Jump to content

Potiskivanje – mentalno guranje bolnih sadržaja pod tepih

JESSY

Препоручена порука

пре 7 минута, Danijela рече

Rolande, njena stvar u sta veruje. Ovde se vodi racuna sta se kome govori.

Ali zbog tog vjerovanja u nepogrešivost ruskih teologa, ona dolazi u situaciju da ljude sa ozbiljnim zdravstvenim problemima naziva slabicima koji nisu u stanju da se izbore.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

To ce biti reseno.

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ana Bjelan рече

A kako ti lekovi deluju, potpuno umrtvljuju telo i uspavljuju. Ako ne pomaze Novi zavet onda stvarno ne znam kako da se ti ljudi izlece...

А како се лече 2/3 људи на планети који нису хришћани? Или можда мислиш да су такви неизлечиви случајеви?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ana Bjelan рече

objasni nam sta je sizofrenija

Не, објасни ти нама одакле долазе ова твоја уверења и на чему их засниваш.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ana Bjelan рече

objasni nam sta je sizofrenija

Šizofrenija je mentalni poremećaj koji se karakterise nenormalnim drustvenim ponašanjem i greškama u razumijevanju realnosti.

Ako hoćeš da poredis to sa djavoimanoscu opet grijesis jer su upravo Rusi na koje se pozivas u bolnicama radili test sa vodom kad stave tri čaše, a u jednu od njih svetu vodicu, a u druge dvije neosvestanu i oni koji ne reaguju na svetu vodicu su psihički bolesnici, a oni koji reaguju zaposednuti demonima. Ovo su radili jer su razlike nekada male, pogotovo kod halucinacija.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Ana Bjelan рече

e moram da idem da operem kosu, ceo dan sam na ovom forumu :) Ne do Bog da ti trebaju lekovi... Oni jednostavno ne mogu drugacije da se izbore sa svojim slabostima.  Karelin je jako dubok i jako strog...

Треба бити строг према себи, а благ према другима. Људи то често изокрену.. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana Bjelan рече

kakav si prema sebi takav si i prema drugima

Nije tačno, upravo u pravoslavnom asketizmu je cilj konstantno lomiti svoj ego kako bi bio blag prema drugima. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ronald рече

Nije tačno, upravo u pravoslavnom asketizmu je cilj konstantno lomiti svoj ego kako bi bio blag prema drugima. 

slazem se, al ovako kad posmatras ako je neko strog prema sebi onda je zahtevan i prema drugima, a ako ne trazi mnogo od sebe ne trazi mnogo ni od drugih.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana Bjelan рече

Mislimda je on to najbolje objasnio, pocni od 44. min

Gledao sam ovo.Pa ne znam po čemu je on stručan da prica šizofreniji i zasto se pozivas na monahe kada je reč o mentalnim poremećajima?

Umjesto da uči ljude o podvigu i Isusovoj molitvi i iskustvu u istoj, on  priča o svemu drugom, a ne o tome zašto je otišao u manastir. 

Pričao je prije i o oblinama žena, pa pogledaj i to, pošto je i za to stručan.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana Bjelan рече

kakav si prema sebi takav si i prema drugima

Хришћани су кроз векове давали мученике, испоснике... Сад  замисли ти ишчиташ неколико житија, мало светоотачке литературе и пожелиш да их следиш у подвигу. Ако гледаш себе и друге истим очима онда ћеш на оне који тако не живе гледати са висине. Светитељи су увек мислили за себе да су најгори јер су друге гледали кроз кроз Христоса који је Љубав.

Треба да тежиш да исправљаш себе, а да друге волиш без обзира на трн у њиховом оку. Чак иако су најгори твоја брига и нежност им може помоћи, а осуда неће никад.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Gledao sam ovo.Pa ne znam po čemu je on stručan da prica šizofreniji i zasto se pozivas na monahe kada je reč o mentalnim poremećajima?

Umjesto da uči ljude o podvigu i Isusovoj molitvi i iskustvu u istoj, on  priča o svemu drugom, a ne o tome zašto je otišao u manastir. 

Pričao je prije i o oblinama žena, pa pogledaj i to, pošto je i za to stručan.

meni je on vrh :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana Bjelan рече

slazem se, al ovako kad posmatras ako je neko strog prema sebi onda je zahtevan i prema drugima, a ako ne trazi mnogo od sebe ne trazi mnogo ni od drugih.

Ne razumijes, ako je neko opterećen hranom, njemu je mnogo teže istu podijeliti sa drugima ili se još teže odreći iste zbog onih koji nemaju. Ako neko voli mnogo da  spava, njemu se mnogo teže odreći sna kako bi možda pomogao ukućanima ili prijateljima. Tako isto i kod gordosti, što je više bildujes, teže ti je da budeš osjecajan prema drugima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...