Jump to content

Potiskivanje – mentalno guranje bolnih sadržaja pod tepih

JESSY

Препоручена порука

пре 17 минута, gor.anger рече

kakvo značenje bi imao "demon" u psihologiji? neprijatno osećanje?

sorry brother, ali ovo nije tema o demonima...

postoji negde neka, ili otvori novu....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 18 минута, gor.anger рече

Пре бих рекла да су управо та потиснута непријатна искуства која умеју да се врате у разним облицима (демонима), ако их се на време и исправно не решимо.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

Пре бих рекла да су управо та потиснута непријатна искуства која умеју да се врате у разним облицима (демонима), ако их се на време и исправно не решимо.

znači da potiskivanje i nije  neka fora?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, gor.anger рече

Проблем са потискивањем је што никада не знаш шта ће и када ће бити окидач да се оно што је потиснуто (гурнуто под тепих) поново активира.

А.М.

Подели на овим сајтовима

rim.8:35 ko će nas rastaviti od ljubavi Hristove? Žalost ili tjeskoba...

2.kor. 6:4 Nego se u svemu pokazujmo kao sluge Božije: u trpljenju mnogom, u nevoljama, u bijedama, u tjeskobama;

zato sam dobre volje....u tjeskobama za Hrista; jer kada sam slab onda sam silan 2.kor12:10

kako bi psihologija objasnila ovakvo apostolovo ponašanje? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana Bjelan рече

psihologija je mlada nauka tako da nije bas toliko verodostojna

не, него је људска психа (душа) комплексна, да сама психологија не може да да све одговоре, као ни било која наука у осталом.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, gor.anger рече

не можемо ми да одлучимо да ли ћемо да потискујемо неке ствари или не....то је једна врста одбрамбеног механизма, значи нечији организам сам аутоматски то прихвата....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, gor.anger рече

промашио си тему....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, gor.anger рече

oprosti..

:skidamkapu:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, gor.anger рече

ato sam dobre volje....u tjeskobama za Hrista; jer kada sam slab onda sam silan 2.kor12:10

Ми смо силни и моћни, само онда када смо са Христом, само онда када  схватамо да смо без Божије благодати (моћи) једно велико ништа, слаби , и мали и пали. 

Е баш то схватње и признање да смо без Христа слаби, мали, немоћни, приближава ка нама благодат(моћ)Божију и ми само са Христом, наслањајући своју немоћ на Њега , преображавамо ту немоћ у  „Све могу у Христу Исусу, који ми моћ даје“ (Флб. 4; 13).

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече
пре 1 сат, gor.anger рече

Vasa pitanja I zapazanja su itekako relevantna za verujuce ljude! Postoji suptilna perihoreza izmedju bogoslovlja I psihologije I to na antropoloskom nivou.

Snezana, potpuno se slazem sa Vasim uvidom, jedino bih dodala da to sto kazete "razni oblici (demoni), ako ih se na vreme I ispravno ne resimo" , da je to duhovnim jezikom borba sa strastima; niti je covek dovoljno jak, zero da spozna "na vreme" a kamoli da "ispravno resi" ukoliko ne zaiste Boziju pomoc.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

1 hour ago, gor.anger рече

ato sam dobre volje....u tjeskobama za Hrista; jer kada sam slab onda sam silan 2.kor12:10

Ми смо силни и моћни, само онда када смо са Христом, само онда када  схватамо да смо без Божије благодати (моћи) једно велико ништа, слаби , и мали и пали. 

Е баш то схватње и признање да смо без Христа слаби, мали, немоћни, приближава ка нама благодат(моћ)Божију и ми само са Христом, наслањајући своју немоћ на Њега , преображавамо ту немоћ у  „Све могу у Христу Исусу, који ми моћ даје“ (Флб. 4; 13).

Svaka cast Rapsodi! Uze mi reci iz usta :-)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...