијем апостолу): "Дођи и види." Тим ријечима и ја тебе позивам на Литургију. Христос је на Литургији. Литургијски живот је немогуће ријечима описати. Јеванђеље имаш овдје на сајту. Надам се да сам ти бар мало успио нешто појаснити.:)

Vjeruj mu, nisi dovoljno. I ja ima apsolutno istu zamjerku kao Klaud hriscanima. Previse blagoglagoljate u svojem sozercaniju Licnosti Gospodnje da vas obican covjek ne razumije ako nije makar malo teoloski potkovan.

Ono sto Klaudu i meni treba jeste neko ko normalno prica o ovim temama. Ja zadnjih mjeseci ne mogu da se odvojim od predavanja Dzordana Pitersona jer on savrseno objasnjava dosta stvari koje ovdje bogoslovi glagoljsju, ali obicnim govorom objasnjava. Mnogo vas bolje razumijem zbog tog covjeka, nego sto sam razumio od npr. Nikolaja Velimirovica, doktora bogougodnog blagoglagoljanja kojeg sam davno prestao citati upravo zbog toga.

I ne, odgovor na to nije "pa potrudi se, tako je to", jer je itekako moguce pricati kao "average Joe" i tako efektivnije misionariti, nego uzivati u svojoj naucenoj nauci i biflanju svjatogovora cija je jedina prednost da se misticnije zvuci i budjenje ponosa sto se zna tako pricati.

Quidquid latine dictum, altum videtur.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...