Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Драшко рече

Ima toliko brakova ateista gde se oseća blagodat

To je satanska obmana i iluzija strasne ljubavi.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Лидија Миленковић рече

Na to ce meni nas Zare : " Naravno da se vazi, bitno je da je poceo da posti iz ljubavi, a nikad se ne zna da li ce muz da se spase kroz zenu, ili zena kroz muza. Kroz ljubav i jedni kroz druge se spasavamo." :mazenje:

Слично овом је рекао и Отац Љуба мојој пријатељици, мада није био у питању муж него син, елем  пожалила се она њему како син иде у Јерусалем на дуже, страх је и све то како ми мајке умемо, уз то напомену како син не пости, не причешћује се..."Али ти мајко постиш"

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Лидија Миленковић рече

Ljudi, ovo je ziva istina. Kad smo se Gagi i ja uzeli nismo znali ni OCE NAS, nit smo isli u crkvu. Ja sam, da kazem, verovala u Boga, ali  je to, uglavnom, bilo na nivou valja se zbog dece . Gagi je govorio da veruje u neku silu. E, sad kao sto kazu, bez nevolje nema bogomolje, te kad me slomi strah i briga za najdraze na svetu, ja primih Gospoda u svoje srce, um i dusu, kretoh da postim, idem na Liturgije.

Posle par godina, imajuci u vidu da tamanim, cvarke, slaninicu, i ostale masnoce, cim prodje post, moj covek meni rece : " Aj'  ti batali cvarke i slaninicu, a ja cu, zauzvrat, da postim uvek kad ti postis. "  Pristadoh ja sva srecna, al' onda poce da me, muci - dal' ce to njemu Bog da uvazi, jer ne posti zbog Boga, nego zbog mene ?:0201wink:I, ja ti, brze - bolje , sve petama u gluteus, kod mog divnog oca Zareta, paroha naseg, pa kazem : " Oce, tak'a i tak'a stvar ". 

( E sad sam potpuno ozbiljna )

Na to ce meni nas Zare : " Naravno da se vazi, bitno je da je poceo da posti iz ljubavi, a nikad se ne zna da li ce muz da se spase kroz zenu, ili zena kroz muza. Kroz ljubav i jedni kroz druge se spasavamo." :mazenje:

Читајући твој текст, није ми намера да скрећем са теме, али, присетио сам се и мојих разлога због којих сам ''кренуо'' у Црквени Живот. Ето, размишљах нешто па ми буде жао што нисам Богу пришао из љубави ради Његове Жртве него због страха од Његове свемоћи. Тако да, схватам речи једног од Светих отаца када каже: ''Љубави претходи бестрашће, а знању претходи љубав''. Да сте нам живи и здрави и Срећни и ко каже да су чварци и сланиница

лоши за здравље ;)

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, arizan рече

Može i ovako da se gleda, ali mislim da si ovde isključiva :). Bog voli i ateiste. Blagodat se ne zadobija automatski, to je pitanje srca. Ima mnogo brakova koji su sklopljeni u crkvi, pa nisu potrajali.

Pa ne znam moze biti, mislila sam da tada ima vise problema u braku, jer nisu pod zastitom, al eto mozda ne mora da znaci. Iskusenja su uvek tu. Kao sto se pitaju pa zasto pravoslavci toliko stradaju, kakva je to vera. Pa zato sto najvise smeta djavolu...

Подели на овим сајтовима

Mene zanima sta ozenjeni muskarci traze sa slobodnim devojkama i slobodni momci sa udatim zenama?

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

@Ana Bjelan О, зашто, али зашто, преправљаш одговоре? :) 

@Снежана Пошто си рекла молим вас да не трујете, мислим да се односи и на мене. Где сам то рекао да атеистички бракови неће опстати? Причали смо о проблемима опстанка брака верника и атеисте. Колико се сећам, и за то сам рекао да није немогуће.

