Jump to content

Potiskivanje – mentalno guranje bolnih sadržaja pod tepih

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Већ сам слушала то предавање.

То да особа губи контролу над собом и не сећа се шта је радила је нетачно.. или се односи само на неке подврсте. 

Извини, Ана, али једна моја блиска особа је имала ове проблеме, зато овако реагујем. 

То су веома тешка стања, не зато што особа није свесна својих поступака, него зато што је тешко изборити се са таквим нападима, грозни су.

Ако неко зна како се осећа особа током таквог напада онда је може описати на разне начине, али никако лењом. 

Поготово ме чуди да овако нешто чујем од хришћана. Када видиш да неко трпи толики бол, био он душевни или физички, како можеш да је осудиш? Како можеш да не заплачеш пред Господом због мука на којима је његово чедо, а твој ближњи?

Нема везе, није важно...

Jeste strasno je, to je zapravo slabost.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ana Bjelan

Kada pričaš o psihološkim problemima, hajde da uzmemo moju prijateljicu. Ima 32.   godine, ozbiljne sizofrene napade, ne često ali kada se dese ona je totalno druga osoba. Je li ti misliš da bi ona bez doze od devet tableta mogla da se oporavi? Pa da nema lijekovi ona bi bila u psihijatrijskoj ustanovi, kao što su radili nekad kada ih nije bilo.

Imam još jednu drugaricu od 18, blaži sindromi, ali se sa tim bore i njena majka i baka.

Zatim imam i jednu od 40. godina koja ima jos blaze i vjeruj mi da je u Crkvi od kako se rodila.

Znas koliko i pored lijekova tim osobama treba pažnje? 

Ovaj Karelin nije baš pri sebi, covjek traži da psihologija prizna postojanje demona. Kakve veze ima nauka sa demonima?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ana Bjelan

Kada pričaš o psihološkim problemima, hajde da uzmemo moju prijateljicu. Ima 32.   godine, ozbiljne sizofrene napade, ne često ali kada se dese ona je totalno druga osoba. Je li ti misliš da bi ona bez doze od devet tableta mogla da se oporavi? Pa da nema lijekovi ona bi bila u psihijatrijskoj ustanovi, kao što su radili nekad kada ih nije bilo.

Imam još jednu drugaricu od 18, blaži sindromi, ali se sa tim bore i njena majka i baka.

Zatim imam i jednu od 40. godina koja ima jos blaze i vjeruj mi da je u Crkvi od kako se rodila.

Znas koliko i pored lijekova tim osobama treba pažnje? 

Ovaj Karelin nije baš pri sebi, covjek traži da psihologija prizna postojanje demona. Kakve veze ima nauka sa demonima?

e moram da idem da operem kosu, ceo dan sam na ovom forumu :) Ne do Bog da ti trebaju lekovi... Oni jednostavno ne mogu drugacije da se izbore sa svojim slabostima.  Karelin je jako dubok i jako strog...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana Bjelan рече

Jeste strasno je, to je zapravo slabost.

Не бих гарантовао. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana Bjelan рече

mislis nije sve do hemije u mozgu? 

Иди пери косу. :D

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana Bjelan рече

e moram da idem da operem kosu, ceo dan sam na ovom forumu :) Ne do Bog da ti trebaju lekovi... Oni jednostavno ne mogu drugacije da se izbore sa svojim slabostima.  Karelin je jako dubok i jako strog...

Operi, ipak mora da mirise:D

Ana, iskreno mislim da grijesis i trebala  bi malo više da pročitas o depresiji i tim problemima jer nemaš iskustva a ni znanja da bi tako lako prihvatala Karelinove gluposti.

Šta misliš da li bi ti mogla da se izboris? 

Подели на овим сајтовима

@Ana Bjelan

S obzirom da svima odgovoras sem meni, zakljucujem da nisi nisi doktor. Tvoja misljenja i etiketiranja iznosi vrlo oprezno i sa uvazavanjem ljudi koji imaju bolesnog clana porodice ili su sami bolesni.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Danijela рече

@Ana Bjelan

S obzirom da svima odgovoras sem meni, zakljucujem da nisi nisi doktor. Tvoja misljenja i etiketiranja iznosi vrlo oprezno i sa uvazavanjem ljudi koji imaju bolesnog clana porodice ili su sami bolesni.

Teško Den, potreban je duži period skidanja sa raznoraznih ruskih kvazihriscanskih savjeta. Da je doktor bilo bi još gore.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ana Bjelan рече

Covek je stvoren kao slobodno bice, zasto bi bio zavisan od bilo cega?

Kakve veze ima sloboda sa pijenjem lijekova kod šizofrenije? Jesi ti ozbiljna ili se zezas?

Подели на овим сајтовима

Rolande, njena stvar u sta veruje. Ovde se vodi racuna sta se kome govori.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...