@Кратос  Брате, право да ти кажем, свако нека ради шта хоће и како мисли да треба, али кад један хришћанин промени веру због другога, мени је то мало тужно. 

@Anika За ово што си питала, мислим да би се @Neša_ сложио. Пааааааааааареееееееее! А и што је нама битно, то су те њихове комбинације, неки неостварене фантазије итд. :D

Извините на оволико прозивања. 

• Волим 1

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Bane, ma kakve pare... neizivljeni ljudi totalno, zeljni avanture i zabranjenog voca. :0205_whistling:

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Anika рече

Bane, ma kakve pare... neizivljeni ljudi totalno, zeljni avanture i zabranjenog voca. :0205_whistling:

Па, то. :) Него, да укључимо мало у причу и Нешу. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

@БанеЛ

Цитирала сам Ану, али се односи и на све који имају то мишљење, ако не мислиш тако, нема потребе да се осећаш прозваним :) 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ana Bjelan рече

Pa ne znam moze biti, mislila sam da tada ima vise problema u braku, jer nisu pod zastitom, al eto mozda ne mora da znaci. Iskusenja su uvek tu. Kao sto se pitaju pa zasto pravoslavci toliko stradaju, kakva je to vera. Pa zato sto najvise smeta djavolu...

Разумем шта хоћеш да кажеш, али ни заштита се не добија аутоматски. Заштиту добијају они којима је стало до истине, љубави, милости... а таквих има и у нецрквеним браковима. Са друге стране, имаш много људи који се изјашњавају као верујући, а понашају се као да Бог не постоји. Чињеница да је, споља гледано, неко у Цркви и да, опет споља гледано, испуњава нека црквена правила  није никаква гаранција за добијање Божје благодати.

Подели на овим сајтовима

Čudno mi je to....
Ako on kupi auto, i u njemu počne da se oseća 'neobičan' miris kao da nešto gori,
neće li ga odvesti kod jednog, drugog, trećeg ... majstora? Ako ne tada, ono barem
kada uz taj miris počne da se čuje i neki 'neobičan zvik' ispod haube.
Ako ne čak ni tada, ono barem kad mu prijatelj kaže da ispod kola visi 'nešto neobično'.
A sve u cilju da se utvrdi da li je do auta ili do njega......
.....
A ako se on oženi njome, hoće li kada počne da se dogadja nešto 
'neobično' uzeti je za ruku i zajedno sa njome otići kod 
duhovnika i/ili bračnog savetnika i/ili terapeuta?
Bojim se da neće.

Čudno mi je to.....

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, БанеЛ рече

@Ana Bjelan О, зашто, али зашто, преправљаш одговоре? :) 

@Снежана Пошто си рекла молим вас да не трујете, мислим да се односи и на мене. Где сам то рекао да атеистички бракови неће опстати? Причали смо о проблемима опстанка брака верника и атеисте. Колико се сећам, и за то сам рекао да није немогуће.

@Кратос  Брате, право да ти кажем, свако нека ради шта хоће и како мисли да треба, али кад један хришћанин промени веру због другога, мени је то мало тужно. 

@Anika За ово што си питала, мислим да би се @Neša_ сложио. Пааааааааааареееееееее! А и што је нама битно, то су те њихове комбинације, неки неостварене фантазије итд. :D

Извините на оволико прозивања. 

hahaha sve vidis :) to uvek radim, to mi je bolest, nikad nista nije dovoljno dobro

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Снежана рече

@БанеЛ

Цитирала сам Ану, али се односи и на све који имају то мишљење, ако не мислиш тако, нема потребе да се осећаш прозваним :) 

ja se ne osecam prozvanom :) 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Anika рече

Mene zanima sta ozenjeni muskarci traze sa slobodnim devojkama i slobodni momci sa udatim zenama?

Мени је јасно  шта траже, него ми није јасно како их бре није срамота :)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Мени је јасно  шта траже, него ми није јасно како их бре није срамота :)

12:smeha:

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...